Schimbare medic psihiatru
Bună ziua,
Eu am schizofrenie paranoida și urmez tratament cu rispolept de 37.5 mg lunar.
Merg la pshiatrie la spitalul municipal. Nu platesc consultatia (sunt asigurata- angajata) si nu am dus niciodata bilet de trimitere.
As vrea sa schimb medicul. Trebuie sa gasesc pe unul ce lucreaza cu CAS pt consultatie si reteta gratuita?
Nu as duce bilet de trimitere deoarece la medicul de familie nu mai sunt in evidenta cu boli psihice din 2022.
As prefera să merg la privat, dar pt o rețetă nu vreau să platesc lunar consultația.
Voi cum procedați?
Mulțumesc mult
Eu am schizofrenie paranoida și urmez tratament cu rispolept de 37.5 mg lunar.
Merg la pshiatrie la spitalul municipal. Nu platesc consultatia (sunt asigurata- angajata) si nu am dus niciodata bilet de trimitere.
As vrea sa schimb medicul. Trebuie sa gasesc pe unul ce lucreaza cu CAS pt consultatie si reteta gratuita?
Nu as duce bilet de trimitere deoarece la medicul de familie nu mai sunt in evidenta cu boli psihice din 2022.
As prefera să merg la privat, dar pt o rețetă nu vreau să platesc lunar consultația.
Voi cum procedați?
Mulțumesc mult
10 comentarii
Pentru schizofrenie nu trebuie trimitere.
Dar nu stiu daca medicul de familie vede sau nu consultatiile.
Numai medicul care are contract cu casa da consultatii si retete gratuite.
Dar nu stiu daca medicul de familie vede sau nu consultatiile.
Numai medicul care are contract cu casa da consultatii si retete gratuite.
Salut Alinela. Eu ma duc la medicul pe care l-am avut cand am fost internat in spitalubde psihiatrie. Are cabinet particular, platesc pentru reteta 100 de ron are contract cu casa de asigurari. Si eu fac injectie cu ripsolet de 37.5 odata la 2 saptamani (injectia o iau pe reteta compensata). Cum ai reusit sa nu mai fi in evidenta la medicul de familie si din cate imi amintesc la ultimele postari aveai alt diagnostic.legat de intrebarea ta eu cred ca ar trebui sa iti recomnde medicul actual alt medic. Eu de exemplu am sa astept pana iese medicul pe care il am acum la pensie si dupa astept sa imi de-a el pe altul la care sa ma duc
Dar daca te duci la policlinica ai avantajul ca reteta poate fi emisa pentru 3 luni.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Am avut mai multe diagnostice (cele mai grave fiind: tulburare psihotica acuta, tulburare schizoafectiva, apoi schizofrenie paranoida).
Pe forum in toate postarile noi am zis că am schizofrenie
In 2022 am intrerupt tratamentul. Dupa asta, la 3 luni, am mers la psihiatru la control. A vazut ca sunt bine si la cererea mea, mi-a dat o adeverinta in care scria: tulburare psihotica majora remisa (cv de genul)
Am dus adeverinta la medicul de familie si m-a scos din evidenta cu boli cronice. Cel putin așa a zis el.
I-am cerut o adeverinta recent și a scris: schizofrenie paranoida in remisie, nu necesita tratament in prezent.
Eu nu i-am mai spus ca am facut recădere. Apoi nu stiu daca vede sau nu reteta pe cardul de sanatate.
Am avut mai multe diagnostice (cele mai grave fiind: tulburare psihotica acuta, tulburare schizoafectiva, apoi schizofrenie paranoida).
Pe forum in toate postarile noi am zis că am schizofrenie
In 2022 am intrerupt tratamentul. Dupa asta, la 3 luni, am mers la psihiatru la control. A vazut ca sunt bine si la cererea mea, mi-a dat o adeverinta in care scria: tulburare psihotica majora remisa (cv de genul)
Am dus adeverinta la medicul de familie si m-a scos din evidenta cu boli cronice. Cel putin așa a zis el.
I-am cerut o adeverinta recent și a scris: schizofrenie paranoida in remisie, nu necesita tratament in prezent.
Eu nu i-am mai spus ca am facut recădere. Apoi nu stiu daca vede sau nu reteta pe cardul de sanatate.
Pentru consultatie gratuita va trebuie prima trimitere de la medicul de familie.
Puteti sa o luati pe "tulburare de somn".
Apoi va trece medicul psihiatru cu schizofrenie.
Ce perioada ati avut remisie?
Puteti sa o luati pe "tulburare de somn".
Apoi va trece medicul psihiatru cu schizofrenie.
Ce perioada ati avut remisie?
Medicul de familie stie că sunt în remisie din 2022. Nu i-am spus că am făcut recadere, nici nu am dus iesirea din spital
Cat timp ati avut remisie completa, fara niciun fel de medicament?
consultul la un dr care sa prescrie reteta compensata (dr care are contract cu casa de sanatate) se face numai prin biletul de trimitere de la dr fam
o problema cu trimiterile astea. fiecare diagnostic specifica gradul cronic, acut, etc. daca mergi cu trimitere de acut, dr psihiatru NU CRED ca poate sa te treaca pe tratament si nici consultatie pe termen lung.aici cred ca e buba.
deci daca te trece dr fam cu diagn de insomnie, at va fi o chestiune acuta. iar dr psihiatru te va consulta de 2-3 ori
daca mergi cu bilet de trimitere pe cronic, dr psihiatru te va consulta la nesfarsit pe baza aceleiasi trimiteri
la asta ma refer
iar tratamentul la fel. nu cred ca ti-l poata da daca ai trimitere cu boala acuta in loc de cronica.
o problema cu trimiterile astea. fiecare diagnostic specifica gradul cronic, acut, etc. daca mergi cu trimitere de acut, dr psihiatru NU CRED ca poate sa te treaca pe tratament si nici consultatie pe termen lung.aici cred ca e buba.
deci daca te trece dr fam cu diagn de insomnie, at va fi o chestiune acuta. iar dr psihiatru te va consulta de 2-3 ori
daca mergi cu bilet de trimitere pe cronic, dr psihiatru te va consulta la nesfarsit pe baza aceleiasi trimiteri
la asta ma refer
iar tratamentul la fel. nu cred ca ti-l poata da daca ai trimitere cu boala acuta in loc de cronica.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Anxietate, atacuri de panica - Schimbarea antidepresivului.
- 1Schimbare tratament anxietate ?
- 5Tulburare discordanta
- 17Am ganduri de sucid!! Tratamentul psihiatric imi face rau.
- 10Mirzaten
- 4Schimbare de tratament Paliperidona - Rispolept Consta
- 6Solian - pot sa l înlocuiesc cu altceva?
- 3Trecerea de la Xeplion la Abilify din cauza constipației
- 3Escitalopram - vreau sa stiu daca trebuie luat toata viata sau nu trebuie sa il mai iau.
- 10Anxietate dimineața la trezire si insomnie
- 3întrerupere tratament psihiatric
- 10Renunțare tratament antidepresiv
- 23Rivotril - De când îau tritico au apărut atacurile de panica
- 21Mi s-a întors boala înapoi! Ce ar fi de făcut?
- 2Efecte adverse anxiar + cipralex
- 4Îngrijorare!!! medicul psihiatru și mi-a schimbat tratamentul
- 8Schimbare Cipralex cu Serlift (sertralina)
- 6Anxietate/depresie
Mai multe informații despre: schimbarea tratamentului psihiatric