Anxietate/depresie
Bună ziua. Încă din august 2024 am făcut niște atacuri de panica care s au transformat în depresie: îmi pierdusem pofta de viață, aveam palpitații, nu mă durea nimic, dar îmi era foarte rău. Primul medic la care am fost s a axat mai mult pe Xanax de 0, 5 cate o jumătate de 3 ori pe zi. Pt somn, căci aveam probleme și cu el luam mirzaten, apoi și uniquet. Dar nu a mers decât vreo câteva luni. Stările s au accentuat. Am schimbat medicul care m a trecut pe trittico 1/3 dimineața, o treime a prânz și 2/3 seara. Venlafaxina dimineața și tot seara uniquet. Am luat o lună venlafaxina dar am oprit o pt căci îmi tăia complet pofta de mâncare. Acum iau de multe luni din iunie 2025 trittico 1/3 la prânz iar seara 1 uniquet de 150, un trittico 2/3 de 150 și 1/2 rivotril de 0, 5. Mă simt destul de bine insa a doua zi sunt destul de amețită și parcă mi e mai greu să mă concentrez. Am inceput sa am si probleme cu memoria, uit lucruri. Întrebarea mea este cum as putea să renunț la tratament (știu că sunt efecte secundare serioase). Medicul meu lipsește de ceva timp, având probleme și rețetă mi o da asistenta. De aceea as dori sa știu părerea dv. vis a vis de problemele mele. Încă mai am zile in care nu prea am chef sa ies, iar daca o fac, mă grăbesc să ajung acasa. Desigur nu mai e așa acută starea ca în trecut. Și încă ceva: am nevoie sa merg prin frig, sa bata vântul. Nu mi mai place căldura. Inainte nu era asa. Vă mulțumesc.
6 comentarii
Vad că nu mi răspunde nimeni. Am incercat sa iau uniquet ul de 50 in loc de 150. Am adormit greu și a doua zi nu m am simțit bine. Aveam i stare de lehamite de tot. Am luat 1/2 rivotril (desi nu iau decât seara) și usor usor parca e ceva mai bine. Simt că sunt suprasaturată de aceste chimicale. Oare voi putea scăpa de ele vreodată?
Vorbiti cu medicul dvs care va dă reteta spuneți ca vă concentrati mai greu si simțiți o oboseală. Doar dr la care mergeti poate sa vă dea eu stiu altceva sau sa va modifice schema de tratament. Nu renuntati la tratamentul actual pentru ca este posibil sa va simțiți mai rău. Discutati cu dr dvs chiar dacă mai durează pana vine din concediu.
Trittico e un antidepresiv sedativ care produce somnul. Se ia seara.
Incercati sa scapati de Trittico de la pranz.
Vedeti cum va simtiti.
Poate de la el sunteti asa de molesita.
Incercati sa scapati de Trittico de la pranz.
Vedeti cum va simtiti.
Poate de la el sunteti asa de molesita.
Sunt moleșită dimineața și pana să iau treimea de trittico de la prânz. Eu cred că e prea mult ce iau seara. Și eu de orez mult timp.
Incercati atunci jumatate din doza de Rivotril seara si 100 mg Uniquet.
Scadeti treptat daca se poate. Daca nu se poate reveniti la dozele initiale.
Scadeti treptat daca se poate. Daca nu se poate reveniti la dozele initiale.
Ar trebui sa luati tratamentul psihiatric exact cum va prescris medicul dvs pana la următoarea vizita pentru a va lua reteta. Nu faceti experiente cu pastilele. Medicii stiu mai bine ce sa va dea si ce doze. Sanatate multa.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 220Sindromul neuroleptic malign cauzat de medicatie
- 3Sertline? efecte secundare cutanate
- 2Eliceea si Anxiar in combinatie cu Passiflora
- 3Seroxat ! Folosește cineva ? Cât de eficient este ?
- 5Paroxetine
- 9Medicamente combinate pentru depresie
- 5Tratament cu Zoloft
- 0Metoprolol.
- 3Ajutorrrt
- 2Efecte adverse seroxat
- 6Ingrasat
- 1Pot combina tratamente ?
- 1Cum se poate renunța la tratament cu Xeplion?
- 2Orfiril, convulex sau depakine?
- 34Se vor scoate neurolepticele din uz în psihiatrie în viitor?Care e viitorul psihiatriei?
- 29Haloperidol in doza mica 1.5-3mg/zi in loc de anitpsihotice atipice gen Abilify de 10mg
- 5Toc băiat de 15ani
- 11Constipație cronica de la medicamente - Sunt disperată!
- 1Aripiprazol in sarcina
- 3Am orgasm fara ejaculare va rog sa ma ajutati?
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice schimbarea tratamentului psihiatric depresie si anxietate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: