Administrarea insulinei in diabet gestational

16-05-2014
cris200723
Nu este medic/terapeut
cris200723
Buna ziua. Am fost diagnosticata cu diabet gestational dupa ce am efectuat testul de toleranta la glucoza cu 100 mg glucoza. In etapa urmatoare am fost la un diabetolog care mi-a dat un regim si mi-a oferit un glucometru pentru monitorizarea glicemiei. Glicemia o iau de 3 ori pe zi, dimineata pe nemancate, la doua ore dupa masa, si la 2 ore dupa pranz sau cina. Glicemiile monitorizate le notez intr-un caiet, intr-o luna de zile la 80 glicemii monitorizate au fost cateva peste valoare de 120 dupa masa, (aproximativ 8-10 valori). Am pierdut din greutate aproximativ 3 kg de cand mananc controlat (cantarit). Am fost la medicul ginecolog si mi-a zis ca bebe este mai mare la 32 de saptamani are 2 kg si ea ne recomanda insulina pentru a opri din cresterea accentuata a bebelui, avand in vedere ca in urmatoarele saptamani bebe ia aproximativ 250 g in greutate. Imi e frica daca trece pe insulina sa nu scada foarte mult glicemia si sa dam in extrema cealalta de hipoglicemia avand in vedere ca dimineata cateodata am glicemia 75-80. Va rog ajutati-ma cu un raspuns, important este bebe sa fie sanatos.
2 comentarii
0
22-05-2014, ora 12:37
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Este indicat sa va indreptati catre un medic diabetolog pentru a va lamuri in ceea ce priveste evolutia glicemiei si efectele.

O zi placuta!
0
09-06-2014, ora 21:47
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna cris200723,

Diabetul gestational se asociaza adesea cu greutate fetala mai mare decat in absenta diabetului. Daca din 80 de glicemii doar 8-10 au fost mai mari de 120 inseamna ca o controlezi destul de bine. Cel mai probabil nu ai nevoie direct de insulina, initial se poate incerca Metformin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Diabetul gestational

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: