Anticonceptionale marvelon uitate 2 zile si contact sexual neprotejat

03-04-2008
axelia
Nu este medic/terapeut
axelia
buna ziua
am si eu o intrebare care ma nelamureste. iau marvelon din august 2007 mi sa intamplat sa uit sa le iau 2 zile si m-au pornit niste sangerari care m-au tinut 12 zile insa dupa acele 2 zile am luat in continuare din folie si am avut un contact sexual neprotejat.am mers la medic si mia sp sa incep o folie noau am scapat de sangerari. as vrea sa stiu daca este posibil sa fi ramas gravida in perioada aceea pana sa iau noua folie?
4 comentarii
0
04-04-2008, ora 00:00
bubulik2204
Nu este medic/terapeut
bubulik2204
buna ziua.numele meu este alexandra.va recomand cu toata caldura ca in zilele in care nu luati pastilele(adik in pauza aceea dintre o folie si urmatoare)sa nfolositi si o alta metoda de contraceptie de genul prezervativ.si incercati sa nu uitati sa luati pastilele, pt a nu risca o sarcina nedorita.mult succes in continuare.
0
25-07-2009, ora 19:33
INA_25
Nu este medic/terapeut
INA_25
Buna seara, va rog tare frumos sa ma ajutati si pe mine in legatura cu anticonceptionalele Marvelon 28, am fost ieri in policlinica sa imi fac un control la un ginecolog si mi-a zis ca stau bine genital si i-am zis ca vreau sa reiau anticonceptionale si tot alea mi le-a dat Marvelon 28 si mi-a dat numa o folie ca expira in august si mi-a zis sa iau din prima zi de ciclu, mie trebuie sa imi vina in noaptea asta sau maine ciclu si sunt derutata, pt ca anul trecut cand am luat pt prima data mi-a zis sa iau dupa a 2-3 zi de ciclu cand imi curge mai tare. si acuma din prima zi? de asta sunt derutata si din cauza ca expira folia in august... pai cum sa am incredere ca nu raman insarcinata? Va rog sa fiti explicita, sincera sa fiu nu imi vine sa ma mai duc la acea ginecoloc.
0
06-08-2009, ora 12:59
bubulik2204
Nu este medic/terapeut
bubulik2204
In primul rand buna ziua.Haideti sa va spun ce mi se pare mie in neregula.In primul rand anticonceptionalele sunt facute sa fie luate dupa ce ciclul propriu zis s-a terminat(adik zilele acelea de sangerare) si nu altadata.Nu inteleg de ce sangerati daca ati inceput sa le luati.Alta idee.Mergeti la alt doctor si de preferat femeie pt ca se poate discuta altfel.Se prea poate sa nu va priasca pastilele astea si atunci nu e in regula sa le luati.Atentie mare, anticonceptionalele nu ie iau dupa ureche indiferent ce ar zice oricare doctor.Inainte sa fie luat se fac niste analize la sange care sa determine exact cantitatea de hormoni necesara in functie de organismul fiecaruia.Nu le luati doar din auzite.Si inca ceva, daca sangerarile persista incetati sa le mai luati si mergeti la medic.Sangerarea continua fie ea si in cantitati mici poate duce la complicatii.Multa sanatate va doresc si mi-ar placea sa ma tineti la curent cu cele intamplate.Pupici
0
06-08-2009, ora 21:26
INA_25
Nu este medic/terapeut
INA_25
Buna seara. Eu mi-am facut analizele la TeoClinik si dupa acele analize mi-a dat Marvelon, am inceput sa iau pastilele Duminica care a trecut seara la 21:30 asa mi-a zis ginecologul ca imi da o stare de somnolenta. si de aia sa le iau seara aproape de somn...ca ziua imi cad ochii in gura. problema e ca atunci cand mi-a curs duminica am folosit Ob-uri pt ca eram la mare si chiar in prima zi am fost uimita ca mi-a curs mai mult ca in alte luni si in a 2-a si a 3-a mi-a curs foarte putin si asa m-a tinut pana...azi cred sper sa nu ma mai trezesc cu picaturi pe bikini si nu imi mai curge acea culoare...un rosu curat...ci un maroniu. inchis. . imi este frica. daca ceva e in neregula...am sunat-o pe doctorita si i-am zis ca am luat pastila din prima seara...ca imi venise de dimineata si a zis ca e bine. dar tot am dubii. ufffffffffffffff, ce sa fac ? Pupici
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul