Amigdalita cronica criptica cazeoasa

24-07-2025
Dianai
Nu este medic/terapeut
Dianai
Bună ziua,

Am 45 de ani și sufăr de amigdalita cronica criptica cazeoasa de 20 de ani, dar care a fost diagnosticata corect abia acum un an si jumate în urma. De atunci am facut 4 intervenții prin radiofrecventa pentru reducerea în volum a amigdalelor și pentru închiderea criptelor. Dar surpriza, amigdalele tot acumulează cazeum, durerile s-au redus dar n-au dispărut complet.
Doctorul curant mi-a spus ca nu mai are ce sa le facă și ca trebuie scoase. Am descoperit recent ca se poate face amigdalectomie prin coblatie, ar fi buna o astfel de interventie în cazul meu? As mai vrea o părere dacă se poate.
5 comentarii
0
24-07-2025, ora 17:55
Dianai
Nu este medic/terapeut
Dianai
Am uitat sa specific faptul ca toate analizele (Aslo, VSH, exudat etc) mi-au iesit bine.
0
25-07-2025, ora 09:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Da este indicata interventia prin coblatie
2. trebuie tratata si cauza problemei.. care este pe tractul digestiv, mai precis pe intestinul subtire. este vorba de o inflamnatie cronica, posibbil o intoleranta lactoza sau gluten... si sistemul limfatic arunca acel cazeum din intestin prin mucoase, , , ,
am mai scris p eforum ca trebuie facute investiagtii la gastrologie
tinut regim strict alimentar si tratament pentru digestie si imbunatatirea florei intestinale
0
28-07-2025, ora 15:40
Dianai
Nu este medic/terapeut
Dianai
Multumesc frumos pentru răspuns.
- Și eu m-am tot întrebat de unde atâta cazeum după 4 intervenții prin criptoliza și chiar am întrebat la rândul meu dacă nu cumva aceasta substanță albicioasa are alte cauze.
Mie mi se părea ca efectiv se formează in interiorul amigdalei și ca erupe la suprafața amigdalei (ca acneea pe piele).
Ma suspectez de intoleranta la gluten de ceva timp dar nu m-a luat nimeni în serios.
As putea adaugă la simptome durerile de oase, de mușchi, articulare, de cap, constipatie...
Care ar fi cele mai precise analize pentru a depista aceasta intoleranta? Am început deja sa nu mai mănânc pâine și alte făinoase, sa vad dacă apare vreo schimbare.
- În cazul în care fac amigdalectomie pana rezolv problemele digestive (astea banuiesc ca se regleaza in mai mult timp), sistemul limfatic poate încerca să elimine în alt mod acest cazeum sau cum sa-l mai numesc, nu? E vreun risc în acest caz?
0
29-07-2025, ora 09:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. inflamatia tractului digestiv, constipatai este cauza acelui cazeum
trebuie scoase amigdalele ca sa preveniti un reumatism sau alte coomplicatii
si dupa investigatii si tratament la gastro
0
29-07-2025, ora 15:18
Dianai
Nu este medic/terapeut
Dianai
Multumesc tare mult pentru sfaturi. In sfarsit un doctor care vede aceasta problema in ansamblu, sa va dea Dumnezeu sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: