Alcoolul creşte riscurile de cancer intestinal

14-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Consumul zilnic de vin sau bere, chiar si in cantitati reduse, creste riscurile de cancer intestinal, potrivit unui studiu publicat marti in Marea Britanie, relateaza AFP.
 Consumul zilnic a doua pahare mari de vin sau a doua halbe de bere creste riscurile de dezvoltare a acestei boli cu circa 25%, potrivit studiului publicat in International Journal of Cancer. Un pahar de vin sau o halba de bere creste riscul cu 10%.
 "Cercetarile arata clar ca riscul de cancer intestinal creste in functie de cantitatea de alcool consumata", a explicat profesorul Tim Key, de la institutul Cancer Research UK, in paginile ziarului Daily Telegraph.
 Studiul a fost efectuat pe un esantion de 478.000 de persoane urmarite in zece tari europene timp de sase ani, dintre care 1.800 au dezvoltat un cancer intestinal.
_
Sursa: Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul Romedicului pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  •