Durere in spate și piept

14-12-2025
Maamica
Nu este medic/terapeut
Maamica
Bună ziua. De 3 săptămâni mi-a apărut o durere in stare dar și în piept. Am fost la plămâni am făcut film și la cardiologie si toate spun că sunt bine.Durerile sunt cam in centru pieptului, in spate când în stânga când în dreapta.Acum când m-am trezit am văzut că mă doare când suspin, când trag lung aer in piept e ca o apăsare. Menționez că nu am dureri non stop in 3 săptămâni ma durut de 3-4 ori. Mi-a mă spus cineva că posibil să fie de la stomac, dar vreau părerea dumneavoastră, unde să mă duc, ce să fac sa aflu sigur daca am ceva!?
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 18:24
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Durerea episodică în piept și spate, accentuată la inspirul profund sau suspin, cu investigații pulmonare și cardiologice normale, sugerează câteva cauze frecvente de luat în calcul:

Cauze posibile

• Origine digestivă — refluxul gastroesofagian (GERD) sau spasmele esofagiene pot mima perfect dureri toracice; durerea poate iradia în spate și se poate accentua la schimbări de poziție sau inspiruri adânci

• Costocondrita sau sindromul Tietze — inflamația cartilajelor costocondale produce durere în piept reproductibilă la presiune, agravată de respirație profundă

• Origine musculo-scheletică — contracturi sau inflamații ale mușchilor intercostali sau paravertebrali

• Pericardită ușoară — uneori nu apare la radiografie sau ECG standard dacă nu există acumulare de lichid; durerea este pozițional-dependentă

Ce e de făcut

Dat fiind că inima și plămânii sunt în regulă, un consult la medic gastroenterolog este logic (eventual un test terapeutic cu inhibitori de pompă de protoni timp de 2 săptămâni poate clarifica dacă cauza este digestivă). Dacă durerea este reproductibilă la presiunea pe stern, menționați asta medicului de familie pentru evaluarea costocondritei.

Dacă apar dureri intense brusc, transpirații, dificultăți respiratorii severe sau dureri care iradiază în braț sau mandibulă — prezentați-vă la urgență indiferent de investigațiile anterioare normale.

Adaugă un comentariu / răspuns