Amigdalita cronica/o amigdala mai mare

02-09-2020
Mihait14
Nu este medic/terapeut
Mihait14
Buna ziua,
Am o problema din luna mai si pana azi si aceea că am fost diagnosticat cu amigdalita cronica cu cazeum, dar problema mea este ca am fost la doi medici deja corora le-am spus ca vizibil se vede o amigdala mai mare fața de cealalta si se si simte, numai ca ei nu au tras un semnal de alarma, dar eu da, pentru ca amigdalita fac in fiecare an, dar nu am avut niciodata senzatia de nod in gat sau depunerea unei flegme care vine de undeva din spatele lor, care daca nu o scuip ma irita. Amigdala nu e foarte mare, dar este cu un 20 %. Este posibil din cauza ca cealalta este lipita de "perete" acela, iar cealalta nu? Pentru ca la cea pe care o observ mai mare pot baga degetul si prin spatele ei aproape pana in gat, iar la cealalta nu. Plus ca la cea mare a mai aparut in spatele ei un fel de piele, dar nu ca un chist, mai mult ca o cicatrice care se prelungeste de-a lungul amigdalei intre ea si peretele unde unde e lipita( asta din ce am simtit cu degetul)pentru ca de vazut nu se poate vedea foarte bine. In rest o mai storc de pietrele acelea urat mirositoare sa se mai desumfle, dar dupa cateva zile e la fel. Nu stiu ce sa mai fac.. la cati medici sa mai merg..
2 comentarii
0
02-09-2020, ora 14:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum gasesti sute de postari unde am Exluicat
1. cel mai frecvent este mai mare Amigdala de pe dreapta...fiindca refluxul gastro eosfagian in somn..este cauza inflamatiei din gat si a amigdalelor. refluxul in 80 la suta se intampla când dormi pe partea dreapta
2 Amigdalita cu caseum..nu este doar o problema locala. Amigadlele fac parte din tesutul Limfatic.. vasele limfatice pornesc din intestine. Intoleranta la anumite aliente duce la inflamatie subclinica a tractului digestiv.. care se manifesta si pe limba, faringe amigdale.
3 gasesti pe forum si 3 metode de tratament a amigdalitei cu caseum... Prin tratament, cu radiofrecventa si operatie clasica. Dar obligatoriu si consult gastrologie si schimbare radicala a stilului alimentar
0
02-09-2020, ora 14:51
Mihait14
Nu este medic/terapeut
Mihait14
Va multumesc foarte mult..o sa incerc regimul alimentar, dar daca nu o sa am rezultate o sa accept operatia. Stiti cumva pe la cat ajung costurile unei operatii? Asta daca nu cer prea mult daca nu e etic va inteleg.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: