se poate trata sau -ignora- starea de anxietate in periada de sarcina?

va expun pe scurt faptul ca in urma cu 10 ani am fost diagnosticata cu decompensare depriva. de atunci la schimbari majore in viata se reactualizeaza starea depresiva.. in urma cu 7 luni am sosit in america. acomodarea s a soldat cu o depresie pe care am tratat o dar am fost nevoita sa renunt la o sarcina de 3 luni pe care mi o doream..in prezent sunt iar insarcinata si am intrerupt tratametul inclusiv cel anxios..mentionez ca episoadele anxioase cu atacuri de panica au fost cele predominante.medicii de aici mi au spus ca din cauza varstei - 40 ani- si a hormonilor sarcinii imi va fi f greu sa tin o sarcina..intrebare: in cazul in care starile anxioase se vor accentua pe parcursul primului trimestru de sarcina pot "trece" peste ele fara tratament medicamentos? sau pot fi urmari nedorite? ma tem sa mai iau lexapro iar prozacul m a agitat.imi doresc acest copil fiind la a doua casinicie..acum ma simt bine nu mai sunt depresiva in schimb zilnic sufar de parestezii care imi acapareaza tot corpul...spuneti mi va rog pot duce sarcina pana la capat fara urmari nedorite supra mea si a copilului? si daca exista totusi pastile care au un risc scazut pt fat va rog din suflet sa mi spuneti.
Cu stima


Decizia de a continua tratamentul sau de a-l stopa se ia impreuna cu medicul care va trateaza.
In general, se recomanda continuarea tratamentului atunci cand starea psihica a femeii insarcinate ar putea fi agravata de intreruperea tratamentului, mai ales ca, unele femei experimenteaza stari depresive pre-natale care, in cazul in care exista si un diagnostic de depresie, pot provoca recaderi.
Daca in urma evaluarii clinice facute de specialistul care va trateaza, vi se spune ca puteti intrerupe medicatia, puteti sa beneficiati pe perioada sarcinii de tratament psihologic, sub forma de consiliere, terapie de grup sau psihoterapie, care sa va ajute sa faceti fata solicitarilor specifice si sa previna recaderile.
Atentie, a fi depresiva pe perioada sarcinii comporta riscuri la fel cu a lua medicamente.
Se pune problema care sunt riscurile pe care vi le asumati - cele asupra starii dumneavoastra, sau cele asupra sanatatii fatului?
Dupa care, odata luata decizia, urmeaza sa va informati asupra posibilitatilor pe care le aveti de a reduce si chiar elimina complet aceste riscuri.
Multa sanatate!

cu stima



Cu atat mai mult, un medicament de factura antipsihotica trebuie luat doar in cazuri extreme in cadrul sarcinii, deci la inceput nici nu poate fi vorba...
Nu exista medicament recomandat in sarcina !
Modificarile produse la nivelul neurotransmitatorilor de catre acest tip de medicamente - poate duce la anomalii ulterioare ale copilului, deci nu e de joaca. Gandeste-te ca dupa primele 20 de zile de la conceptie, deja ii bate inima... Chiar asa mic cum este.
Si orice microgram de substanta activa, este pentru micul sistem nervos in formare ca un ciocan care sparge definitiv.
Insa depresia, anxietatea si atacurile de panica raspund extraordinar de bine la psihoterapie.
In plus, ai nevoie sa inveti cum sa gestionezi starile prin care treci, o sa ai nevoie de tine insuti si mai spre nastere ba chiar si dupa nastere - ba chiar asa cum zicea si Simina a fi depresiv in sarcina este super-nociv pentru fat si mai ales ii poate transmite starea...
Mergi la un psihoterapeut...ca sa termini definitiv cu starile astea si sa aiba copilul pentru ce sa-ti multumeasca dupa aceea.
(nu uita ca de la tine va invata ulterior cum sa se simta bine in viata)
Succes,
Andrei

inca o data multumiri,
Cu respect

In acelasi timp, va recomand cu caldura ca orice decizie pe care o luati sa fie in urma unei discutii pe care o veti avea atat cu medicul psihiatru, cat si cu medicul care va are in grija si care supravegheaza starea de sanatate a dumneavoastra si a fatului.
Cu siguranta, sugestiile si recomandarile pe care vi le vor face vor fi bine documentate si in avantajul sanatatii sanatatii dumneavoastra si a copilului.
In felul acesta, va asigurati ca amandoi primiti toata ingrijirea de care aveti nevoie.
Va doresc multa sanatate si sa auzim de bine!
P.S. : Poate ne tineti la curent cu ce se mai intampla!

Va multumesc inca o data si cu siguranta va voi tine la curent :)
Cu respect


Cum sa iti intrerupi o medicamentatie pe care trebuie sa o iei pina la sfarsitul vietii ?
Eu si toate cunostintele mele care trec prin boli psihice, cu antecedente clare in familie, ne judecam parintii de ce ne-au condamnat la o astfel de viata ?
Nu e de ajuns ca au trecut ei sau bunicii prin chinurile unei boli psihice ? Trebuiau sa se nasca si alti copii bolnavi care sa sufere ?
Eu numesc asta inconstienta si lipsa de profesionalism.
Cum sa iti propui sa faci un copil cand stii foarte clar ca tu de x ani iei medicamente la care nu poti renunta ca ti se face rau ? Si cand e bine cunoscut ca orice fel de tratament medicamentos luat in timpul sarcinii afecteaza fatul.
Doamnelor, nu va e de ajuns suferinta dumneavoastra proprie ?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 3depresie puternica acum 3 ani, recomadati-mi un psiholog
- 72Intrebare pentru medicii psihiatri si nu numai
- 12probleme sexuale cauzate de starea de anxietate
- 4tulburari sexuale in urma unei depresii
- 10depresie recurenta
- 3rog tratament homeopat anxietate
- 4Fibrilatii aritmii
- 13Nu-mi revin nicicum
- 1cauza depresie + sindrom obsesiv compulsiv
- 2Depresie?
- 8Anxietatea si eu
- 10Senzatie ciudata
- 10rugaciune-furnicaturi-energie-nu inteleg
- 1Anxietate cancer gat
- 13Anxietate sau altceva?
- 34Anxietate de boala
- 15depresie ipohondriaca
- 6Atacuri de panica anxietate depresie
- 6Anxietatea bat-o vina :)
Mai multe informații despre: Anxietatea Depresia anxietatea si sarcina decompensarea psihica
- Depresia postpartum (postnatală)
- Anxietatea
- Tulburarea de anxietate generalizata
- Tulburarea anxioasa datorata unei afectiuni medicale
- Atacurile de panica
- Depresia
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Anxietatea de sănătate
- Atacul de panică în sarcină
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Anxietatea și alimentația
- Anxietate