Anxietate | Forumul Medical ROmedic

Anxietate

28-06-2021
Bunda Robert M
Nu este medic/terapeut
Bunda Robert M
In urma cu 6 luni de zile am avut un atac de panica foarte urat. In acel moment nu stiam ce am sau ce sa intampla cu mine... nici nu credeam in atacuri de panica sau ca exista asa ceva.Am facut analize de sange, raze la plamani, egograg abdominal si ekg, analize pentru tiroida si nu mi s-a gasit nimic.Inaite de a face electrocardiograma am avut niste dureri foarte mari in piept dar cand am facut ekg'ul nu mi s-a gasit nimic ineregula, cardiologul mi-a spus ca durerile sunt pe sistem nervos. Am fost la psihiatru si mi-a zis ca sufar de tulburari anxioase excesive. Mi-a dat alprazolan de 0.25 decat unul pe zi, seara.Nu prea simteam nimic decat ma ajuta sa dorm dar nu cine stie ce...Am renuntat la el si am incercat singur sa imi revin si mi-a reusit cat de cat. De o luna de zile am inceput sa am mereu palpitati si sa imi bara inima rau..imi masor mereu tensiunea si pulsul, tensiunea o am in mare parte 11 cu 7, 12 cu 8.. si mai rar peste 13 cu 8 iar pulsul intre 60 si 75.In fiecare zi de o luna de zile am un disconfort in piept si imi da tot felul de ganduri, cum ca a-si suferi ceva la inima. Sa refac iar analiza ekg? Ce-a veche are 6 luni de cand am facut-o.
2 comentarii
0
28-06-2021, ora 22:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Palpitatiile sunt somatizari de anxietate. Mai mergeti o data sa verificati inima pentru a sta linistit si dupa ce excludeti aceasta caua, mergeti la psihiatru pentru tratament.
1
28-06-2021, ora 23:56
Bunda Robert M
Nu este medic/terapeut
Bunda Robert M
Multumesc pentru sfat ! O zi placuta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •