Inima se opreste pentru o secunda noaptea | Forumul Medical ROmedic

Inima se opreste pentru o secunda noaptea

23-07-2018
Tzigaret
Nu este medic/terapeut
Tzigaret
Buna ziua , am niste probleme de 2 nopti ce ma pun serios pe ganduri.
Am 20 de ani 68 kg, fac sport 30 min pe zi, si cu toate astea ma simt cel mai bolnav om din lume.
Ma confrunt cu anxietate si atacuri de panica inca din anul 2010, am fost pe tratament din anu 2013 care a dat un rezultat bun, pana in 2017 cand anxietatea a revenit, doar ca de aseara se prezinta in alt mod.
Doar noaptea se intampla asta cand ma pun sa dorm, cu toate ca imi este foarte somn nu pot adormii, pentru ca de fiecare data cand sunt pe punctu sa adorm simt o strangere de stomac o frica intensa ce face inima sa se opreasca pentru o secunda.
E ca si cum m as speria foarte tare de ceva incat sa imi stea inima, simt cum pompeaza intarziat, sta in procesu de pompare cam 1 secunda si dupa incepe sa bata, alteori cand e sa adorm simt efectiv ca inima s-a oprit si tresar din somn, incep sa tusesc putin ca sa imi revina pulsu, daca stau treaz nu mai simt asta, inima bate perfect normal si nu ma simt rau deloc in niciun fel..si ziua nu am nimic, chiar nu stiu ce se intampla, nu am mai patit asa ceva niciodata si stau tot mereu cu frica sa nu se opreasca inima, dar cred ca intreruperea asta se datoreaza din cauza acelei senzatii in stomac, cand se oprea tot mereu ma strangea de stomac ceva.
Ceva pareri ? Mersi.
5 comentarii
1
23-07-2018, ora 12:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Se pare ca anxietatea a revenit sau s-a agravat. Cred ca ar fi necesara o reevaluare a situatiei. Puteti merge la un psiholog clinician cu experienta sau la un psihiatru pentru aceasta evaluare si recomandarile potrivite situatiei.
Daca ati avea o problema la inima ea ar aparea tot timpul, nu doar seara la culcare.
S-ar putea ca "strangerea de stomac" sa fie cauzata de anxietate, si de acolo starile merg intr-o anumita directie
1
23-07-2018, ora 15:16
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Buna ziua,

Intr-adevar, anxietatea a revenit. A avut loc vreo schimbare in viata personala in ultimele zile ? Dupa cum stiti deja, fiind sub tratament 4 ani, acestea sunt simptomele anxietatii. Ati urmat un proces de psihoterapie in perioada in care ati luat medicatia, pentru a intelege ce anume cauzeaza si mentine aceste stari?
0
23-07-2018, ora 16:02
Tzigaret
Nu este medic/terapeut
Tzigaret
Buna ziua
Nu, nu am fost niciodata la psiholog, doar la neurolog care mi a dat si tratamentu cu stimuloton.
De obicei mai faceam cate un atac de panica odata la 3 4 saptamani si simptomele erau diferite, uneorii palpitatii puternice, alteori o stare foarte urata de rau, dar niciodata sa mi se opreasca inima.
De vineri seara a inceput mai exact cand am avut acufene la urechea dreapta si m am speriat crezand ca am tensiune mare facand un semi atac de panica si dupa asta am inceput sa simt un fior in stomac, am incercat din rasputeri sa adorm dar nu puteam, fioru in stomac persista.
Sambata a fost bine nu am mai avut probleme, insa aseara a fost si mai rau pentru ca imi era un somn teribil...cum inchideam ochii tresaream ca inima se oprea sau cel putin asa cred..chiar nu stiu daca chiar se oprea sau nu..pentru ca fioru in stomac era atat de puternic in momentu ala incat nu mai simteam inima in piept (eu imi simt pulsu in piept tot timpu) nu stiu cum sa explic mai exact ca sa ma fac inteles cum era..um.. am mai patit asta odata cand m am speriat de ceva, mai exact de un tunet puternic am simtit exact aceeasi chestie...inima mi a stat pentru o secunda de spaima tot cu senzatia aia in stomac
Astazi am avut toata ziua un dop in stomac, si acum il am.
1
23-07-2018, ora 18:44
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Pentru ca acum se instalează anxietatea anticipatorie...la început va ganditi la ce s-a întâmplat seara, apoi va este teama sa nu se repete episodul si asa se instalează anxietatea si in timpul zilei.
1
23-07-2018, ora 21:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la psihiatru, poate va revizuieste tratamentul si in paralel, incercati sa faceti si psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul