Îți controlezi mai ușor emoțiile dacă vorbești cu tine la persoana a treia

©

Autor:

Îți controlezi mai ușor emoțiile dacă vorbești cu tine la persoana a treia
Cercetătorii de la Michigan State University și University of Michigan au realizat un studiu unic, în urma căruia au concluzionat că o modalitate facilă de autocontrol este discuția cu sine la persoana a treia. Studiul a fost publicat în jurnalul Scientific Reports.

Spre exemplu, dacă un bărbat numit John este supărat din cauză că a fost părăsit de iubita sa, el poate să-și reflecte sentimentele la persoana a treia („De ce este John supărat?”) sau la persoana întâi („De ce sunt supărat?”). Autorii sunt de părere că adresarea la persoana a treia ajută individul să se distanțeze psihologic de propriile emoții, fapt ce reprezintă un sprijin în autoreglarea emoțională.

Studiul a constat în două experimente. În primul, participanții au privit imagini neutre și imagini deranjante, reacționând la acestea la persoana a treia și la persoana întâi. Activitatea cerebrală le-a fost monitorizată în acest timp, prin electroencefalograme. Atunci când priveau imaginile tulburătoare (cum ar fi un bărbat care le ținea un pistol al tâmplă), activitatea cerebrală emoțională scădea rapid (într-o secundă) dacă se refereau la sine la persoana a treia.

În al doilea experiment, participanții reflectau asupra unor experiențe dureroase din trecut folosind a treia persoană și persoana întâi, în timp ce li se măsura activitatea cerebrală prin RMN funcțional. La fel ca în primul experiment, activitatea din zona cerebrală asociată cu experiențele emoționale dureroase a fost mai scăzută când subiectul se referea la sine la persoana a treia, sugerând o reglare emoțională mai bună.

„Rezultatele scanării activității cerebrale în cele două experimente sugerează faptul că vorbind cu sine la persoana a treia poate fi o metodă de reglare emoțională aproape fără efort. Acest lucru implică multe privind înțelegerea modului de acțiune a auto-reglării emoțioale și ajutarea oamenilor să-și controleze emoțiile în viața de zi cu zi”, a spus profesorul în psihologie Ethan Kross de la University of Michigan.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 08-06-2019 | creare: 02-08-2017 | Vizite: 1234
Bibliografie
Talking to yourself in the third person can help you control emotions, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170726102906.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un studiu arată că oamenii au 27 de emoții
  • Emoții ca frica și iubirea nu sunt limitate la o singură regiune din creier
  • Înțelegerea emoțiilor: Când mai puțin este mai mult
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum