amigdalita si mononucleoza

05-10-2010
andreic1234
Nu este medic/terapeut
andreic1234
Buna ziua. Acum o luna jumate am facut amigdalita pultacee(prima data am avut febra 38.5 si ganglionii mariti iar dupa vreo 3 zile am facut amigdalita). In urma cu o sapt jumate am inceput sa ma simt obosit(si putin ametit) desi nu as fi avut motov(in timp ce aveam amigdalita nu ma simteam obosit). Este posibil sa fi avut mononucleoza infectioasa si din aceasta cauza sa fi facut si amigdalita. Din ce analize ar reiesi ca am contact acest virus.Va multumesc
PS:sunt baiat de 20 ani
2 comentarii
0
05-10-2010, ora 12:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
peste 90% din populaţia adultă au anticorpi pentru infecţia cu virusul Ebstein-Barr.
Analizele constau in Evidenţierea titrurilor variabile de anticorpi heterofili prin testul Paul-Bunell-Hăngănuţiu
Un medic Infectionist(contagioase) te poate ajuta.
dar avand in vedere ca NU exista tratament specific antiviral.. si totul se rezuma la izolarea pacientului, hidratare si tratament general, simptomatic..
NU vad necesitatea sa dai ain si pe acele teste serologice
cum am scris 90% suntem purtatori!!! .. la fel cum si cu alti virusi( herpes ca exemplu)
0
05-10-2010, ora 12:05
andreic1234
Nu este medic/terapeut
andreic1234
Am uitat sa spun...La analizele de sange am monocitele putin scazule(6% in loc de 8-10%) si neutrofile putin marite 64%(fata de 58-62%)
Adaugă un comentariu / răspuns