Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum

Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum

©

Autor:

Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum
Depresia postpartum sau depresia postnatală, apărută în urma naÈ™terii, reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel global. Un nou studiu, efectuat pe aproape 30.000 de femei din SUA, a investigat relaÈ›ia dintre riscul de a dezvolta depresie postpartum È™i alăptarea. Rezultatele studiului au arătat că femeile care alăptau la momentul colectării datelor aveau un risc semnificativ statistic mai mic de depresie postpartum, comparativ cu femeile care nu alăptau. De asemenea, studiul a evidenÈ›iat o relaÈ›ie inversă semnificativă statistic între durata alăptării È™i riscul de depresie postpartum.

Potrivit Centrelor pentru Controlul È™i Prevenirea Bolilor din Statele Unite, între 11% È™i 20% dintre femeile care nasc în fiecare an în SUA prezintă simptome de depresie postpartum, principalul factor de risc pentru suicidul matern È™i infanticid. Statistic, anual sunt înregistrate aproape 800.000 de cazuri de depresie postpartum doar în SUA.

Modelele biologice È™i psihosociale actuale de alăptare sugerează că alăptarea ar putea reduce riscul unei femei de depresie postpartum. Cu toate acestea, studiile anterioare au analizat doar iniÈ›ierea alăptării È™i a duratei alăptării. În plus, eÈ™antioanele mici È™i adesea omogene au dat rezultate de negeneralizat, lipsite de putere statistică. Cercetătorii de la Universitatea din Florida sunt primii care examinează starea actuală de alăptare în asociere cu riscul de depresie postpartum folosind un set de date naÈ›ional ce cuprinde date obÈ›inute de la 29.685 de femei care trăiesc în 26 de state.

Rezultatele studiului, publicate în revista Public Health Nursing, demonstrează că depresia postpartum este o problemă semnificativă de sănătate în rândul femeilor americane, aproape 13% din eÈ™antion fiind expuse riscului. Rezultatele au arătat că femeile care alăptau la momentul colectării datelor aveau un risc semnificativ statistic de depresie postpartum mai mic decât femeile care nu alăptau.

În plus, există o relaÈ›ie inversă semnificativă statistic între durata alăptării È™i riscul de depresie postpartum. Pe măsură ce numărul săptămânilor în care femeile alăptau a crescut, depresia lor postpartum a scăzut. O constatare neaÈ™teptată a fost că nu a existat nicio diferență semnificativă în riscul de depresie postpartum în rândul femeilor cu intenÈ›ii variate de alăptare.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-10-2021 | creare: 04-10-2021 | Vizite: 294
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia postnatală la bărbaÈ›i
  • Diabetul gestaÈ›ional asociat cu depresia, atât la începutul sarcinii, cât È™i după naÈ™tere
  • Epidurala ar putea scădea riscul depresiei postpartum?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum