afte bucale, usturime in gat

buna ziua!sotului meu i-a aparut afte pe obraji si inclusiv in gat dupa ce a luat augumentin si nu stim ce sa facem deoarece am incercat cu acea solutie contra aftelor bucale, a facut gargara cu bicarbonat de sodiu, si cu ceai de salvie dar este mult mai rau.Nu bea sucuri acidulate si nici nu mananca citrice consuma decat apa plata.Mentionez ca a luat augumentin pentru durerea de masea pentru ca asa a fost sfatuit de catre medicul stomatolog si dupa 2 zile de tratament sa trezit cu acele afte pe obraji si a doua zi dimineata cu usturime in gat si a luat strepsils.Deoarece aftele de pe obraz nu treaceau deloc sa uitat la ele si a vazut ca sau intins pana pe gat ce poate faace?Va multumesc
5 comentarii

Buna-ziua, cel mai probabil a facut alergie la Augumentin. In primul rind sa inceteze sa mai ia Augumentin, sa ia alt antibiotic gen OXACILINA ( acest medicament poti sa il dai la pacientii alergici la penicilina), si sa ia un antialergic gen XYZAL: 2 pastile pe zi( una dimineata, una seara). Daca nu ii trec in acest weekend trebuie neaparat sa se prezinte la un medic dermatolog si ORL

multumesc pentru raspuns a fost la medic orl si i sa spus ca nu tine de competenta lor.augumentin a incetat sa ia de cateva zile bune problema e ca nu poate inghiti nimik nici macar apa dar pai sa mai ia alte pastile.

faceti badijonaj cu glicerina boraxata (cereti la farmacie), continuati cu gargara cu bicarbonat de sodiu..pare a fi o candidoza bucala...sa vedem cum evoluiaza...sanatate.

Badijonaj bucal cu glicerina boraxata cu nistatin. Si sa evite lactatetele, ele favorizeaza si mai mult aparitia candidozei

Eu mă confrunt de foarte mult timp cu o usturime de limba și cerul gurii, buze(in interior), pe esofag și piept.Am făcut 2endoscopii.Nu am nimic grav, dar simptomele pe care le am nu țin de gastro.Am fost laORL, stomatita, o mulțime de soluții cu nastatin, cu Anaftyn, gargară cu bicarbonat, sare.Nu știu ce este și unde sa mai merg.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12problema in gat fara diagnostic
- 45durere in gat, partea stanga
- 275Puroi la masea
- 283probleme cu gatul
- 10iritatie in gat
- 18durere sub maxilar in git
- 10probleme importante de gat
- 7fetita mea are 5 ani si are un microb la gat cam mare
- 37Vreau sa inteleg si eu mai exact ce am!!!
- 10dureri in gat
- 6nas infundat si mucus in gat foarte gros care cateodata ma sufoca
- 3jena in gat
- 3Durere surda
- 2Puroi la maseaua dreapta
- 1Dureri la baza gatului partea laterala dreapta asociate cu senzatie de sufocare
- 1Dureri cand intorc gatul stanga-dreapta
- 2Durere gat (astept urgent macar un rapsuns, multumesc).
- 3Senzatie de arsura puternica in spatele gatului si umeri
- 1Aftă bucală și ganglion inflamat
Mai multe informații despre: Aftele bucale gatul usturimea in gat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: