Un test de sânge ar putea depista boala Parkinson cu o precizie de 95%

©

Autor:

Un test de sânge ar putea depista boala Parkinson cu o precizie de 95%
Cercetătorii australieni de la Universitatea La Trobe au dezvoltat o probă de sânge care, la testele clinice realizate pe indivizi umani, s-a dovedit a avea o acuratețe de aproximativ 95% în detectarea bolii Parkinson, o afecțiune neurologică progresivă. La nivel global, aproximativ 6,3 milioane de persoane suferă de această boală, care le afectează sever mobilitatea și calitatea vieții.

Informații pe larg despre boala Parkinson găsiți aici.

Cercetările sunt conduse de microbiologul Paul Fisher, fiind finanțate de Fundația Michael J. Fox pentru cercetarea bolii Parkinson (MJFF) și Fundația Shake It Up Australia.

Testul constă în identificarea unui marker biologic cheie din sânge. Cercetătorii mai au însă de lucrat la dezvoltarea acestuia, testul putând fi disponibil pe piață chiar și în 5 ani, dacă vor avea finanțări adiționale suficiente.

Utilizarea unui astfel de test ar face posibil un diagnostic mult mai rapid al bolii Parkinson și implicit un tratament mai precoce și îmbuătățirea calității vieții pacienților.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 08-01-2023 | creare: 03-05-2016 | Vizite: 4947
Bibliografie
Researchers have developed a blood test that could detect Parkinson's with 95% accuracy, link: http://www.sciencealert.com/researchers-have-developed-a-blood-test-to-detect-parkinson-s-disease-with-95-accuracy
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv electronic detectează moleculele asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson
  • Stilul unui pictor poate oferi indicii privind sănătatea sa mintală
  • Aplicația CloudUPDRS monitorizează simptomele bolii Parkinson
  •