Amigdalită cronică

17-05-2016
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Bună ziua!
Am 18 ani și în urmă cu mai bine de două săptămâni, am avut un episod de amigdalită foarte urât. M-a durut gâtul îngoriztor, temperatură 37, 5 spre 38, însă nu tuse, nu nas înfundat. S-a înâmplat în a doua zi de Paști, iar eu nu mai puteam de durere, ba chiar am și vomitat, având o jenă groaznică în gât. Văzând că lucrurile degenerează, m-am dus la Urgențe, unde o doamnă doctor de la ORL, foarte amabilă, mi-a pus diagnosticul de amigdalită pultacee. Mi-a examinat și nasul și urechile, spunând că totul este în regula, problema fiind doar la nivelul amigdalelor. Mi-a prescris anitbiotic Klabax 500mg, 7 zile, și antiinflamatoare (Ibuprofen) și clasicile pastile de supt. Imediat după începerea tratamentului cu antibiotic, a doua zi durerea mi-a dispărut complet.
Ieri am făcut o săptămână de când l-am încheiat. În momentul actual, a început iar să mă doară în gât, însă nu la aceeasi intensitate ca atunci.
Problema mea este: care poate fi cauza? În luna martie mi-am făcut un exudat, al cărui rezultat confirmă absența vreunui stafilococ/streptococ. De asemenea, și analizele de sânge mi-au ieșit în regulă, cu exceptia unei mici carențe de magneziu, pe care am tratat-o.
Așadar, ce îmi declanșează inflamarea amigdalelor? De vreo 2 zile le ung bine cu albastru de metil și mai sug cate un Strepsils. Sunt și într-o perioada aglomerată, termin clasa a 12 a, vă dați seama că aș vrea sa nu am probleme de sănătate.
Mulțumesc anitcipat!
2 comentarii
0
18-05-2016, ora 10:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 cauza este o alimentatie incorecta cu acru, acid, citrice.. care iti intretin sau provoaca un refux gastro-esofagian... asta este motivul de ce mai ai amigdalele mari si se inflameaza.
2 pasii corecti
investiagtii la gastrologie si schimbarea regimului alimentar
3 citesti pe forum ce am scris despre amigdalșita cronica
posibil sa fie cazul de scos sau micsorat amigdalele
0
18-05-2016, ora 14:54
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Vă mulțumesc pentru răspuns! Am să mă documentez mai bine, m-am mai liniștit puțin oricum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: