Avort medicamentos

01-05-2024
Ana1993..
Nu este medic/terapeut
Ana1993..
Buna. Aseara la ora 21:20 am luat comprimatele vaginale, la 3 ore am eliminat niste cheaguri, am mai avut sangerari foarte putine, iar acum nu mai am aproape deloc. Este normal? Multumesc
1 comentarii
0
05-07-2026, ora 09:20
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI
Ceea ce descrii — cheaguri eliminate la câteva ore după administrarea comprimatelor, urmate de scăderea sângerării — poate fi o evoluție normală a procedurii. Cu toate acestea, este esențial un control medical pentru a confirma că totul a decurs complet.

Cum acționează misoprostolul

Comprimatele vaginale (misoprostol) provoacă contracții uterine și expulzarea conținutului. Sângerarea și eliminarea cheagurilor sunt așteptate în primele 2–6 ore de la administrare, iar intensitatea poate varia mult de la o persoană la alta. Reducerea sângerării după această fază este frecventă, însă sângerarea ușoară poate continua câteva zile sau chiar 1–2 săptămâni.

Semne care necesită prezentare urgentă la medic

• Febră peste 38°C care persistă mai mult de 24 de ore
  • Sângerare foarte abundentă — mai mult de 2 absorbante groase pe oră, timp de 2 ore consecutive
  • Dureri abdominale severe, care nu cedează la analgezice obișnuite
  • Secreție cu miros urât (semn de posibilă infecție)
  • Sângerare care durează mai mult de 2–3 săptămâni

Control obligatoriu

Singura modalitate de a confirma că procedura a fost completă este un control medical — de obicei o ecografie pelvină. Dacă rămân resturi uterine, este nevoie de tratament suplimentar. Testul de sarcină ar trebui să devină negativ în aproximativ 4–6 săptămâni. Contactează medicul sau unitatea medicală unde ți-a fost prescris tratamentul pentru a stabili controlul de urmărire.

Adaugă un comentariu / răspuns