Schimbare medic psihiatru

21-04-2026
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Bună ziua,
Eu am schizofrenie paranoida și urmez tratament cu rispolept de 37.5 mg lunar.
Merg la pshiatrie la spitalul municipal. Nu platesc consultatia (sunt asigurata- angajata) si nu am dus niciodata bilet de trimitere.

As vrea sa schimb medicul. Trebuie sa gasesc pe unul ce lucreaza cu CAS pt consultatie si reteta gratuita?
Nu as duce bilet de trimitere deoarece la medicul de familie nu mai sunt in evidenta cu boli psihice din 2022.
As prefera să merg la privat, dar pt o rețetă nu vreau să platesc lunar consultația.

Voi cum procedați?

Mulțumesc mult
10 comentarii
1
21-04-2026, ora 21:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru schizofrenie nu trebuie trimitere.
Dar nu stiu daca medicul de familie vede sau nu consultatiile.
Numai medicul care are contract cu casa da consultatii si retete gratuite.
1
22-04-2026, ora 08:00
Galapagos1
Nu este medic/terapeut
Galapagos1
Salut Alinela. Eu ma duc la medicul pe care l-am avut cand am fost internat in spitalubde psihiatrie. Are cabinet particular, platesc pentru reteta 100 de ron are contract cu casa de asigurari. Si eu fac injectie cu ripsolet de 37.5 odata la 2 saptamani (injectia o iau pe reteta compensata). Cum ai reusit sa nu mai fi in evidenta la medicul de familie si din cate imi amintesc la ultimele postari aveai alt diagnostic.legat de intrebarea ta eu cred ca ar trebui sa iti recomnde medicul actual alt medic. Eu de exemplu am sa astept pana iese medicul pe care il am acum la pensie si dupa astept sa imi de-a el pe altul la care sa ma duc
1
22-04-2026, ora 11:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dar daca te duci la policlinica ai avantajul ca reteta poate fi emisa pentru 3 luni.
1
22-04-2026, ora 21:34
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Am avut mai multe diagnostice (cele mai grave fiind: tulburare psihotica acuta, tulburare schizoafectiva, apoi schizofrenie paranoida).
Pe forum in toate postarile noi am zis că am schizofrenie

In 2022 am intrerupt tratamentul. Dupa asta, la 3 luni, am mers la psihiatru la control. A vazut ca sunt bine si la cererea mea, mi-a dat o adeverinta in care scria: tulburare psihotica majora remisa (cv de genul)
Am dus adeverinta la medicul de familie si m-a scos din evidenta cu boli cronice. Cel putin așa a zis el.
I-am cerut o adeverinta recent și a scris: schizofrenie paranoida in remisie, nu necesita tratament in prezent.

Eu nu i-am mai spus ca am facut recădere. Apoi nu stiu daca vede sau nu reteta pe cardul de sanatate.
1
22-04-2026, ora 21:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru consultatie gratuita va trebuie prima trimitere de la medicul de familie.
Puteti sa o luati pe "tulburare de somn".
Apoi va trece medicul psihiatru cu schizofrenie.
Ce perioada ati avut remisie?
1
23-04-2026, ora 12:45
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Medicul de familie stie că sunt în remisie din 2022. Nu i-am spus că am făcut recadere, nici nu am dus iesirea din spital
1
24-04-2026, ora 22:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cat timp ati avut remisie completa, fara niciun fel de medicament?
2
26-04-2026, ora 03:08
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
3 sau 4 luni.
1
27-04-2026, ora 00:04
oOoOoO
Nu este medic/terapeut
oOoOoO
consultul la un dr care sa prescrie reteta compensata (dr care are contract cu casa de sanatate) se face numai prin biletul de trimitere de la dr fam

o problema cu trimiterile astea. fiecare diagnostic specifica gradul cronic, acut, etc. daca mergi cu trimitere de acut, dr psihiatru NU CRED ca poate sa te treaca pe tratament si nici consultatie pe termen lung.aici cred ca e buba.

deci daca te trece dr fam cu diagn de insomnie, at va fi o chestiune acuta. iar dr psihiatru te va consulta de 2-3 ori
daca mergi cu bilet de trimitere pe cronic, dr psihiatru te va consulta la nesfarsit pe baza aceleiasi trimiteri

la asta ma refer
iar tratamentul la fel. nu cred ca ti-l poata da daca ai trimitere cu boala acuta in loc de cronica.
1
27-04-2026, ora 01:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se poate. Mi-a zis un medic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul