Depresie postnatala si atacuri de panica | Forumul Medical ROmedic

Depresie postnatala si atacuri de panica

23-03-2015
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Am fost diagnosticata cu depresie postnatala (severa...stiti simptomele) si am si atacuri de panica. Mi s-a prescris Anafranil si Gabapentin...si doua suplimente, Cebrium si Valeriana. Intrebarea mea este de ce sa iau si Gabapentin care am citit ca este pentru epilespie. Si daca nu fac tratament medicamentos care are efecte secundare, trece doar cu suplimente?
21 comentarii
1
24-03-2015, ora 11:21
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Ma ajuta careva cu un raspuns va rog?
0
25-03-2015, ora 00:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vi l-a dat pe post de stabilizator de dispozitie.
Nu prea merge doar cu naturiste. Nu ati mai avut inainte de a ramane insarcinata depresie sau anxietate ?
Parerea mea este sa le luati pe amandoua.
Si depresie si anxietate cu atacuri de panica nu e tocmai un diagnostic frumos si usor de purtat.
Luati 3-4 zile si daca va simtiti mai bine cu medicatia mergeti inainte.

Nu e neaparat necesar sa aveti efecte secundare.
0
25-03-2015, ora 23:05
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Gapapentinul este pt anxietate si atacuri de panica, nu-l puteti evita mai ales ca anafranilul singur creste usor anxietatea in primele cateva zile ! dUPA 3-4 saptamani e posibil sa va reduca sau sa va scoata gabapentinul si sa ramaneti doar cu antidepresivul !
0
26-03-2015, ora 11:05
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Multumesc pentru raspuns clara_p si stevens.
Am un bebe tare scump, e primul copil si imi vine sa plang numai cand ma gandesc ca eu nu sunt ok.
Inainte de a ramane insarcinata am fost ok...si dupa ce am nascut am fost ok vreo 2-3 sapt.
Am citit aici pe forum despre pers care s-au tratat doar cu psihoterapie si naturiste, asa ca am zis sa incerc. Dar se pare ca cea mai eficienta solutie ar fi tot medicatia de aceea am si mers la medic.
Numai bine!
1
26-03-2015, ora 13:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ toporas

Sa nu fie un sindrom post avort. Asta apare si dupa 10 ani de la avort. Poate fi depresie, anxietate si uneori boli mai grave ca schizofrenia.
Avortul poate fi chirurgical sau hormonal (provocat de pilula de a doua zi sau de anticonceptionale - care produc 5-6 avorturi la 2 ani).
Daca suspectati ca e o depresie de acest gen trebuie abordata SI pe alte cai, concomitent, si se repara definitiv.

http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/257-pilula-contraceptiva-cauza-avortului-hormonal-sindromul-postavort-dr-christa-todea-gross-conferinta-timisoara-14-iunie-2013
0
25-09-2015, ora 20:36
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
A trecut destul de mult timp de cand nu am mai intrat pe forum...obosisem de atata cautat despre ce s-a intamplat unuia sau altuia. Am decis sa incep tratamentul si uite ca au trecut 6 luni de atunci.
Ma simt FOARTE BINE.
M-a incurajat enorm remarca facuta de clara'p, si anume ca depresia postnatala se poate trata definitiv.
Si in plus, un alt gand care m-a ajutat foarte mult este faptul ca o problema ca asta trebuie tratata pe toate planurile. Fiinta umana este alcatuita din trup, suflet si duh.
Deci,
1.roaga-te cu credinta in Dumnezeu- duhul iti va fi inviorat.
2.gandeste pozitiv, vitaminizeaza-te si odihneste-te cat de mult.
3.ajuta-ti neuronii sa isi revina urmand un tratament medicamentos.
Multa sanatate va doresc! (ca stiu cum e sa fii bolnav)
0
12-04-2016, ora 23:21
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Buna din nou tuturor celor de pe forum!
A trecut un pic peste 1 an de cand am inceput tratamentul. Acum sunt in punctul in care mi s-a redus doza la maxim si ma simt foarte bine. Abea astept sa renunt definitiv, sub indrumarea medicului, bineinteles. Ideea e ca dna doctor m-a informat...creierul afectat de depresia postnatala, care e pe baza hormonala, isi revine dupa aprox 18 luni de la nastere. Mentionez ca de la data inceperii tratamentului nu m-am simtit nici o clipă ca inainte. Adica ma simt BINE, ca inainte de nastere, FOARTE BINE.
1
14-04-2016, ora 14:29
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Te felicit pt ca nu ai uitat de cei de aici, care inca isi cauta drumul. Sa stii ca simpla ta postare de, , salut, prieteni, , reprezinta o incurajare enorma pt cei multi care rasfoiesc topicurile. Bravo si sa ti ajute Dumnezeu pe mai departe !
0
15-04-2016, ora 16:03
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
@marian54
Vreau sa mentionez faptul ca nu e o lauda cand spun ca ma simt foarte bine. Doresc din suflet tuturor care au o problema psihica, chiar si o simpla insomnie, sa se faca bine, si cred ca se poate! Si asta pentru ca nu voi uita niciodata starile cumplite, groaznice prin care am trecut!
Si mai vreau sa fac o mentiune: daca aveti o problema de genul, cautati un medic psihiatru bun, chiar daca e mai scump. De ce sa tot testati pe dvs. diferite medicamente de la diferiti medici, care merge si care nu? Pot sa recomand, scrieti-mi pe email!
-------*
Sanatate!

(*modificat de admin)
1
30-09-2016, ora 21:32
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Salutare tuturor. Vreau sa va impartasesc o experienta mai putin placuta. Totul in regula...pana cand. La mijlocul lunii august m-am intors la munca. Tot in aceeasi perioada am decis sa reduc pana la zero doza de antidepresiv...era si timpul, imi spuneam. Giciti ce? Au reaparut simptomele de la inceput. M-am speriat destul de tare. Abea daca ma puteam concentra la munca. Dna Dr mi- a zis mai apoi ca in nici un caz nu trebuia sa reduc doza in perioada de stres.Dupa 2 sapt grele, mi-am revenit, si la sugestia specialistului, se pare ca va trebui sa mai "prelungesc"...perioada de reducere graduala, pana la incetarea completa a tratamentului. Va doresc sanatate!!!
0
05-10-2016, ora 15:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din postarile tale toporas inteleg ca ai urmat tratamentul antidepresiv timp de un an si jumatate. Ma bucur ca a functionat in tot acest timp dar imi pun intrebarea daca ai apelat in paralel si la sesiuni de psihoterapie. Reechilibrarea neurotransmitatorilor prin tratamentul medicamentos e un pas important dar cel putin la fel de important e sa urmaresti o restructurare a gandurilor si emotiilor prin intermediul psihoterapiei. Se intampla de multe ori ca simptomele depresiei postpartum sa revina la intreruperea tratamentului medicamentos daca nu se produce aceasta restructurare. Iti sugerez ca atare sa apelezi macar acum si la sprijinul psihoterapiei (pe langa medicatie).

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
02-07-2018, ora 18:13
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Sunt sigura ca aveti dreptate, dle Ignat. Dar in cazul meu am avut parte de reechilibrare prin restructurarea gandurilor si emotiilor! Cel mai bun psihoterapeut a fost sotul meu care m-a ascultat cu muuulta rabdare si mi-a oferit iubire si intelegere! Chiar simteam ca imi e alaturi si ma pot baza pe el. Stiu ca poate spuneti ca nu e specialist, dar a functionat, bineinteles ca tot bine ca am mers si la medic.
0
02-07-2018, ora 18:20
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Buna celor de aici! Scriu din nou dupa multa vreme...acum am alt bebe. Imi zisese dr psihiatru ca sunt sanse sa se repete depresia postnatala. De data asta e mai putin accentuata! Mai mult ganduri obsesive...ooofff. Ce parere aveti, pot evita medicatia? Nu de alta, dar alaptez si nu as vrea sa intrerup. Sau se poate alapta cand faci tratament???
0
10-07-2018, ora 08:00
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Multumesc persoanei care mi-a scris in privat recomandandu-mi psihoterapie. Va doresc tuturor sanatate!
0
11-07-2018, ora 12:32
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Intr-adevar, cu psihoterapie, puteti evita medicatia acum, mai ales ca aveti experienta primei nasteri si a perioadei de dupa, in care ati mai luptat cu aceasta depresie. Asa cum vi s-a mai spus, psihoterapia era de ajutor in toata aceasta perioada in care ati avut medicatie. Sigur, sprijinul si afectiunea sotului sunt extrem de importante, dar, in terapie, vindecarea are loc la alt nivel. Specialistul va poate ghida catre accesarea si exprimarea emotiilor intr-o maniera diferita decat ati facut-o pana acum.
Va doresc recuperare grabnica si...tineti-ne la curent!
1
05-01-2021, ora 21:32
Diu90
Nu este medic/terapeut
Diu90
Toporas, cum pot lua legătura cu tine?o adresa de email ceva ?Mersi mult.
1
24-03-2021, ora 16:00
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Bună, Diu90
După cum este regulamentul siteului nu pot lăsa adresa de email. În plus scuze că îți răspund după așa mult timp, nu mai intrasem pe forum de ceva vreme. Sper că să fi găsit deja o soluție la problema ta. Dacă ai idee cum putem lua legătura, scrie-mi privat. Sănătate!
1
24-03-2021, ora 19:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ toporas

Apasati pe numele ei si trimiteti-i mesaj privat cu adresa.
0
28-03-2021, ora 13:32
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Buna ziua si eu urmez accelasi tratament ca dumneavostra sunt in a 5 zi de vreme stiu da imi puteti spune dupa cat timp v-ati simtit mai bine?
Va lasat fara emotii...adica sa nu puteti plange sa va bucurati de lucruri ca inainte va multumesc v-am lasat un msj. pe privat.
0
29-03-2021, ora 09:41
toporas
Nu este medic/terapeut
toporas
Bună ziua,
Eu din a 7a zi de la începerea tratamentului am început să mă simt bine, aproape perfect, pot să zic, și nu, nu m-a lăsat fără emoții. Dimpotrivă, m-a scos din starea aia că nu mă puteam bucura de nimic și plângeam aproape încontinuu. Acum, diferă de la persoană la persoană, dar efectul benefic ar trebui să îl resimțiți din a 14-a zi sau mai devreme. Depinde și de doza de antidepresiv și de cum reacționează corpul dvs. Vă doresc din suflet sănătate!
0
29-03-2021, ora 16:40
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Sa va dea dumnezeu sanatate in continuare intregi familiei dumneavostra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Atacul de panică
  • Depresia postnatală la bărbaÈ›i
  • Cum recunoÈ™ti atacul de panică?
  • Sunt bărbaÈ›ii vegetarieni mai predispuÈ™i depresiei?
  • Depresia postnatală persistentă È™i impactul asupra dezvoltării copilului
  • Depresia postpartum - ce simte efectiv o mamă cu depresie după naÈ™tere
  • Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum
  • Cauzele atacurilor de panică È™i cum ne putem calma
  • Socializarea cu mamele influenÈ›ează creierul copiilor mai mult decât biologia
  •