Otita cronica

24-11-2025
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Buna ziua, Am 70 ani si din copilarie am o otita cr operata cu perforare de timpan.In trecut ma supara doar cand intram la inot in apa.De cativa ani supureaza o data de doua ori pe ani cand raceam, un medic spunandu-mi ca de vina e si orificiul mare din timpan adica perforarea.Luam amoxa 7 zile sau foloseam picaturi cu ciproifloxacin si trecea In ultimul timp supureaza cam continuu nu nmult dar umezeste bine.Nu am dureri dar curios desi auzul e afectat bine cand pun picaturi sau se umple cu lichid auzul revine si aud cu ea perfect.Un medic pensionar orl ma sfatuit sa pun picaturi de rivanol 2 la suta dar ma cam tem avand timpanul perforat.Banuind si poate o otomicoza am cumparat boramid dar nu pun picaturi ci umezesc vata de pe un betisor si sterg urechea in interior.Aspir din cand in cand cu o para de cauciuc pentru nas la bebelusi.gresesc ceea ce fac?Ce ma sfatuiti?
9 comentarii
0
25-11-2025, ora 08:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. dupa ce aspirati secretiile cu para... urechea trebuie uscata in interior, profund..pana la timpan cu un servetel de hartie...( coltul se face sul ca sa fie mai ferm) si servetelul de hartie mai trage umezeala ca o sugativa
2 dupa se pun 5 pic.. Oftalmice cu antibiotic.. ele nu ustura si pot fi puse peste perforatie. se sta 15 minute culcat, dupa iarasi se ususca urechea
3. NU trebuie sa ajunga apa si aburi in ureche deloc.. se pune vata imbibata in ceva uleios.. ca un dop in ureche cand faceti baie. dupa ce uscati parul cu uscatorul de par... scoateti vata si uscati si urechea in interior cu aer cald
4. Infectia poate ajunge in ureche si pe trompa lui Eustache din partea nas sau gat.. asa ca trebuie sa aveti grija cum suflati nasul sa nu impingeti secretiile din nas in ureche
5.. Un medic ORL.. poate sa dea trimitere sau sa mergeti la el cu un recipient de la Laborator.. pentru Secretie Otica si Antibiograma.. sa stiti cu ce antibiotic e mia bine sa tratati otita
0
25-11-2025, ora 10:14
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Va multumesc Domnule Doctor.
0
30-11-2025, ora 20:54
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Domnule Doctor revin si va rog respectuos sa ma lamuriti in cateva privinte

1.De cate ori pe zi sa pun acele cate 5 picaturi oftalmice?
2.Pot aspira urechea cu acea para inainte de fiecare instilare de picaturi?
3.Pe langa uscarea cu servetel pot folosi un uscator de par?

Va multumesc!
0
02-12-2025, ora 09:28
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. 5pic la 12 ore
2. da se poate aspira cu para.. dupa cu servetelul si la urma uscatorul de par
0
03-12-2025, ora 11:11
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Va multumesc!
0
05-12-2025, ora 07:03
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Domnule Doctor am pus picaturi oftalmice5 pic la 12 ore asa cum mi-ati indicat.Am 6 zile de tratament si urechea nu mai supureaza , mai umezeste ff putin..
Am cateva tintrebari:
1.Cate zile sa continui cu ciprofloxacin ?
2.Pot continua dupa ciprofloxacin sa pun alt timp de picaturi oftalmice adica sa shimb antibioticul?
3.Toate tipurile de picaturi oftalmice care se folosesc si pentru pus in ureche precum tobradex.etc se pot pune in urechea cu timpan perforat?
0
05-12-2025, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. daca Ciprofloxacina isi face efectul complet.. de vindecare nu trebuie schimbat trtamentul.. o sa puneti pana se usuca complet urechea.. dupa o uscati doar cu servetelul de hartie si cu aer cald de la uscatorul de par... se mai poate pune la intrare in ureche.. o vata cu aalcool sanitar. Prin evaporare alcoolul dezinfecteaza.
2. daca revine supuratia peste un timp.. Da putem trece la alte picaturi oftalmice
0
05-12-2025, ora 09:43
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Multumesc Domnule Doctor!
0
06-01-2026, ora 09:51
claudiu41
Nu este medic/terapeut
claudiu41
Buna ziua,

Cu sfaturile si ajutorul Dtra urechea sa uscat se pare ca ciprofloxacina picaturi si-a facut efectul.De aproape 3 saptamani e ok, o sterg zilnic cu servetel si usuc cu feon cum ati spus.
Intrebarea mea ar fi ce alt tip de picaturi oftalmice care sa mearga si pe timpanul perforat pot folosi dupa tratamentul cu ciprofloxacin daca in cel mai rau caz apare iar umezeala , adica sa stiu sa incep imediat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gel topic cu antibiotice vindecă otita medie la animale cu o singură doză - un pas promițător pentru tratamentul pediatric
  •