Supărarea și efortul intens pot declanșa un atac de cord
©
Autor: Mancaș Mălina

În cadrul studiului, cercetătorii au observat că există o asociere între emoțiile negative intense și apariția simptomelor unui atac de cord, ba chiar mai mult, dacă simultan se efectuează și un efort fizic intens.
Pentru studiu au fost analizate datele medicale provenite de la un eșantion de 12.461 pacienți (vârsta medie de 58 de ani), ce au participat la studiul INTERHEART și care au prezentat un istoric de atac de cord. Participanții au completat un chestionar pentru a identifica dacă înainte de atacul de cord, mai exact cu aproximativ o oră înainte, au făcut eforturi fizice sau au experimentat strări de supărare intensă sau furie.
Rezultatele indică faptul că acești factori prezentați cresc riscul de atac de cord, independent de alți factori, cum ar fi vârsta, fumatul, obezitatea, presiunea sangvină crescută sau alte probleme de sănătate.
Supărarea, stresul, furia și efortul fizic intens pot avea efecte similare asupra organismului, crescând presiunea sangvină și ritmul cardiac, modificând fluxul sangvim la nivelul vaselor de sânge și reducând cantitatea de sânge ce ajunge la inimă.
Activitatea fizică moderată este indicată, aducând numeroase beneficii asupra sănătății, inclusiv în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Cu toate acestea, cercetătorii recomandă ca persoanele care sunt supărate sau furioase să nu efectueze în acel moment exerciții fizice intense.
Limitările studiului stau în faptul că datele medicale au la bază doar răspunsurile date de participanți în urma chestionării. După un atac de cord, o persoană poate avea tendința de a spune că era supărată sau efectua un efort intens înainte de episod.
Persoanele care prezintă un risc de atac de cord din diverse cauze, trebuie să evite situațiile cu un factor crescut de stres sau nervozitate și eforturile fizice intense, după cum menționează și autorii studiului.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 12-10-2016 | creare: 12-10-2016 | Vizite: 4896
Bibliografie
Emotional upset and heavy exertion may trigger a heart attack, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/313397.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Monitorizarea tensiunii arteriale prin dispozitive purtabile: o abordare modernă în evaluarea hipertensiunii
- Suplimentele de Omega-3 sunt benefice după un infarct miocardic, dar nu și pentru populația generală
- Pacienții cu cancer colorectal se confruntă cu un risc crescut de deces de cauză cardiovasculară
- Un nou studiu infirmă teoria conform căreia consumul de alcool în cantități mici este benefic inimii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- EFT - cea mai eficienta metoda anti stres
- Pot face infarct din cauza ca sunt o fire mai emotiva?
- Nu ma mai pot controla
- Imi intarzie ciclul de la stres?
- EMDR si tulburarea de stres post-traumatic
- Amitripilina si xanax
- Oare din cauza stresului sau din cauza tigarilor??motiv d ingrijorare...
- Ce anume se intampla
- Anemie, ameteli, stres