Am nevoie de un răspuns, un sfat, sunt foarte panicat și trist !

01-01-2019
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
La mulți ani tuturor! Vreau să vă spun că în urma unui șoc emoțional puternic care a avut loc în luna octombrie 2018 și un stres posttraumatic prelungit viața mea s-a schimbat radical în rău. Acum 2 luni am avut un atac de panică puternic care s-a manifestat prin senzație de vomă apărută din senin, palpitații, nod în gât, și apoi o zvâcnire puternică a mușchilor capului timp de 5-6 sec, după care eram foarte amețit, tremuram tot, îmi era frică că mor de tânăr, am fost transportat la spital de urgență. După care de atunci am început să fac alte crize total diferite care apar din senin. Mă simt ca și cum aș pluti, iar apoi mă simt ca și cum aș fi fulgerat, nu mai pot nici să respir, iar apoi ca și cum m-ar strânge ceva puternic de cap și de față în timp ce mi se face din ce în ce mai rău fără să cad jos. Apoi simt o moleșeală și furnicături în mâini și picioare, sunt amețit și mă doare capul. De fiecare dată când fac crize din ăstea mă gândesc la epilepsie. Medicii mi-au spus că sunt atacuri de panică, dar din ce am citit pe internet seamă mai mult cu epilesia! Întrebarea este următoarea poate un șoc puternic emoțional să declanșeze o boală neurologică? Am 22 de ani, iar de o săptămână iau tratament de la psihiatru, care mi-a dat o pastilă de cipralex și o fiolă de tinotil pe zi.
5 comentarii
0
11-01-2019, ora 03:10
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Nu cred ca este vorba despre o boala neurologica. Cel mai probabil, simptomele sunt cauzate de acel soc. Consultati un psiholog pentru a va ajuta sa treceti peste si nu mai cititi pe internet.
1
12-01-2019, ora 14:05
Ionel899
Nu este medic/terapeut
Ionel899
Nu sunt eu in masura sa dau un diagnostic dar ceva asemanator am patit si eu. la mine era de la cervicala. incearca sa analizezi cand incep aceste treburi daca stai intr o anumita pozitie... la mine incepeau cand stateam la birou sau la pc. intr o pozitie ciudata si aveam ameteli puternicie si atacuri de panica crezand ca este de la inima.dupa ce mi am corectat pozitiile au inceput sa apara din ce in ce mai rar... pana au disparut. pozitia gatului era pentru mine importanta... si inca o chestie din punctul meu de vedere de om simplu fara legatura cu medicina... foarte important este si starea de spirit. incearca sa te gandesti la lucruri bune, ce te fac fericit. chimia corpului se schimba in bine si ajuta la videcare,
0
12-01-2019, ora 17:39
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
Într-adevăr am citit că dacă păstrezi mai mult timp o stare de spirit adecvată, trupul e capabil să se vindece singur, dar acum nu știu în ce măsură este și adevărat
0
15-01-2019, ora 00:29
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara,
Simptomele dumneavoastră par să fie într-adevăr atacuri de panică. Există epilepsie care se manifestă fără convulsii, dar nu pare să fie cazul dumneavoastră. Diagnosticul epilepsiei este prin EEG (electroencefalograma), investigație de neurologie, care este anormală în epilepsie, dar normală în atacul de panică. Cipralexul ajută mult în situații de stress postraumatic, dar efectul lui apare treptat, în săptămâni. Păstrați legătura cu medicul, întrebați-l dacă vă poate recomanda un psihoterapeut, fie psihiatru, fie psiholog clinician.

Multă sănătate. Nu lăsați un singur eveniment să vă strice viața. Au fost și momente frumoase, așa-i?
0
15-01-2019, ora 08:15
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
Așa-i au fost momente foarte frumoase ! La cipralex am renunțat pt că făceam 3-4 atacuri pe zi de la ele, iar de când le-am lăsat aproximativ o săptămână nu am mai avut niciun atac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: