angajat cu tulburare depresiva sau anxioasa

14-06-2016
qw
Nu este medic/terapeut
qw
O persoana diagnosticata cu tulburare depresiva sau anxioasa mai poate lucra ca orice om normal si daca da care sunt pasii de urmat?
5 comentarii
1
14-06-2016, ora 14:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Ati mai scris si in alta sectiune si vi s-a raspuns. Recomandarea mea este urmatoarea: sa reluati diagnosticarea, care sa cuprinda atat o evaluare psihiatrica dar si una psihologica (la persoane cu experienta, eventual intr-un spital de psihiatrie). Daca cele doua, independent una de alta coreleaza inseamna ca aceea este situatia.
Este important sa fiti sincer si corect in primul rand cu propria persoana.
Orice tulburare psihica produce niste efecte. Gradul de functionalitate al persoanei diagnosticata cu o tulburare psihica este foarte diferit de la persoana la persoana. Exista si persoane cu schizofrenie care pot sustine anumite activitati profesionale; depinde de gradul de afectare al persoanei, de tratament etc.
Masura in care persoana poate desfasura o activitate profesionala depinde si de complexitatea activitatii, de programul de lucru, de conditii (mediul de lucru) etc. In cazul persoanelor cu tulburari psihice nu sunt potrivite activitati stresante, cu responsabilitate, efort psihic etc.
1
14-06-2016, ora 16:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Unii si-au gasit angajatori care i-au acceptat cu boala lor si lucreaza.
Incearca sa vezi daca poti schimba diagnosticul, daca nu, sa gasesti un angajator care sa te angajeze cu boala ta.
Daca tot nu gasesti, contacteaza Fundatia Estuar care gaseste locuri de munca pentru persoane cu boli psihice diferite. Au parteneriate cu diferite firme si se ocupa cu plasarea lor pe piata locurilor de munca. Cu alte cuvinte iti gasesc ei serviciu la care sa fii acceptat.

* daca nu se poate si nu se poate cu diagnosticul tau te poti pensiona, 400 lei lunar si pot faci indemnizatie de handicap 272 lei lunar daca boala a aparut inainte de 26 ani. Nu stiu daca se pune problema, dar ti-am scris cu titlu informativ, ce se poate face in Romania daca in cel mai rau caz nu reusesti sa te angajezi.
1
15-06-2016, ora 09:21
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Dar daca angajatorul nu afla ca ai o tulburare de acest gen...Nu e mai bine??
1
15-06-2016, ora 15:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicii de familie sunt obligati sa scrie pe adeverinta pentru serviciu ce boala cronica ai.

Nu afla decat daca apelezi la un medic de medicina muncii si dai declaratie pe propria raspundere ca nu ai nici o boala psihica. Si daca serviciul respectiv nu iti solicita in mod expres adeverinta de la medicul de familie si o accepta pe cea de la medicul de medicina muncii.
1
15-06-2016, ora 15:45
epona
Nu este medic/terapeut
epona
La medicina muncii intr-adevar poti sa omiti. Cu declaratie pe propria raspundere. Dar tulburarea depresiva e boala cronica? Eu stiu ca numai tulburarea bipolara, schizofrenia, epilepsia, depresia cronica intra la categoria de boli cronice...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul