Actinomicoza
Actinomicoza se poate lua de la animale de casa?Caini, pisici etc?Si cum se poate depista daca o persoana sufera de aceasta boala?Ce analize ar trebui facute?
2 comentarii
Actinomicoza este o infectie destul de des prezenta, rareori insa diagnosticata! Este favorizata de imunosupresie sau de tratamentul indelungat cu antibiotice de spectru larg, cind, deseori, se manifesta ca o sinuzita. Poate fi luata de la animale, dar tulpini de microciuperci anaerobe sint prezente si ca saprofiti ai mucoaselor nazofaringiene.
Depistarea este dificila deoarece necesita culturi de ciuperci anaerobe, si inca nu am aflat cine ar putea face acest lucru, serios, in Romania. Tratamentul de electie al actinomicozei este oxigenoteropia hiperbara.
Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Depistarea este dificila deoarece necesita culturi de ciuperci anaerobe, si inca nu am aflat cine ar putea face acest lucru, serios, in Romania. Tratamentul de electie al actinomicozei este oxigenoteropia hiperbara.
Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
de curand am fost diagnosticata cu actinomicoza vaginala, pe rezultatul trimiterii diagnosticul a fost trecut cu semnul intrebarii. de asemenea mi s-a depistat o rana pe colul uterin de 2 mm, rana e cauzata de actinomicoza deoarece am citit ca semnele sunt fistule si leziuni purulente cu granule de sulf. Sotul meu a prezentat si el usturimi locale care au cedat la scurt timp. Mi s-a prescris augmentin si cervugid iar sotului fluconazol. Pt el e suficient sa ia tratament cu fluconazol? sau ar trebui tot un tratament antibiotic. Mentionez ca nu am prezentat secretii vaginale anormale nici dureri usturimi sau mancarimi. Ce fel de analize trebuie sa fac sa am diagnosticul cert?
Alte subiecte recente din această secțiune: