Falimentul poate fi fatal după vârsta de 50 de ani

©

Autor:

Falimentul poate fi fatal după vârsta de 50 de ani
Pierderea catastrofală a economiilor de o viață aduce un risc de deces cu 50% mai mare pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani. În plus, riscul crescut se menține două decenii și este independent de valoarea agoniselilor.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la University of Michigan School of Public Health privind impactul pierderii a 75% din agoniselile unei persoane într-o perioadă de 2 ani. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Journal of the American Medical Association.

Cercetătorii au analizat datele studiului Health and Retirement Study - o anchetă ralizată la nivel național în SUA, pe 8.714 adulți cu vârste 51-61 de ani, între anii 1994-2014. Dintre participanți, 26% (2.4380 participanți) au experimentat un șoc financiar negativ, iar 2.823 și-au pierdut viața.

„Am analizat nivele diferite de avere și venit anterior pierderii suferite. Rezultatul a fost același: indiferent dacă pierzi un milion de dolari sau 50.000, dacă suma reprezintă toată agoniseala familiei, suferința și impactul este același”, a declarat Prof. Dr. Lindsay Pool. „Una dintre cele mai mari cauze de faliment în SUA o reprezintă facturile medicale. Acestea sunt urmate de problemele personale, ca divorțul sau văduvia”, a adăugat aceasta.

Potrivit autorilor, studiul a identificat un nou factor social important pentru sănătate: pierderea bruscă a averii la vârsta a doua sau a treia. Acesta se alătură altor factori decisivi pentru sănătatea populației, cum sunt educația redusă, sărăcia, șomajul și instabilitatea locuinței.

Cercetări ulterioare ar putea stabili mecanismul de asociere între șocul financiar și riscul crescut de deces, pentru a determina valoarea potențială a unor soluții de intervenție țintită.

Sursa: Futurity

Data actualizare: 18-03-2020 | creare: 17-04-2018 | Vizite: 910
Bibliografie
Study: Losing your life savings can actually be deadly, link: https://www.futurity.org/losing-wealth-shock-after-50-1722142/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Concentrațiile ridicate de Omega-6 ar putea reduce riscul de moarte prematură
  • Mersul pe jos alert te poate ajuta să trăiești mai mult?
  • Mortalitatea în România
  •