anticonceptionale karissa... pauza

29-06-2010
CarmenOltean
Nu este medic/terapeut
CarmenOltean
Am si eu o intrabare. Iau anticonceptionale Karissa de 3 ani iar luna trecuta am hotarat sa fac o pauza, insa luna aceasta nu mi-a mai venit menstruatia. Ati mai intalnit astfel de situatii. Este din cauza ca am luat anticonceptionale o perioada asa indelungata
3 comentarii
0
30-06-2010, ora 08:57
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, e o situatie frecventa. De regula, ciclul se reia spontan dupa cel mult trei luni. Daca nu reapare in acest interval, este bine sa mergeti la medicul dv. Daca credeti ca in viitor la un moment dat va veti dori copii, este preferabil sa nu mai luati anticonceptionale.
0
25-10-2013, ora 09:23
mimiuta
Nu este medic/terapeut
mimiuta
Domnul doctor Dragomir, am si eu cateva nelamuriri.
Eu am dureri de burta de aproximativ un an, in orice perioada a lunii ma doare f rau tot abdomenul. Am fost la doctor anul trecut si mi-a spus ca am un chist de 4 cm si mi-a prescris anticonceptionale Karissa. Le-am luat timp de 3 luni, m-am simtit f bine cu ele si dupa o luna dupa ce am terminat tratamentul am fost la contrrol si mi s-a spus ca chistul nu mai exista ca e in regula. Durerile insa au reinceput si am consultat mai multi doctori, am facut mai multe ecografii chiar si un examen de urina pt eventualitatea unei infectii si toate au iesit f bune. Eu insa am aceleasi dureri de burta care uneori sunt puternice si nu ma lasa sa dorm noaptea alteori sunt doar sacaitoare si creeaza o stare de disconfort. Am consultat mai multi medici si toti au avut acelasi diagnostic...sunt perfect sanatoasa...De la ce vin durerile atunci ? Ar trebui sa mai incerc din nou cu Karissa? a fost singurul tratament care m-a ajutat pana acum. Doar ca mi-e frica sa nu duca la infertilitate, sunt disperata sa am copii pe viitor. Este vreo problema daca reincep tratamentul ? Sau ce ma sfatuiti sa fac ? Am o prietena care a avut aceeasi problema si are endometrioza, s-a operat de curand si a incercat sa faca un copil si nu reuseste. Va rog sa ma ajutati. Nu vreau sa ajung in situatia ei. Multumesc mult
0
25-10-2013, ora 09:41
mimiuta
Nu este medic/terapeut
mimiuta
mentionez ca momentan sunt in italia si nu se gasesc pilulele Karissa. cu ce as putea sa le inlocuiesc avand aceeasi compozitie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •