Fibrilația atrială crește riscul de demență
Autor: Teodorescu Mihai

Autorii atenționează asupra faptului că și alte mecanisme care au ca rezultat deficiența de oxigen, în afara accidentului vascular cerebral și a cheagurilor de sânge care migrează din inimă și se atașează de vasele de sânge de la nivelul creierului, ar putea afecta creierul persoanelor cu fibrilație atrială, ducând în cele din urmă la instalarea simptomelor demenței.
„Pot exista multiple cauze care să explice creșterea riscului de demență este la persoanele cu fibrilație arială, chiar dacă acestea nu suferă un accident vascular cerebral. Demența poate fi cauzată, de exemplu, de modificarea fluxului sanguin către creier sau de leziuni ale creierului vizibile pe evaluările de imagistică, dar care nu provoacă simptome tipice de accident vascular cerebral”, declară autorul studiului, Lina Rydén, doctor în epidemiologie neuropsihiatrică la Academia Sahlgrenska.
Tratamentul actual al FA are ca scop principal atenuarea simptomelor și prevenirea accidentului vascular cerebral. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a identifica tratamentul și momentul optim în care acesta trebuie aplicat, pentru a putea diminua riscul de demență.
sursa: News Medical
foto: University of Gothenburg
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Fibrilatie atriala recurenta
- Care sunt cauzele care duc la fibrilatii?
- Fibrilatia - ce este?
- Fibrilatii paroxistice
- Fibrilatii si stare de lesin. va implor ajutor pt mama mea!
- Cauzele principale ale bolii Alzheimer (cunoscuta ca si Diabetul de tip III)
- Am insuficienta cardiacă congestiva și fibrilație atriala cu flutter
- Ablatie pentru fibrilatie atriala