Am o problema de la Paste!!! Ma sufoc cu mancarea

04-05-2011
Dmc2
Nu este medic/terapeut
Dmc2
Am inceput de la Paste decand am mancat, mai greu ca sa i zic asa in timp ce mananc am arsuri pe esofag, si cel mai grav imi ramane rest de paine, mancare etc in esofag, m-am sufocat si in momentul cand am baut apa, mi-a venit apa inapoi si pe gura si pe nas! Am o durere puternica in capul pieptului, in timp ce mananc si arsuri!
9 comentarii
0
05-05-2011, ora 00:05
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Aveti nevoie ptr inceput de o endoscopie Cu ajutorul endoscopiei medicul poate vedea ulceratiile, inflamatiile, tumorile, infectiile sau sangerarile de la nivelul tractului digestiv superior. O faceti in sistem privat sau de la medicul de familie luati trimitere ptr gastro.
Sanatate.
0
05-05-2011, ora 01:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Dmc2, starea dv. necesită clar o investigare amănunţită din punct de vedere gastroenterologic. Trebuie să vi se facă o endoscopie digestivă superioară, chiar şi o manometrie esofagiană. Endoscopia va putea să evidenţieze starea funcţionalo-estetică a esofagului şi a stomacului dv., în principal, iar manometria va putea să pună în evidenţă cât de bine funcţionează muşchii esofagului dv. (cu ajutorul manometriei esofagiene sunt depistate tulburările motorii de la nivelul corpului esofagian (peristaltică ineficientă sau absentă şi contracţiile în afara peristalticii fiziologice) şi de la nivelul sfincterului esofagian inferior - SEI - cardia (presiune de repaus anormală, relaxare inadecvată la deglutiţie (înghiţire) şi acalazia cardiei, printre altele)).
Simptomatologia dv. este, în mare parte, specifică bolii de reflux gastro-esofagian, adică BRGE-ului (durerile retrosternale, pirozisul, refulările de acid gastric din stomac în esofan şi chiar în zona oro-faringo-laringo-nazală (RFL-ul - refluxul gastro-esofagian), sufocările etc.).
_

Până ajungeţi la un medic gastroenterolog, trebuie să respectaţi următoarele reguli dietetico-igieno-comportamentale (s-ar putea să trebuiască să le respectaţi mult timp de acum încolo):
- NU consumaţi alimente / băuturi care pot produce hiperaciditate gastrică şi care pot scădea presiunea sfincterului inferior al esofagului - cardia, eventual consumaţi-le foarte rar (alimente şi băuturi nerecomandate: ceapă, citrice, mezeluri, lapte şi derivate din lapte, usturoi, ciocolată şi derivate din cacao, produse de patiserie, rotiserie şi cofetărie (majoritatea conţin grăsimi saturate, şi nu numai), prăjeli, sosuri, băuturi alcoolice sau acidulate, cafea, produse care conţin mentă, dulciuri, preparate foarte sărate, acre şi foarte condimentate, ceai verde sau negru, alimentele prea calde sau prea reci etc. - majoritatea acestor alimente / băuturi produc hiperaciditate şi/sau scad presiunea sfincterului inferior al esofagului - cardia - şi, o astfel de scădere a presiunii, produce inevitabil regurgitaţii acide, printre altele)...mâncaţi puţin şi des (carnea de pui, vită şi peşte, fără prea multă grăsime, laptele şi produsele lactate degresate sau semi-degresate, sunt unele dintre cele mai indicate alimente);
- NU consumaţi alimente cu 2-4 ore înainte de a vă culca, pentru că o astfel de consumare vă predispune la regurgitaţii nocturne;
- NU apelaţi la nicio formă de clinostatism după ce aţi mâncat (nu staţi întins/ă în pat, nu vă curbaţi trupul, nu staţi sub nicio formă în poziţii înclinate - evitaţi să vă culcaţi după ce aţi mâncat, cel puţin timp de 2 ore; păstraţi-vă ortostatismul (menţineţi-vă corpul în poziţie verticală);
- NU fumaţi şi nu consumaţi alcool;
- NU purtaţi articole vestimentare care vă expun stomacul la presiuni crescute (nu purtaţi articole vestimentare care vă strâng în zona stomacului);
- NU dormiţi cu capul neridicat în timpul somnului (înălţaţi-vă salteaua cu 10-15 cm în partea capului dvs., aşa veţi reduce riscul de refulare a sucului gastric în esofag şi faringe, şi nu numai, în timpul somnului, reducând şi riscul de a vă îneca şi/sau sufoca);
- NU faceţi abuz de medicamente (medicamentele AINS (antiinflamatoare nesteroidiene), antihistaminicele (antialergicele), anticolinergicele etc., vă slăbesc presiunea sfincterului cardia, şi vă expun la riscul de producere a unor regurgitaţii acide). Luaţi doar medicamentele prescrise de medicul dvs. curant;
- Gândiţi pozitiv. Gândirea pozitivă este foarte benefică în asigurarea unei vieţi cât mai echilibrate.
_

SUGESTIE: Tot până ajungeţi la medic, pentru a vă ameliora simptomatologia, în cazul în care nu o mai suportaţi deloc, puteţi lua remediul homeopat Gastrocynesine, pentru că se eliberează fără prescripţie medicală, datorită faptului că face parte din clasa produselor OTC (over-the-counter). Gastrocynesineul se administrează 1-2 comprimate cu un sfert de oră înaintea meselor principale. În cazul în care este necesar, se repetă administrarea şi după mese. Comprimatele se sug lent în gură.
(ATENŢIE! Pe tot parcursul tratamentului cu Gastrocynesine, nu aveţi voie să beţi cafea şi alcool şi nici să folosiţi mentă sau muşeţel, sub nicio formă (de exemplu: pastă de dinţi cu mentă, gumă de mestecat cu mentă, ceai de mentă etc.), pentru că se va anula orice efect pozitiv al remediului).
_

Consultaţi medicul specialist. NU vă ignoraţi simptomatologia, NU amânaţi consultul şi NU luaţi medicamente din proprie iniţiativă.
Vă doresc însănătoşire grabnică!
0
05-05-2011, ora 01:32
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum - Faptul că am precizat că simptomatologia dv. este specifică, în mare parte, bolii de reflux gastro-esofagian, nu trebuie să vă facă să credeţi că chiar suferiţi de acea boală. Puteţi suferi de un simplu reflux gastro-esofagian recurent (probabil, în timpul sărbătorilor pascale, aţi mâncat mult prea mult; acest posibil exces s-ar putea să vă fi declanşat refluxul gastro-esofagian (este arhicunoscut faptul că supraalimentaţia, chiar şi cea de moment, este un factor puternic favorizant al RFL-ului recurent)).
-
Consultaţi medicul!
Numai bine,
Nick
0
05-05-2011, ora 20:15
Dmc2
Nu este medic/terapeut
Dmc2
Arsuri si reflux gastric am mai avut, dar sa ma sufoc cu mancarea nu! Deci practic simt ca imi ramane mancarea undeva in piept si ma doare se pune ca un dop. in momentul cand am baut apa mi-a venit apa inapoi pe gura si nas! Nu sucul gastric! Iar durerea din piept este ca o piatra ramasa acolo, am observat la paine, pasca am patit asa
0
05-05-2011, ora 20:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Dmc2, am înţeles că v-a venit apa înapoi, nu sucul gastric (eu NU am spus că atunci v-a venit sucul gastric înapoi, ci am spus că aveţi frecvent (şi) reflux gastro-esofagian).
_

" Deci practic simt ca imi ramane mancarea undeva in piept si ma doare se pune ca un dop. in momentul cand am baut apa mi-a venit apa inapoi pe gura si nas! Nu sucul gastric! Iar durerea din piept este ca o piatra ramasa acolo, am observat la paine, pasca am patit asa "

- Tocmai din cauza acestor simptome v-am şi recomandat să consultaţi un medic gastro-enterolog. Endoscopia şi/sau manometria, printre altele, vor ajuta medicul să vă pună un diagnostic şi să vă trateze corespunzător. Mergeţi la medic!
Dv. aţi citit TOT ce v-am scris în mesajul anterior eu şi dna Armina? Dacă nu aţi citit, citiţi, vă rog.
_

Numai bine,
Nick
0
06-05-2011, ora 23:36
angelica75
Nu este medic/terapeut
angelica75
o intrebare! poate o persoana sa aiba probleme cu tiroida, dar la analizele de sange sa-i iasa rezultatul normal la tiroida?!!
simt o apasare pa gat, jena in gat! ma gandesc ca ar putea fi de la tiroida.
va multumesc
0
07-05-2011, ora 02:07
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Trebuie sa faceti si o echografie de tiroida, daca rezultatul este bun, si cele de sange la fel Nu este nimic in neregula la tiroida.
o alta cauza a, , nodului din gat" poate fi de la stres, oboseala..
0
08-05-2011, ora 15:33
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă Angelica75, da, o persoană poate să aibă probleme cu tiroida, chiar dacă analizele hormonale au valori normale, pentru că, de foarte multe ori, analizele pot avea rezultate normale eronate din cauza folosirii de reactivi expiraţi. Astfel că, pe lângă analizele de sânge (testele serologice), ar fi indicat ca persoana care suspectează că are o problemă de tiroidă, să/şi facă şi o ecografie tiroidiană, eventual o scintigrafie. Dacă şi astfel de teste imagistice evidenţiază o tiroidă normală din punct de vedere morfo-structural şi nu numai, în condiţiile în care şi dozările de TSH, T3, FT3, T4 şi FT4 sunt normale, sunt şanse aproape nule ca persoana respectivă să aibă probleme tiroidiene.
Ca şi fapt divers, apăsarea în gât, jena în gât şi chiar nodul în gât (globus istericus) pot fi simptome care reflectă o afectare neurologică, simptome apărute pe fondul existenţei şi persistenţei unui stres intens, sau pe fondul unor dereglări neurovegetative, de pildă. Uneori, în cazuri specifice în care tabloul clinic este compus şi din alte simptome precum: apatie, inutilitate şi devalorizare (lipsă de interes, indolenţă, indiferenţă), oboseală cronică, inapetenţă, în unele cazuri (lipsa apetitului alimentar) şi hiperfagie, în alte cazuri (prezenţa unui apetiti alimentar exagerat), disbulie (lipsa voinţei), anhedonie (incapacitate de a resimţi plăcerea în situaţii normale), hipoprosexie (diminuarea capacităţii de concentrare şi a interesului pentru nou), hiporeflexie (diminuarea reflexelor normale), hipomnezie (diminuarea capacităţii de memorare) etc., apăsarea în gât sau jena în gât pot denota existenţa unei tulburări neuro-psihiatrice, însă nu (cred că) este cazul dv.
_

Sugestie: Consultaţi un medic internist şi/sau endocrinolog, pentru a fi examinată şi tratată corespunzător, dacă va fi nevoie.
În rest, faceţi mişcare (sport) timp de minim 30 de minute pe zi; beţi minim 1, 5-2 l de apă / zi; alimentaţi-vă cât mai sănătos, mâncând fructe, legume, lactate, cereale integrale, carne de pui şi vită, printre altele; faceţi cât mai multe fapte bune; înţelegeţi-vă semenii şi iertaţi-i când vă greşesc cu ceva; trăiţi în armonie cu natura; fiţi cumpătată; destresaţi-vă citind o carte, vizionând un film decent, plimbându-vă printr-o zonă verde (parc, pădure etc.); faceţi tot posibilul să nu vă enervaţi, pentru că enervarea produce gânduri negative; gândiţi cât mai pozitiv şi rugaţi-vă!

Într-o singură expresie fundamentală, faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului şi a sufletului - funcţia fizică (aveţi grijă de trupul dvs., folosindu-l în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (aveţi grijă de gândirea şi sentimentele / emoţiile dvs., menţinându-le şi folosindu-le pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (aveţi grijă ca gândurile şi faptele dvs. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie) şi cultivaţi-vă zilnic voinţa de a vă ajuta semenii aflaţi în diferite necesităţi, după putinţa dvs.
0
17-05-2011, ora 02:50
Dr. Bolca Ciprian
Chirurgie toracica
Dr. Bolca Ciprian
DMC2
poate e tardiv raspunsul
indicatie simpla si clara deocamdata - gastroenterologie pentru endoscopie digestiva superioara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  •