Anestezie dentara care m-a durut foarte tare

14-01-2011
Elena2287
Nu este medic/terapeut
Elena2287
Buna ziua. Zilele trecute am fost la dentist pentru a-mi scoate nervul la unul dintre molarii de sus. Mi-a fost efectuata o anestezie care m-a durut foarte rau. Au trecut doua zile de la interventie si ma doare foarte tare obrazul, este umflat si incepe sa se invineteasca. Este normal ce se intampla? Ce ar fi putut cauza aceste reactii adverse.

Multumesc.
6 comentarii
0
14-01-2011, ora 14:41
Elena2287
Nu este medic/terapeut
Elena2287
p.s: Si dintele a inceput sa ma cam doara? Este normal?
0
14-01-2011, ora 16:42
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua! din cate descrieti este posibil sa se fi produs un hematom. este un accident posibil in cazul anesteziei, in special la dintii superiori, fiind cauzat de ruperea unui mic vas de sange din zona in timpul injectarii anestezicului. din pacate acest accident se poate intampla chiar daca medicul a facut anestezia corect si a respectat toate regulile in ce priveste locul injectiei, viteza de injectare a anestezicului, aspiratia cu seringa inainte de injectare, etc.
desi este un accident nepalcut, nu este grav. e practic ca o vantaie dupa o lovitura. in primele 48 de ore era bine sa puneti comprese reci pe obraz, dupa primele doua zile, compresele caldute ajuta la resorbtia mai rapida a hematomului. luati antiinfalamatoare iar daca durerea se accentueaza, devine pulsatila, eventual se reduce deschiderea maxima a gurii, mergeti la medic sa va prescrie antibiotice. in maxim o spatamana ar trebui ca totul sa revina la normal.
durerea dintelui dupa tratamentul de canal este posibila, nu este anormala.
0
17-01-2011, ora 09:36
Elena2287
Nu este medic/terapeut
Elena2287
Va multumesc frumos pentru raspuns. Acum ma simt mai bine si hematomul a inceput sa se reabsoarba.
0
08-03-2011, ora 15:48
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna ziua,

Astazi am fost la dentist si mi-a omorat nervul la o masea de jos. Dupa ce efectul anesteziei a trecut, nu pot deschide gura la maxim si simt durere la ureche si cand inghit. Imi puteti spune daca este ceva grav? Si de asemenea ce as putea lua pentru durere. Peste 2 zile merg din nou sa-mi plombeze maseaua definitiv.
Va multumesc mult.
0
08-03-2011, ora 16:29
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Pt durere ibuprofen.
Exercitii de deschidere a gurii, chiar daca doare (cu miscari blinde), ca sa nu ramineti definitiv cu aceasta deschidere mica a gurii.
0
24-03-2011, ora 12:29
ana donea
Nu este medic/terapeut
ana donea
Buna ziua, acum 4 zile mi-am scos o masea de jos, care din cate stiu avea infectie(acum 1 an jumate am fost la un stomatolog care m-a trimis sa fac radiografie si conform acesteia avea infectie la radacina, a incercat sa mi-o trateze si nu dadea semne ca s-ar vindeca, apoi a nu am mai reusit sa ajung la acel medic deoarece avea o problema de familie si nu mai facea programari pt o perioada, asa ca am ramas cu maseaua netratata, neplombata) si acum dupa 4 zile simt o durere a maxilarului din zona maselei, iar coltul gurii de pe acea parte nu-l pot intinde prea mult deoarece simt ca si cum as avea ceva acolo ca un guguloi mic care nu-mi da voie nici sa deschid complet gura; plus ca pe una din margini unde era maseaua am ca un fel de pungute cu puroi, asa arata nu stiu daca este asa...si lucrul asta ma sperie foarte tare..e normal ce se intampla? multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul