Adorm foarte greu!

22-05-2008
provision
Nu este medic/terapeut
provision
..si pana nu ma gandesc la toate problemele posibile si imposibile nu inchid ochii! Asta ma oboseste f mult si ma nelinisteste in acelasi timp! Nu as vrea sa iau somnifere, dar niste trucuri as vrea sa incerc pt ca m-am saturat!! As vrea si eu sa pun capul pe perna si sa incep sa sforai! Este visul meu de ani de zile!Oi fi singura la care vin gandurile ca trenurile in gara inainte de a adormi?
6 comentarii
0
22-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pt ganduri care impiedica somnul este bun ceaiul de hamei la care se mai pot adauga levantica, roinita, maghiran, sanziene plus cateva picaturi de tinctura de valeriana sau..o tableta de melatonina. La mine functioneaza o lingura de gel de aloe!!(Remedia) dimineata pe nemancate !
0
27-05-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Exista mai multe cai de a aborda psihoterapeutic dificultatea de a adomi. Cel mai bine este sa te adresezi unui psiholog sau unui psihoterapeut, care sa te invete cateva tehnici, trucuri cum le spui.

De pilda, ai putea ca inainte de a te baga in pat, sa iti urmaresti aceste ganduri, sa vezi incotro te duc. Scrie-le pe un caiet, in felul acesta vei fi sigura ca nu ai uitat nimic. Acorda un timp bine delimitat acestei actiuni, de exemplu 30 de minute sau 45, depinde de bogatia si varietatea cognitiva. Important este sa nu te asezi in pat pana nu simti ca ti-ai "golit" mintea de ganduri. Patul este doar pentru somn, relaxare si... dragoste. In niciun caz pentru ruminatii nesfarsite!
Daca in toiul noptii te trezesti framantata din nou de griji, repeta procedeul: ridica-te din pat si scoate afara toate gandurile.
Cu timpul vor fi tot mai putine si, prin urmare si timpul necesar alocat acestei actiuni va fi tot mai redus...

Cum spuneam, exista multe tehnici care se adreseaza acestei probleme - exercitii de relaxare, de imagerie vizuala, insa in deprinderea lor ai nevoie de ajutorul unei psersoane specializate.
1
07-06-2008, ora 00:00
iulia1982
Nu este medic/terapeut
iulia1982
am auzit ca laptele e un bun somnifer, e adevarat?
0
07-06-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
Bun e si ceaiul natural "Antistres" de plante selectionate de la Fares sau Sedatif PC de supt, care este homeopatic.
0
15-06-2008, ora 00:00
onutzna
Nu este medic/terapeut
onutzna
pt cei care nu pot adormi, stau cu ochii inchisi, franti de oboseala, dar nu pot adormi si asta devine o obsesie, iar cand reusesc sa adoarma au numai cosmaruri, incat se trezesc cu gainile, desi au adormi dupa 1-2 dimineatza, ori stau in pat uitandu-se la ceas si sperand sa se trezeasca si ei la 10 intr-o dimineatza, ca sa nu mai mentionez de ameteala pe care o au dupa atata agitatie in lumea viselor. pt acestia ce recomandati?
1
16-06-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Toate cele de mai sus(ceaiurile, tinctura, gelul, melatonina..). Se poate adauga putina scoarta de salcie(decoct) iar pt cosmaruri, seara o infuzie din frunze captalan sau un varf de lingurita de pulbere(din radacina plantei). Util este si un saculet de panza, pe perna, in care se pun levantica, flori de tei si conuri de hamei ! Somn usor !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul