Tipuri de activități pentru petrecerea timpului liber?

04-05-2026
pasager97
Nu este medic/terapeut
pasager97
Buna ziua! Caut sa fac diferite activități pentru petrecerea timpului liber. Voluntariat nu merge ca am o boala psihica, cursuri nu pot datorita tratamentului cu antipsihotice. Ma puteți îndruma, daca aveti idei bune ce as putea sa fac ca sa scap de plictiseala?
10 comentarii
1
05-05-2026, ora 01:40
oOoOoO
Nu este medic/terapeut
oOoOoO
youtube. cursuri de it. incepi sa inveti linux, comenzi de baza. pe urma inveti un nivel mai avansat cum sa instalezi programe pe linux, inveti virtualbox ce este si cu ce ajuta
inveti calculatoare
daca vrei subiecte de invatat imi ceri si iti dau

inveti html/css. poate faci si bani din asta
cu tot cu photoshop sau solutii alternative gratuite. pt linux ai gimp gratuit

alte solutii ar fi sa inveti psihologie. inveti de ex myers briggs 16 tipuri de personalitate
te uiti apoi la filme pe computer si incerci sa dibuiesti tipurile de personalitate ale personajelor

daca nu stii engleza. nu-i nimic, te pui si inveti engleza
deci ai alt traseu util de invatat

vrei cursuri in general (in engleza), imi spui si iti dau link de unde gasesti asa ceva
1
05-05-2026, ora 02:01
oOoOoO
Nu este medic/terapeut
oOoOoO
sau... daca nu iti place psihologia, computerele, limbile
ai asa. inveti /faci sport. inveti ca grupe de muschi se activeaza cand faci anumite miscari iar apoi faci anumite activitati sportive

odata cu sportul inveti nutritie, ce trebuie consumat ca sa iti creasca masa musculara, cate calorii, ce vitamine
inveti fiecare vitamina, proteina, carbohidrat, grasime cu ce ajuta in corp
ca sa iti dezvolti putin memorie si sa o pui la incercare, memorezi cate grame de proteina gasesti in fiecare aliment. la fel pt ceilalti nutrienti

succes :)
1
05-05-2026, ora 02:08
oOoOoO
Nu este medic/terapeut
oOoOoO
sau... nici asta nu iti place

inveti sa gatesti mancae sau sa faci proajituri. incepi cu gogosile.

thats all i got. am facut intindere de la atatea idei.:p
:) :d

but wait. am inca o idee
dca vrei sa faci voluntariat, poti invata limbajul semnelor pt muti si poate gasesti voluntariat pe directia asta
ma gandisem eu la un moment dat sa fac asta. si inca o consider
2
05-05-2026, ora 16:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vezi un film, citeste o carte.
Pensie si indemnizatie ti-ai facut?
E important.
1
05-05-2026, ora 19:08
pasager97
Nu este medic/terapeut
pasager97
Partea cu it ul mi se pare dificila de invatat. Trebuie sa ai o inclinatie sa ti placa programe software. Eu sunt paralel. Voluntariat pentru persoane care nu aud sau nu vorbesc nu stiu ce sa spun, ramane de vazut pe mai tarziu. Mulțumesc pentru sugestii.
0
05-05-2026, ora 19:15
pasager97
Nu este medic/terapeut
pasager97
Filme carti da sunt bune pentru timpul liber. Nu urmaresc filme de groaza si nu-mi plac cartile de auto ajutor. Da am indemnizație de handicap.
1
05-05-2026, ora 21:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu o luna lucrata cu contract de munca iti faci si pensie de 1281 lei.
1
06-05-2026, ora 13:02
Gogu3
Nu este medic/terapeut
Gogu3
Zi-ne ce-ti mai place sa faci.
1
06-05-2026, ora 14:17
pasager97
Nu este medic/terapeut
pasager97
Imi place sa citesc, jocuri pe telefon sau pe computer. Mi ar fi placut daca s ar infiinta centre de zi pentru persoanele cu boli psihice. Socializarea ajuta nu ma refer pe Facebook doar online. Sper sa se faca asemenea cluburi centre de zi grupuri de suport in viitorul apropiat.
3
06-05-2026, ora 15:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
În România există mai multe asociații, fundații și ONG-uri dedicate sprijinirii persoanelor cu afecțiuni psihice, oferind consiliere, programe de integrare și suport.Iată câteva dintre cele mai cunoscute organizații:Fundația Estuar (0.5.7): Este una dintre cele mai cunoscute organizații care oferă servicii comunitare de sănătate mintală, inclusiv centre de zi pentru adulți cu probleme de sănătate mintală. Scopul este reintegrarea socială și îmbunătățirea calității vieții.Asociația Equilibrium (0.5.1): Se concentrează pe suportul persoanelor care suferă de tulburare bipolară și depresie, oferind resurse și un telefon verde antisuicid (0800.801.200).Asociația ALMA (0.5.9): Acționează ca un punct de sprijin atât pentru persoanele cu afecțiuni psihice, cât și pentru familiile acestora, facilitând accesul la medici și psihoterapeuți.Asociația Alsterdorf (0.5.4): Oferă servicii specializate în cadrul unui centru de zi pentru persoane cu dizabilități psihice și mintale, inclusiv consiliere psihologică individuală și de grup.Mental Health for Romania (0.5.5): O organizație care militează pentru îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate mintală și creșterea conștientizării.Restart la Viață (0.5.3): Asociație a pacienților cu boli cronice, care include și suport pentru probleme de sănătate mintală.Aceste asociații oferă adesea servicii de consiliere și socializare în centre de zi, ajutându-i pe pacienți să își recapete autonomia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: