Anxietate sau agrofobie?

10-10-2021
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Bună ziua! Am 23 de ani și in urma cu 1 an de zile a început calvarul pentru mine. Acum un an in Noiembrie am făcut primul atac de panica care a fost foarte intens iar eu am crezut ca mor! Țin sa Menționez ca acest atac a apărut din senin când eram in vizita la Mătușa mea și stăteam de vorba. Vreau sa Menționez ca nu am avut probleme in familie, nu violenta, nu episoade de speriat, nimic din tot ce descriu cei care suferă de așa ceva! Singur stres ca sa zic așa din viața mea au fost sesiunile de la facultate, dar am trecut peste ele cu brio! Și am terminat facultatea acum 2 ani. Nu știu de ce s-a produs acest atac. In fine, vreau sa va spun ca pana acum un am eram o fire foarte energica, îmi plăcea sa ma plimb, sa ies in oraș, sa fac foarte multe activități, acum parca sunt o leguma. Revenind la subiect, după acel atac de panica am ajuns direct la spital, pentru ca m-am speriat foarte tare și chiar nu știam ce este un atac de panica. Totul in regula, analize bune, EKG bun. După acel atac de panica am rămas așa puțin marcată și ma tot gândeam de ce l-am făcut și ce se întâmpla cu mine. La vreo 2 luni distanță am făcut al doilea atac de panica in mașina in timp ce mergeam in vizita la cineva. Tot din senin a apărut, de data asta știam ce este așa ca oarecum am reușit sa-l controlez puțin. După al doilea atac de panica a început calvarul pentru mine! Am devenit ipohondria și anxioasa la modul ca am cancer la cap, ca fac infarct, ca o sa mor, ca sunt bolnava și plus de asta nici din casa nu mai ieșeam. Am consultat un psiholog dar sincer nu prea m-a ajutat. Usor, usor am început sa vorbesc cu mine și vreau sa va spun ca a funcționat atacurile de panica și ipohondria a dispărut, însă de atunci la lupt cu o super anxietate. Ea se manifesta in felul următor: ma culc și ma trezesc cu o frica interioară pe care nu o pot explica, când plec de acasă ma gândesc totul timpul dacă pot sa fac fata și acestei zile. Sunt anxioasa pe tot parcursul zilei in fiecare zi de când a apărut anxietatea. Nu mai pot sa ies la un suc in oraș deoarece ma ia frica, nu mai pot sa merg in vizita deoarece atunci când ajung in locul respectiv se instalează o panica, nu pot sa-mi explic de la ce. Si mai am o problema, trebuie sa am in permanenta apa la mine, am impresia ca mi se usucă gâtul foarte tare si nu mai pot respira.La locul de munca merg zilnic( nu mi s-a făcut niciodată rău acolo) dar și acum după un an de zile, tot panicata plec de acasă și pe tot parcursul zile stau cu acea frica interioară și număr orele sa plec acasă. Credeți ca pot trata aceasta frica pe care nu mi-o pot descrie și înțelege nici eu? Sunt deschisă la orice sfat! Multumesc anticipat și scuzați romanul, doar ca nu știu unde sa mai apelez!
5 comentarii
0
10-10-2021, ora 13:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca anxietatea dureaza de peste 15 zile, adresati-va unui medic psihiatru pentru tratament. Cu o singura pastila pe zi va reveniti in 2-4 saptamani.
1
10-10-2021, ora 14:03
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Mulțumesc frumos! Vreau să Menționez ca am încercat sa-mi înving fricile și am mers peste tot unde nu mă simt confortabil., dar fără rezultat. Am să incerc să merg la medic! Mulțumesc mult încă odată!
0
10-10-2021, ora 15:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu drag!
0
19-10-2021, ora 10:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din ce povestesti AnaMaria acum ai ajuns sa te scufunzi intr-o spirala a fricii de frica. Nu stiu cat a mai ramas si din teama de moarte, cu care a inceput totul. Cred ca e important sa continui sa explorezi in cadrul unor sesiuni de psihoterapie ce anume intretine aceste stari. In acelasi timp cu tratamentul medicamentos.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
20-10-2021, ora 21:52
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Vă mulțumesc frumos! Aștept programarea la medicul psihiatru, deși mi-e foarte teamă de tratamentul pe care trebuie să-l urmez. Revin pe forum cu vești. Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •