FDA a aprobat un nou medicament pentru boala Parkinson

©

Autor:

FDA a aprobat un nou medicament pentru boala Parkinson
Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor (U.S. Food and Drug Administration - FDA) a aprobat recent medicamentul Xadago (safinamidă) ca un tratament adițional pentru pacienții cu boala Parkinson care urmează momentan tratament cu levodopa/carbidopa și experimentează episoade „off”.

Un episod „off este o perioadă de timp când medicația unui pacient nu mai dă rezultate, cauzând accelerarea simptomelor bolii Parkinson, cum ar fi tremor sau dificultăți de mers.

boala Parkinson este o boală neurologică implacabilă, pentru care nu există tratament care să o vindece, și apare de obicei la persoanele trecute de 60 de ani, când celulele creierului care produc dopamină sunt afectate sau mor. Dopamina ajută la transmiterea semnalelor între ariile creierului care produc mișcările fine și de precizie – ca mâncatul, scrisul etc. Simptomele incipiente ale bolii sunt subtile și apar treptat.

Eficiența medicamentului Xadago a fost testată într-un studiu clinic pe 645 de participanți care au urmat și tratament cu levodopa și care au experimentat timpi „off”. Cei care au primit noul medicament au experimentat mai multe beneficii și timpi „on” , cu reducerea mișcărilor involuntare (diskinezii), comparativ cu cei care au primit tratament placebo. Creșterea timpilor „on” a fost asociată cu reducerea timpilor „off” și scoruri mai bune de măsurare a funcției motorii pe durata reducerii simptomelor decât înainte de tratament.

Unii pacienți nu ar trebui să urmeze tratamentul cu acest medicament. Aici intră pacienții cu afecțiuni hepatice severe, cei care urmează tratament pentru tratarea tusei sau răcelii cu dextrometorfan, pacienții care urmează tratament cu inhibitori de monoamină oxidază (din cauza riscului de hipertensiune), cei care urmează tratament cu antidepresive (ca inhibitori ai reabsorbției de serotonină-norepinefrină, triciclice, tetraciclice și trizolopiridine) sau ciclobenzaprime, din cauza faptului că pot cauza reacții fatale numite sindrom serotoninergic.

Cele mai comune efecte adverse observate la pacienții care au urmat tratamentul cu Xadago au fost mișcările involuntare necontrolate, căderi, greață sau insomnii.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 28-03-2017 | creare: 28-03-2017 | Vizite: 4013
Bibliografie
FDA approves drug to treat Parkinson's disease, link: http://www.medicalnewstoday.com/releases/316527.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un test de sânge ar putea depista boala Parkinson cu o precizie de 95%
  • Un dispozitiv electronic detectează moleculele asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson
  • Stilul unui pictor poate oferi indicii privind sănătatea sa mintală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum