depresie postnatala si cadere nervoasa | Forumul Medical ROmedic

depresie postnatala si cadere nervoasa

21-11-2010
pixie27
Nu este medic/terapeut
pixie27
Buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea: am nascut acum aprox. 3 luni o minune de baiat ( primul copil) si de atunci nu reusesc sa-mi revin la normalitate. am fost la un psihiatru care cu multa lejeritate mi-a recomandat Xanax, pe care desigur ca nu l-am luat ( precizez ca extrem de rar am luat cate un paracetamol, aspirina si cam atat- nu sunt o persoana bolnavicioasa) mai ales ca alaptez.
ulterior am apelat la un alt psihiatru care mi-a pus diagnosticul de cadere nervoasa si mi-a dat Ascolecitin/Mentat/Passiflora pentru a putea alapta in continuare ( lucru la care tin foarte mult.
Simptomele mele sunt : atacuri de panica ( care acum ca stiu ce am s-au diminuat considerabil); o stare generala de oboseala; lipsa interesului fata de viata, de orice; Frica ( cel mai acut frica ca mi-as putea pierde mintile) de mine, oameni, de copilul meu, de viata in general ( aceea " minunata" stare de copleseala). dar cel mai rau sunt gandurile negre, o stare extrem de pesimista.
pentru ca sunt si am fost o persoana extrem de rationala stiu sa-mi explic aceste stari si le inteleg insa frica este un sentiment naucitor de puternic care te paralizeaza.
cel mai mult as dori sa scap de gandurile negre pentru ca frica mea de aici porneste; numai gandul ca as putea sa-i fac rau copilului meu ma innebuneste.
precizez ca nu am fost niciodata o persoana foarte optimista insa nu am nici un motiv sa ma plang de viata; am o slujba (desi stresanta) buna, un sot extraordinar de iubitor si intelegator, precum si un copil foarte cuminte. Desi intotdeauna am fost o persoana mai sensibila ( frica de intuneric, de a nu sta singura acasa, verific aragazul de mai multe ori pe zi, usa la plecare, etc) nu mi-am facut din aceste frici, fobii. chiar daca poate sunt iresponsabila.
in concluzie, desi constientizez si inteleg tot ceea ce mi se intampla, nu reusesc sa scap din aceste stari si as dori un sfat din partea dvs.
Va multumesc anticipat din suflet.

P.S. Daca mai aveti nevoie de alte detalii va rog sa-mi spuneti.
12 comentarii
0
21-11-2010, ora 18:40
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Consulta si un endocrinolog, depresiile post partum pot avea o componenta hormonala! Sanatate multa si sa fii o mamica fericita, cu un pui sanatos!
0
23-11-2010, ora 15:21
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua, Pixie

Ati punctat corect un aspect foarte important in psihoterapie, si anume faptul ca a constientiza ceva despre modul in care functionati nu este egal cu a schimba. Nu se poate "sari" peste etapa actiunii propriu-zise, constient planificata si mentinuta pana la schimbarea sistemelor de perceptie si interpretari.
Pe de alta parte, procesul de constientizare prin ceea ce are mai puternic in specificul sau, necesita prezenta altcuiva, exterioara, si nu o incercare de a privi obiectiv din interior. Acesta risca sa fie un proces de autoiluzionare, de autoinducere in eroare (de exemplu, interpretarea unor manifestari anxioase ca expresii ale unei sensibilitati), care in final nu vor crea altceva decat o intarire a pattern-ului existent si o prelungire a sa.
Prin urmare, va recomand cu multa caldura sa apelati la un psihoterapeut care sa va conduca spre acea stare de sanatate deplina pe care o puteti avea. Intr-un astfel de tratament nu este nevoie, din fericire, sa va feriti de eventualele efecte secundare, ba dimpotriva...

Va doresc multa sanatate!

Psiholog clinician,
Simina munteanu
0
23-11-2010, ora 21:03
pixie27
Nu este medic/terapeut
pixie27
Multumesc din suflet pentru raspunsul dvs. d-na Simina. Din pacate cand se intampla asa ceva esti atat de ratacit incat nu sti incotro sa o apuci si dai peste tot felul de doctori care mai rau fac, decat bine ( nu neaparat din rea initiativa, ci mai degraba din slaba pregatire profesionala).

Va rog frumos, daca ma puteti indruma catre un foarte bun psihoterapeut din zona mea ( pentru ca sunt cu bebe si nu vreau sa-l pun mult pe drumuri+ faptul ca va necesita mai multe sedinte). Precizez ca eu locuiesc in Bacau.

Va multumesc inca o data pentru faptul ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Apreciez efortul.
0
24-11-2010, ora 19:01
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Cu multa placere, si eu apreciez mult faptul ca sunteti realmente interesata sa faceti tot ce tine de dvs. pentru a va restabili starea de sanatate si echilibru psihic.

Nu-i cunosc pe colegii din Bacau, dar va pot indruma unde anume sa-i gasiti. Pe pagina de web a Colegiului Psihologilor din Romania veti gasi Registrul Unic, de unde puteti extrage fie psihologii atestati pe comisia de psihologie clinica si psihoterapie, fie cabinetele autorizate pe aceeasi specialitate in judetul Bacau. Apoi, o prima convorbire telefonica va poate aduce informatii in ceea ce priveste metoda practicata, tariful cerut, numarul estimat de sedinte, rezultatele obtinute. In baza acestor informatii, puteti alege acel cabinet sau specialist care vine in intampinarea nevoilor si asteptarilor dvs.
Cautarea necesita un pic de energie si timp, dar poate fi chiar mai utila decat recomandarea venita din partea altcuiva, a carui experienta personala poate sa fie irelevanta pentru dvs.

Daca apar obstacole pe parcurs, putem discuta.

Succes!
0
28-11-2010, ora 13:51
pixie27
Nu este medic/terapeut
pixie27
Buna ziua,

va rog frumos, daca cunoasteti, sa-mi recomandati cel mai bun psihoterapeut din tara ( pp. ca este la Bucuresti), acel terapeut la care ati apela dvs. daca ati avea probleme.

Va multumesc inca o data.
0
02-12-2010, ora 15:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Pixie, este cea mai interesanta intrebare care mi s-a adresat pe acest subiect!

V-am trimis mesaj privat, din cate stiu regulamentul forumului interzice orice schimb de informatii ce poate mirosi a publicitate.

Va stau la dispozitie pentru alte informatii.
0
15-02-2011, ora 14:38
dragutica
Nu este medic/terapeut
dragutica
Imi cer scuze ca intervin aici, dar starea mea este exact ca cea a autorului. Totul a inceput cand copilul meu avea 8 luni, pana atunci am dormit o singura noapte bine. In rest, ma trezea de foarte multe ori noaptea, indeosebi cand o dureau dintii, au fost cateva luni foarte stresante. Prin urmare, sunt foarte obosita si somnoroasa si niciodata nu reusesc sa-mi implinesc somnul. Problema e ca mi-au aparut astfel de stari si ganduri negre. Indeosebi prevaleaza frica de a-mi iesi din minti si cea de a le face rau copilului sau sotului. Constientizez faptul ca nu le-as putea face rau, dar frica de a o face nefiind in deplinatatea facultatilor mintale ma paralizeaza. Am inceput sa am insomnii si ma trezesc de obicei f brusc si sunt speriata sa nu fi facut ceva rau. Si atunci imi vin tot feluld e alte ganduri negre...gen sinucidere sau fuga de acasa pentru a nu-i pune in pericol. Am fost la neurolog, mi-am facut analizele. Diagnosticul a fost nevroza si mi s-a prescris Rivotriol (mi s-a zis ca ma va ajuta sa dorm, nu l-am luat pentru ca alaptez). De asemenea am magenziul la limita de jos, fapt ce poate fi la baza carceilor si slabiciunilor pe care le am (asa a zis doctorul). Am avut o perioada in care imi era frica sa stau singura acasa, cu copilul. Acum e m bine, incerc sa dorm si iau doar valeriana. Din pacate atunci cand am nopti aiurea, starile se agraveaza si ma apuca panica. As vrea sa va cer sfatul: e posibil sa am astfel de stari de la nesomn cronic? Imi ies din minti si trebuie sa ma internez? Sunt un pericol pentru familia mea? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
16-02-2011, ora 20:56
pixie27
Nu este medic/terapeut
pixie27
Buna, dragutica.

eu momentan iau Coaxil, care am inteles de la doctorul meu ca este un anxiolitic usor si merg saptamanal la terapie la un psihoterapeut.
Sfatul meu este, daca iti permiti, sa incepi sa te duci la un psihoterapeut ( subliniez aceasta functie: adica nu psiholog ci psihoterapeut specializat in terapie cognitiv-comportamentala, respectiv speciast in hipnoza eriksoniana). poti gasi mai multe informatii pe net.

te va ajuta enorm in problemele pe care le ai. si eu ma chinui in fiecare minut al vietii mele cu aceste ganduri si deseori am senzatia ca imi vine sa ma internez la nebuni, desi sunt un om perfect rational si inteligent as putea spune, fara modestie.

un alt sfat ar fi sa nu compari simptomele tale cu ale altcuiva, chiar daca in linii mari sunt asemanatoare; vei afla ca un terapeut va trata intotdeauna cauza si nu simptomele. din experienta cred ca este necesar si un tratament medicamentos chiar daca implica sacrificiul de a renunta la intarcat, deoarece acum este importanta sanatatea ta pentru a-ti putea creste copilul ( doar sa fii sigura sa gasesti un doctor bun; unul cu experienta care sa-ti prescrie pastilele corecte; vei afla ca este posibil sa nu-ti priasca unele si sa fie necesar schimbarea tratamentului)

nu stiu ce sa-ti mai spun. daka doresti sa mai corespondam, cu mare drag; cred ca pot sa-ti trimit adresa mea de mail.

oricum, incearca sa te relaxezi cat mai mult si sa ai grija de bebe-ul tau ca are nevoie de tine sa fii sanatoasa si puternica; asa cum sigur esti dar acum esti prea speriata sa-ti dai seama.

ai grija de tine!
0
24-02-2011, ora 17:21
dragutica
Nu este medic/terapeut
dragutica
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, pixie27. Mi-ar face placere sa facem schimb de e-mail-uri si sa mai comunicam. As mai avea o intrebare: starea dvs s-a dezvoltat pe fundal de stres, oboseala si nesomn cronic? Dupa ce dorm mai bine, ma simt om normal si parca imi revin. Daca am o noapte aiurea, iar incep sa tremur si am ganduri ce ma sufoca si ma sperie. De aceea nu stiu daca sa apelez sau nu la un psihoterapeut (nu prea cred sa gasesc unul bun unde locuiesc) sau poate la un psihiatru...sau doar sa astept sa mi se odihneasca nervii zdruncinati.Sunt foarte confuza si obosita.
0
25-02-2011, ora 10:43
pixie27
Nu este medic/terapeut
pixie27
ti-am trimis mesaj privat cu adresa mea de mail. cauzele sunt diferite. mie mi-au trebuit 5 luni/6 doctori ca sa aflu din ce cauza mi se intampla asta. parerea mea este ca trebuie sa mergi la un psihoterapeut bun, in nici un caz la un psihiatru care iti trateaza cu pastile simptomele si nu cauza ( care la tine poate fi una banala, lipsa de somn). iti spun din experienta ca eu am fost intai la psihiatru, apoi la psiholog si in final la psihoterapeut. cum am gasit unul bun ?

am intrat pe net, pe pagina web a Colegiului Psihologilor din Romania /Registrul Unic (asa cum mi-a spus d-na Simina) si i-am ales pe medicii din localitratea mea specializati pe terapie cognitiv-comportamentala. si am avut norocul sa ma duc doar la 2 pana am gasit-o pe cea care am considerat eu ca ma poate ajuta. mergi pe INTUITIA TA. stiu ca acum esti speriata si crezi ca nu stii incotro sa o apuci ssi tot ceri pareri altora si mai degraba ai crede tot ce-ti spune un doctor decat sa vezi tu singura unde este problema.

pe adresa privata iti pot povesti cauzele mele cu care ma chinui acum sa le accept si sa le rezolv ca sa pot si eu trai normal si sa nu ma mai chinui ca o sadica singura :))).

alege o zi in care esti odihnita si stai atunci SERIOS si gandeste-te care ar putea fi cauza pentru care te simti asa. sunt sigura ca poti sa o gasesti singura. si dupa ce afli cauza vei putea sa rezolvi si simptomele sau cel putin sa nu te mai sperii de ceea ce simti atunci cand esti obosita. de obicei problemele nu sunt asa grave cum iti imaginezi tu si cel mai bun tratament pentru oboseala este somnul si nu pastilele.

astept mesajul tau si toate cele bune,
0
06-01-2012, ora 09:57
lima
Nu este medic/terapeut
lima
buna fetelor...am nascut si eu si am aceleasi probleme ca si voi...a inceput cu niste ameteli si am inceput sa citesc pe mai multe site-uri si am zis gata am depresie, si de atunci ma confrunt cu acceleasi ganduri ca daca ajung sa fac rau cuiva desi sunt o fire blanda si nu suport violenta...dar citind de pe site-uri am vazut simptomele si mi le-am atrbuit cum ca le am si eu..sunt o fire mai sensibila si de obicei plang din orice dar acum in ultimul timp chiar plang din orice prostie...precizez am un sot care ma iubeste si care ma intelege si incearca sa ma ajute...am fost si la psihiatru si a zis ca nu am nimic ca am doar o distimie si tratament mi-a dat ceva pe baza de sunatoare...mi-am cumparat o gramada de carti despre tratarea depresiei si mai rau mi-am facut...daca ati reusit sa scapati de acesta boala grea va rog sa ma ajutati si pe mine..pt ca este foarte greu..
0
01-04-2015, ora 10:47
ELISABETA80
Nu este medic/terapeut
ELISABETA80
Buna ziua, si meu ma confrunt cu acest timp de probleme de 8 luni de zile, la inceput m-au speriat foarte tare pentru ca aveam impresia ca am innebunit, desi eram constienta ca nu as puta da curs acestor ganduri blestemate; dupa o luna de suferinta in tacere am decis sa vorbesc si sa caut cauza acestor stari; initial am mers la un endocrinolog care mi-a pus diagnostic de depresie severa si m-a indrumat sa merg si la un psihiatru pentru un control amanuntit. In prezent sunt mult mai bine pentru ca fac tratament cu elopram si la nevoie xanax dar merg si la un psiholog care m-a ajutat foate mult, si bineinteles credinta in D-zeu ca nu ma va abandona.
Cred insa ca totul s-a declansat pe fond de stres si oboseala; in 2011 am nascut un baietel minunat dar care nu prea dormea noapte; am fost nevoita sa ma intorc la servici cand baietelul avea 3luni s mi-a fost foarte greu, era foarte obositor; dupa un timp am inceput sa ma simt foarte obosita, destul de nervoasa si cu o teama permanenta ca baietelul sa nu pateasca ceva; intre timp am inceput sa am probleme cu mainile, am facut o dermatita pe sistem nervos care nu reuseam s-o mai controlez; totul a continuat asa pana intr-o dimineata cand nu am reusit sa ma mai ridic din pat pentru ca se invartea casa cu mine si din acel moment a inceput cosmarul meu.
Acum dupa aproape un an sunt mai bine dar mai am momente in cursul zilelor cand incep sa am ganduri urate, teama ca as putea face rau cuiva.
Am vazut ca nu sunt singura care se confrunta cu asfel de probleme, de aceea va rog sa-mi raspundeti cum va mai simtiti voi.Sanatate si numai bine tuturor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia postnatală la bărbaÈ›i
  • Sunt bărbaÈ›ii vegetarieni mai predispuÈ™i depresiei?
  • Depresia postnatală persistentă È™i impactul asupra dezvoltării copilului
  • Depresia postpartum - ce simte efectiv o mamă cu depresie după naÈ™tere
  • Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum
  • Socializarea cu mamele influenÈ›ează creierul copiilor mai mult decât biologia
  •