Agorafobie | Forumul Medical ROmedic

Agorafobie

31-12-2016
Rasta
Nu este medic/terapeut
Rasta
Bine v-am gasit. De aproximativ 3 ani ma confrunt cu următoarele probleme: teama de a ieși din casa, anxietate, atacuri de panica. Atâta timp cât ma aflu in casa ma simt in siguranța. Exista remedii?
2 comentarii
0
31-12-2016, ora 10:23
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Aatacul de panica reprezinta o tulburare de anxietate, in care persoana poate trai brusc niste stari de frica foarte intense insotite de palpitatii, senzatie de lipsa de aer, senzatie de ameteala, valuri de caldura sau de frig, senzatie de amorteala, durere in piept, teama de pierdere a controlului, teama de moarte etc) si agorafobie (teama de a iesi din casa, de a merge cu mijloacele de transport in comun, frica de a fi singur, teama de a nu primi la timp ajutor in caz ca aveti nevoie). Cred ca va ingrijoreaza si deranjeaza aceste simptome. Sunt, intr-adevar, probleme invalidante care va pot afecta stima de sine si functionalitatea.
Atacul de panica cu agorafobie poate aparea ca urmare stresului intens si indelungat la care suntem expusi. In alte situatii cauza principala o reprezinta un tip de gandire mai anxioasa (obiceiul de a ne face griji din orice, de a vedea pericole la tot pasul etc).

In sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala veti invata cum sa nu va mai incarcati cu stres in exces, cum sa va corectati stilul de gandire anxiogen, cum sa dobanditi un mai bun autocontrol asupra starilor psihice, sa va calmati, sa dobanditi sentimente precum: independenta, siguranta, incredere si forta in propria persoana etc.
0
02-01-2017, ora 20:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Consult psihiatric si sedinte de psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •