anxietate si dureri de cap | Forumul Medical ROmedic

anxietate si dureri de cap

12-10-2013
Iulliann
Nu este medic/terapeut
Iulliann
cum se trateaza durerile de cap, tin tratament de aproape o luna, durerile au mai scazut dar imi apar cand nu ma hranesc suficient, ma enervez cu copilul de 1 an si 10 luni, cu sotul, cand ma concentrez sa citesc mult, cand ma gandesc mult, cand povestesc despre progblemele si grijile mele... imi doresc al 2 lea bebe dar asi vrea sa fiu sanatoasa sa incep sa-l concep.
4 comentarii
0
12-10-2013, ora 23:06
Psiholog Ioana Frecan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Ioana Frecan
Buna seara,

O parte din raspunsul la problema dvs. pare ca se afla chiar in enuntul dvs. (sa va hraniti suficient, sa invatati metode de gestionare a furiei, sa cereti ceea aveti nevoie sotului dvs., sa va relaxati si sa integrati noi modalitati de raspuns in fata grijilor si problemelor, sau o alta raportare fata de ele).

Durerile de cap au atat cauze medicale cat si psihologice sau ambele. Spuneti ca urmati un tratament, banuiesc asadar ca ati consultat un medic care v-a prescris tratamentul asa ca nu voi aminti posibile cauze medicale. Furia reprimata, nemultumirea profunda, supararea sunt cauze psihologice ale durerilor de cap. La fel anxietatea si depresia sau aspecte neintegrate, ramase inconsiente, evenimente ce au avut loc pe parcursul dezvoltarii persoanei pot conduce la somatizare. Daca durerile de cap se intind pe perioade mari de timp si devin invalidante sau un alt factor de stres in viata dvs. cautati totusi ajutor specializat. Sau poate mai repede pentru ca doriti un alt copil.

Toate cele bune.
0
13-10-2013, ora 13:02
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Fiindca suntem pe un site medical si nu unul de dat in bobi, trebuie sa despartiti clar factorii favorizanti ai durerilor de cap de factorii declansatori (triggers), altfel intram in domeniul mistificarilor si al misterelor neelucidate !

Grija pt cel mic plus celelalte inerente va fac in primul rand sa aveti un mod de viata si de alimentatie neglijent, haotic, asta e factorul principal iar cand va concentrati sau va ingrijorati nu faceti decat sa aduceti un surplus de sange incarcat cu toxine sau alergeni care declanseaza durerea de cap !
Deci atentie intai ce bagati pe gurita, mai ales ca doriti sa mai concepeti un copil !
0
19-11-2013, ora 14:17
APR.ALINA
Nu este medic/terapeut
APR.ALINA
Buna ziua am inceput si eu de 3 zile un tratament pt depresie anxietate, nervozitate cu 5 htp, inca am aceleasi simtome, stiu ar fii mult prea repede sa se simta vre-o ameliorare.vreau doar sa intreb ce vitamine si minerale pot sa mai folosesc pe langa acest tratament.vreau sa mentionez ca 5 htp este de la solgar si contine valeriana.eu momentan iau vitamina b complex, omega3 biotina cate una pe zi si 5 htp cate 2 pe zi.dar ma simt foarte ametita, si am stari de frica.ce parere aveti e bine ce i-au, trebuie sa renunt la vreun supliment?sau sa iau pe langa astea si calciu?imi cade parul foarte mult
0
19-11-2013, ora 14:20
APR.ALINA
Nu este medic/terapeut
APR.ALINA
Va rog mult sa imi raspundeti.am dureri mari in zona inimii dar nu tot timpul e posibil sa fie de la 5 htp sau nu e buna combinatia facuta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • O aplicaÈ›ie pe telefon detectează anxietatea È™i tulburările dispoziÈ›ionale la adolescenÈ›i
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  •