Exprimarea emoțiilor în scris ajută la reducerea stresului

©

Autor:

Exprimarea emoțiilor în scris ajută la reducerea stresului

Conform cercetătorilor de la Michigan State University, exprimarea în scris a emoțiilor îi poate ajuta pe cei care se îngrijorează excesiv să își depășească temerile, înainte de a începe o sarcină stresantă.

Studiul pe care l-au realizat a constat în măsurarea activității cerebrale a participanților și a relevat faptul că simpla notare a emoțiilor și sentimentelor te poate ajuta în gestionarea eficientă a sarcinilor stresante.

Coordonatorul acestei cercetări a explicat legăturile neuronale care se formează. „Îngrijorarea preia resursele cognitive. Cercetările noastre au arătat că dacă te detașezi de griji prin intermediul scrisului, aceste resurse cognitive sunt eliberate pentru a putea lucra la îndeplinirea eficientă a sarcinii pe care o ai.

Participanții la studiu prezentau un comportament anxios și au fost supuși unui test, în cadrul căruia s-a măsurat acuretețea și timpul de reacție al răspunsurilor. Înainte de test, jumătate dintre participanți au scris despre sentimentele care îi încearcă în legătură cu sarcina pe care urmau să o îndeplinească, iar cealaltă jumătate au scris despre ce au făcut cu o zi în urmă.

Dacă în ceea ce privește viteza și acuratețea răspunsurilor cele două grupuri s-au situat la același nivel, eficiența cu care au rezolvat sarcina le-a diferențiat: grupul care și-a exprimat emoțiile în scris a reușit o gestionare mult mai eficientă a resurselor cognitive.

Ceea ce aduce nou această cercetare este faptul că sugerează o tehnică prin care care oamenii (în special cei foarte stresați și îngrijorați) se pot pregăti pentru a face față sarcinilor stresante din viitor. Autorii consideră că „Exprimarea emoțiilor în scris face ca mintea să fie mai puțin solicitată în viitoarele sarcini stresante.”


Studiul a fost publicat online în revista Psychophysiology.

Sursa: Neuroscience News

Data actualizare: 30-11-2020 | creare: 18-09-2017 | Vizite: 2706
Bibliografie
Expressive Writing Cools Brain on Stressful Tasks for Worriers, link: https://neurosciencenews.com/worriers-stress-expressive-writing-7487/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un studiu arată că oamenii au 27 de emoții
  • Emoții ca frica și iubirea nu sunt limitate la o singură regiune din creier
  • Înțelegerea emoțiilor: Când mai puțin este mai mult
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum