Anxietate generalizata sau toc
De 3 săptămâni ma confrunt cu o problema, în urma unor insomnii am început sa am niște senzații de agitatie continua, neliniște, frici și ganduri de genul: dacă ies afara îmi va fi rau, dacă nu mai fac fata la job, dacă înnebunesc, dacă nu își face tratamentul efectul, dacă nu mai pot dormi, dacă tratamentul îmi face rău, îmi analizez excesiv toate simptomele și citesc numai despre boli psihice, ba mi se pare ca ma ia inima, ba ma deranjează capul, ba ochii, nu pot dormi singura și nu pot rămâne singura acasă, im schimb ies singura pe strada, dar cu dificultate, o țin asa în permanenta, nu ma mai pot concentra pe nimic. Ce anume am TOC sau Anxietate generalizata?
3 comentarii
Buna ziua,
De fapt situatia s0ar putea sa fie invers: nu insomniile sunt cauza ci ele sunt simptomele. Insomnia arata ca ceva se intampla nepotrivit, ca ceva ”fierbe” in inconstientul persoanei.
Mergeti la un psihoterapeut cu experienta pentru evaluare si discutii, ca sa intelegeti cum sa gestionati situatia
De fapt situatia s0ar putea sa fie invers: nu insomniile sunt cauza ci ele sunt simptomele. Insomnia arata ca ceva se intampla nepotrivit, ca ceva ”fierbe” in inconstientul persoanei.
Mergeti la un psihoterapeut cu experienta pentru evaluare si discutii, ca sa intelegeti cum sa gestionati situatia
Un diagnostic sigur se pune numai în cabinet, pentru că simptomele pot fi întâlnite în cadrul mai multor tulburări. Așa cum v-a spus și colegul meu, mergeți într-un cabinet pentru evaluare și psihoterapie. Pe lângă anxietate poate fi și ipohondrie dacă aveți impresia că tot apar simptome unele după altele.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Tulburari obsesivo-compulsive (OCD). Exista medici in Cluj care trateaza aceasta boala?
- 3tulburarea obsesiva
- 38De aproximativ 10 ani sufar de tulburari obsesiv-compulsive
- 12tulburarea obsesiv compulsiva se mosteneste?
- 2tulburare obsesiv compulsiva
- 23TOC si religia
- 22Anxietate, obsessie
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 18mintea mea repeta anumite dialoguri, care au avut loc chiar cu o luna in urma
- 11de mai bine de 5 ani sufar de TOC
- 13Simt ca nu mai pot..TOC
- 4Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva ?
- 3Materiale de self help pentru TOC?
- 5De ce medicatia nu ma ajuta in TOC?
- 5Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?Of.
- 2Problema, Ajutor. Prezint probleme de concentrare și atenție, orientare în spațiu
- 8Cum se vindeca tulburarea obsesiv compulsiva? Ce inseamna TOC vindecat?
- 10Vindecarea de TOC?
- 2Tulburare Schizotipală!
- 19Pot sa dau la Medicina sau la Asistenta Medicala?
Mai multe informații despre: Tulburarea anxioasa generalizata Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: