Anxietate si atacuri de panica in sarcina

15-04-2008
mamalucia
Nu este medic/terapeut
mamalucia
Buna ziua!
Am mare nevoie de ajutor si sper ca il pot gasi aici. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si de cateva saptamani au revenit niste probleme mai vechi - anxietate cu atacuri de panica. Pana sa raman insarcinata urmam tratament medicamentuos dar acum nu vreau sa-i fac rau copilului luand ce luam inainte ; ma tem insa ca aceste stari de panica extrema foarte dese, insomniile si uneori chiar senzatiile de sufocare imi pot afecta copilul mai rau. Ce as putea face pentru a ne regasii linistea eu si copilul meu ? Cu autosegusestia am incercat dar cand reusesc sa depasesc un anumit nivel de anxietate (sa ma abisnuiesc cu el fara sa ma afecteze pana la atac de panica ) starea se intensifica.
Va rog ajutati-ma sa-mi revin si sa pot fi o mama apta pentru copilul meu.
11 comentarii
0
15-04-2008, ora 00:00
ancaoana
Nu este medic/terapeut
ancaoana
Draga mea,

Imi pare rau sa aud ca ti se intampla asa ceva in sarcina. Si eu am problemele tale insa au aparut la 4 luni dupa nastere. Nu stiu ce solutie sa-ti dau, psihoterapoia nu te ajuta? ce tratament ai urmat inainte si cum te-ai simtit dupa el?

Vreau doar sa te incurajez si sa iti spun ca acest copil iti va aduce mare bucurie.
-
Numai bine
0
15-04-2008, ora 00:00
silvi 77
Nu este medic/terapeut
silvi 77
buna, si eu te inteleg prin ce treci, pt ca si eu am trecut prin asa ceva, acum copilul meu are 5 ani.Mi-a fost f greu sa trec prin acele stari oribile de anxietate si atacuri de panica, si inca de cand aveam doua luni de sarcina ma sufocam f tare si nu puteam sa dorm noaptea.Eu vreau sa te incurajez si sa-ti spun ca tu trebuie sa rezisti pt ca in curand vei fii mama, si vei vedea ca vei fii cea mai fericita din lume.Eu m-am rugat fff mult la Bunul dumnezeu sa-mi dea putere sa rezist si sa trec cu bine peste tot.Roaga-te si tu mereu, mai ales atunci cand vezi ca iti vin starile de anxietate.Eu iti spun din experinta mea.Nu poti lua medicamente acum cand esti insarcinata pt ca sunt contraindicate in sarcina.Iti doresc numai bine si fii PUTERNICA pt copilul tau care va veni.-
0
15-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
d-na iucia cititi la sfaturi pt indepartarea anxietatii! in plus la atacuri de panica pg 22 am dat niste ceaiuri si tincturi care sunt foarte potrivite mai ales pentru situatia dv! rugat-va si aveti incredere(in Dumnezeu) si o sa fie bine veti vedea!
0
16-04-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
pardon am uitat sa specific! la sectiunea psihoterapie - anxietate si atacuri de panica-sfaturi...
0
25-04-2008, ora 00:00
mamalucia
Nu este medic/terapeut
mamalucia
Va multumesc tuturor pentru raspunsul oferit si pentru sprijinul pe care sunteti dispusi sa mi-l acordati dar se pare ca ale mele cunsotinte in ale mess-ului nu sunt atat de bune pentru ca nu am reusit sa va contactez. As fi vrut sa va pot spune acum ca e mult mai bine si lucrurile nu mai sunt asa de negre dar din pacate respiratia mea este destul de problematica iar daca nu imi este rau o stare de frica destul de mare parca pluteste deasupra inducandu-mi astfel singura starea de rau ; incerc cu rugaciuni cu ganduri bune dar uneori presiunea impusa de teama e mai puternica. Asa ca daca nu e atac de panica e frica si asa sunt intr-un cerc vicios din care simt ca nu mai scap.
Va doresc tuturor un Paste Fericit cu multa sanatate si cu multa lumina in suflet si in casa !!!
0
01-05-2008, ora 00:00
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Draga Lucia,
am anxietate de 4 ani, si dupa nenumarate tratamente, am apelat la psihoterapie (au fost nenumarati prieteni pe forum si specialisti care mi-au recomandat psihoterapia).Vreau sa iti spun ca am 35 de ani si dupa o sarcina pierduta in 2002 nu am mai ramas gravida, iar in 2004 m-am ales cu atacul de panica si anxietatea.Psihoterapia mi-a redat echilibrul interior, astfel incat acum sunt iarasi insarcinata, mi-am facut 2 teste si au iesit pozitive, iar luni merg la ecograf pentru confirmare, unde sper sa fie bine.medicamente nu mai iau decat Nervodesin C care este pe baza de plante si il iau ocazional cand simt nevoia.Daca vrei sa vorbim mai multe despre sedintele de psihoterapie scrie-mi adresa de mail.
0
02-05-2008, ora 00:00
mamalucia
Nu este medic/terapeut
mamalucia
Draga Kora felicitari pentru sarcina si sa dea Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun ; ma bucur mult pentru tine. -
0
14-05-2010, ora 18:22
dili_marius
Nu este medic/terapeut
dili_marius
Buna seara!!
Kora_g -* va rog sa imi spuneti daca in timpul sarcinii pot lua Nervodesin C.
Va multumesc.


(*modificat de administrator)
0
19-05-2010, ora 14:46
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Buna ziua tuturor.Nu am mai intrat de foarte multa vreme pe acest forum, Pentru cei cu care am mai vorbit, vreau sa va spun ca sunt bine, am nascut o fetita foarte frumoasa si sanatoasa, care acum are 1 an si 5 luni.Pe timpul sarcinii am avut emotii in fiecare luna cand mergeam la control de teama sa nu imi spuna medicul ca nu e in regula, dar bunul Dumnezeu mi-a dat putere sa trec cu bine peste tot.Nervosedin C am luat de putine ori in timpul sarcinii, tin minte ca medicul mi-a recomandat Passiflora, ddar pe prospect era contraindicat pe sarcina si nu am luat.Am mai baut ceai de musetel, pe mine ma linistea foarte tare, desi si acesta se spune ca nu e indicat, insa ceva tot a trebuit sa iau.Cert e ca pe timpul sarcinii am reusit sa controlez f.bine anxietatea si atacurile de panica, probabil din dorinta de a avea un copil sanatos si a duce sarcina pana la final cu bine.Dupa nastere, oboseala m-a reintors la vechile stari, motiv pentru care am apelat la un homeopat si in prezent urmez acest tratament cu remedii homeopate.Daca va mai pot ajuta cu alte informatii, astept sa imi scrieti pe acest forum, primesc replay ori de cate ori se adauga un comentariu.Multa sanatate si sarcina usoara.
0
20-05-2010, ora 19:48
dili_marius
Nu este medic/terapeut
dili_marius
Multumesc mult !! Kora_G, si ci siguranta daca voi avea nevoie o sa apelez.
0
16-07-2010, ora 01:18
mika31
Nu este medic/terapeut
mika31
kora_G poti sa-mi spui te rog la ce homeopat mergi?Eu sunt din Bucuresti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: