amigdale

01-09-2008
duke
Nu este medic/terapeut
duke
Buna ziua. Costel sunt - din Braila. Am o mare si jenanta problema cu respiratia ( urat mirositoare ). Cred ca ar fi din cauza unei amigadale. Periodic ( nu stiu sa va spun exact - poate la o saptamana, poate la 2 luni, etc ) pe una din amigdale apare un punct alb. E ca si cum ar fi o bobita de... ceva tare si alb. Prima data cand am observat asta am crezut ca e vreun rest de la alune, dar a mai tot aparut. Cand apare acel punct pe amigdala, daca apas cu degetul pe amigdala, iese mult din amigdala - cat o framitura de paine. Dupa ce inlatur materia ramane o gaura in amigdala. Vizibila cam cat gamalia unui bold. Am presat intre degete materia si miroase ingrozitor. Si probabil de aici porneste problema mea cu mirosul urat al gurii. Va multumesc pentru atentia acordata si astept un raspuns de la dumneavoastra. Va doresc o zi placuta.
Cu stima,
Costel GILCA
9 comentarii
0
10-11-2008, ora 14:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
V-am raspuns la problema dvs. in celalalt topic!
0
14-03-2009, ora 17:52
bularca
Nu este medic/terapeut
bularca
Spuneti-mi si mie, va rog din suflet, daca ati rezolvat problema si cum! Am aceleasi probleme ca dvs. Va rog din suflet!
0
05-12-2009, ora 12:59
bravissima74
Nu este medic/terapeut
bravissima74
Problema mea e cam de lunga durata.nu am facut nici un control orl, insa acum sunt cam speriata...Amigdalele mele au crescut din ce in ce mai mari (in ani de zile)...imi intra mereu mancare in ele si cateodata au un miros foarte urat.nu am probleme cu dantura...De mica am fost mai mereu bolnavicioasa, laringita, faringita si amigdale inflamate, iar doctorul i-a recomandat mamei mele sa nu imi scoata amigdalele pentru a evita imbolnavirea plamanilor.ce ar trebui sa fac? sa le scot?Va multumesc anticipat, Alina.
0
06-12-2009, ora 20:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

Amigdalele mărite (hipertrofice) denotă clar o afecţiune inflamatoare/infecţioasă. Este adevărat că după ablaţiunea amigdalelor (îndepărtarea lor chirurgicală) riscul de îmbolnăvirea creşte (mai ales cel de îmbolnăvire al sistemului respirator), dar păstrare în starea în care sunt, infecţia din ele poate determina RAA (Reumatism articular acut), cardită reumatismală, endocardită etc. - acţiunea toxinelor streptococului betahemolitic grup A, provoacă o inflamaţie a articulaţiilor mari şi a inimii (nu este o regulă, dar riscul este foarte mare).

Gândiţi-vă bine, făceţi-vă analizele medicale şi consultaţi un medic orl-ist!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)



În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
07-12-2009, ora 15:57
bravissima74
Nu este medic/terapeut
bravissima74
Multumesc frumos!
0
19-10-2010, ora 21:31
monica sandu
Nu este medic/terapeut
monica sandu
Buna seara.am si eu o problema tot cu gaurile din amigdale.de cativa ani buni.Am fost cam bolnavicioasa de mica, raceam foarte mult in gat, si mi se faceau niste puroi mari.Acum am 2 gauri mari pe o amigdala si-mi intra mai mereu resturi de mancare acolo.Deocamdata imi miroase gura doar putin, dar mi-e frica pentru mai tarziu, vreau sa precizez ca nu am probleme cu dantura.Ce-mi puteti recomanda?Cum sa fac sa evit acest inconvenient?Pt mine ca fata e destul de ciudat femomenul.Se vor mai repara vreodata aceste gauri?Va rog sa ma ajutati
0
29-11-2010, ora 18:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimatp d-ră/d-nă Sandu M.,

Ar fi indicat să consultaţi un medic orl-ist (specialist în ORL (oto-rino-laringologie), pentru a fi examinată, diagnosticată şi tratată (s-ar putea să aveţi nevoie de o intervenţie denumită CRIPTOLIZIS, pentru că amigdalita dvs. este cronică şi are unele particularităţi).
_

Sugestie: Puteţi lua Septogal cu Lactoferină, comprimate, până ajungeţi la medic (2 comprimate pe zi pe zi, administrate prin sugere, cu 1 h înainte de micul dejun şi cină, sau la 30 de minute după respectivele mese (după micul dejun şi cină). Repet, se SUG, nu se înghit cu apă!
În cazul în care se administrează la 30 de minute după cele 2 mese, nu se bea şi nu se mănâncă nimic timp de încă 30 de minute, pentru a oferi un interval de timp optim în vederea instalării efectelor pozitive.
----------*
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
05-12-2010, ora 00:32
Irynai
Nu este medic/terapeut
Irynai
Buna! Am o probleme cu amigdalel de cand eram mica si cred k a trecut deja de etapa cu bulinutele galbene, mi s-a inatmplat sa-mi sangereze dupa ce am venit de afara de la frig, cred ca am respirat aer rece si din acesta cauza. In acest caz este foarte grav ? CE AR FI DE FACUT ? Trebuie neaparat operatie ?
Sunt constienta k de la ele pot avea (in cazul in care nu am deja ) comlicatii, probleme cu inima, reumatism etc.
0
09-12-2010, ora 04:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

D-ră/d-nă Irynai, consultaţi un medic orl-ist pentru a fi examinată. Medicul va decide conduita terapeutică adecvată, în funcţie de starea funcţională a amigdalelor dvs., bazându-se şi pe unele analize medicale, pe care veţi fi nevoită să le faceţi (ASLO, exsudat faringian şi Hemoleucogramă completă cu indici şi reticulocite, în principal).
_
NU consumaţi alimente foarte reci, foarte calde şi acre (consumaţi-le la temperatură echilibrată!)
NU beţi nici lichide foarte reci sau foarte calde.
NU respiraţi pe gură, în momentul când sunteţi afară, în frig (respiraţi pe nas).
_
NU vă ignoraţi problema cu amigdalele!
NU amânaţi consultul medical la ORL (oto-rino-laringologie)!
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •