Amigdalite mărite cu febra mare

13-07-2017
ANDREEA.R
Nu este medic/terapeut
ANDREEA.R
Bună ziua. Luca, copilul meu de 3 ani și 2 luni, din septembrie după o baie rece în piscina, are mereu nasul inchis cu secreții verde-maro și amigdalitele mărite cu mai mereu puncte albe. Nu zic în fiecare luna, dar la 2 luni copilului îi vine soministrat antibiotic. Acum 2 saptamani a terminat un ciclu de antibiotic De 8 zile amoxicilina pentru streptococco, iar de 4 zile iar febra ganglionii după ureche sunt foarte crescuți în volum, febra mare, nu manaca, are dificultate de a vorbi, mai mereu în loc de mama zice baba din cauza amigdalitele foarte mărite. Chiar și când nu are febra amigdalele raman la fel. Suntem în italia iar medicii de la orl nu î au în considerare operația. Precizez ca tamponul ptr streptococco acum este negativ. Va mulțumesc
3 comentarii
0
13-07-2017, ora 18:58
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Amigdalita hipertrofica si probabil adenoidita hipertrofica reprezinta cauza patologiei descrise. Cu mare probabilitate doar interventia chirurgicala poate rezolva situatia descrisa.
0
13-07-2017, ora 20:10
ANDREEA.R
Nu este medic/terapeut
ANDREEA.R
Vă mulțumesc. Intradevar adenoidi sunt prezenți. E posibil ca după 3 zile de Augumentin sa facă iar febra 38.9?
Va mulțumesc din suflet
0
13-07-2017, ora 22:28
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Da, probabil este o infectie virala sau o bacterie rezistenta la antibioticul administrat. Administrati antipiretice, dezobstruante nazale, aspirati secretiile nazale dupa ce ati efectuat aerosoli cu solutie salina pentru a favoriza respiratia nazala si eliminarea secretiilor. Adresati-va medicului ORL pentru reevaluarea situatiei. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.