Faringita granulara

10-01-2026
Olegc
Nu este medic/terapeut
Olegc
Am o problemă dacă puteți să mă ajutați cu niste sfaturi. Am 23 ani, nu consum alcool și nu fumez. In urma cu 3 luni am avut o răceală, răceala a trecut dar am rămas cu o senzație de corp străin în gât și granule pe valul palatin, palatul moale și faringe. Simțeam tot timpul că trebuie să îmi curăț gatul, am mers la medicul de familie care m-a consultat și mi-a dat antibiotic care nu a avut niciun efect. Am mers la ORL care mi-a zis că am faringita granulară acuta și amigdalele puțin mărite. Am luat Trachisan, Tonsipret, Viruprinol, Olefar Duo, gargara cu Stomatidin 10 zile și dieta pe care o țin până în ziua de astăzi dar niciun rezultat. Am mers iarăși la ORL de data asta cu aceleași simptome doar că s-a mai adăugat și o răgușeală și durere in gat. De data aceasta mi-a dat antibiotic Fromilid 500 și Fluconazol pe 7 zile, ceaiuri și gargara cu ceaiuri din plante. Astăzi este ultima zi de tratament dar nicio ameliorare a simptomelor. As vrea să-mi dați niste sfaturi, nu mai știu ce să mai fac.
1 comentarii
0
11-01-2026, ora 18:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Exista pe forum mii de postari in urma cam din 2010...pana in prezent
unde am explicat. Gatul face parte din tracrtul DIGESTIV
practic Gatul o bucata de Intestin... adica are acelas nerv, acelas sistem limfatic ca si tot tractul digestiv
NU a ajutata tratamentele. fiindca nu ai tratat si CAUZA... nu ai tinut REGIM si nu ai tratat si stomacul cu intestinele impreuna
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: