Operație tese
Buna seara, a fost cineva operat tese pt recoltarea de spermatozoizi ??? Vreau sa știu și eu cum e operația, dacă e dureroasa, după cât timp îți revii dacă fivul a fost reușit.
O sear buna !
O sear buna !
1 comentarii
TESE (Testicular Sperm Extraction) – procedura prin care se recoltează spermatozoizi direct din testicul atunci când aceștia lipsesc în ejaculat.
Cum se face operația:
• Se face sub anestezie locală, rahianestezie sau, mai des, sub anestezie generală ușoară (nu simți nimic în timpul intervenției).
• Medicul face o mică incizie la nivelul scrotului și ia o mostră de țesut testicular. Din acest țesut sunt căutați și extrași spermatozoizii necesari pentru fertilizarea in vitro (FIV/ICSI).
• Operația durează de obicei 30–60 de minute.
Durere și recuperare:
• În primele zile poate exista un disconfort sau o durere ușoară–moderată la nivelul testiculelor, asemănătoare cu o lovitură. Acest lucru se ameliorează cu calmante obișnuite.
• Umflătura și micile echimoze dispar în câteva zile.
• Recuperarea completă e de regulă în 5–7 zile, dar majoritatea bărbaților revin la activități ușoare chiar după 2–3 zile.
• Este recomandat să eviți efortul fizic și contactele sexuale pentru aproximativ 1–2 săptămâni.
Cum se face operația:
• Se face sub anestezie locală, rahianestezie sau, mai des, sub anestezie generală ușoară (nu simți nimic în timpul intervenției).
• Medicul face o mică incizie la nivelul scrotului și ia o mostră de țesut testicular. Din acest țesut sunt căutați și extrași spermatozoizii necesari pentru fertilizarea in vitro (FIV/ICSI).
• Operația durează de obicei 30–60 de minute.
Durere și recuperare:
• În primele zile poate exista un disconfort sau o durere ușoară–moderată la nivelul testiculelor, asemănătoare cu o lovitură. Acest lucru se ameliorează cu calmante obișnuite.
• Umflătura și micile echimoze dispar în câteva zile.
• Recuperarea completă e de regulă în 5–7 zile, dar majoritatea bărbaților revin la activități ușoare chiar după 2–3 zile.
• Este recomandat să eviți efortul fizic și contactele sexuale pentru aproximativ 1–2 săptămâni.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3fertilizare in vitro
- 3FIV sau sarcina pe cale naturala
- 3FIV, dati-mi mai multe detalii despre aceasta procedura... medic
- 3insemantari artificiale si fertilizari in vitro - informatii, sfaturi
- 5fertilizare in vitro
- 1Fertilizare
- 0Sarcina prin fiv - imi trebuie urgent pana miercuri estrofam 2 mg
- 0fertilizarea in vitro cu gemeni
- 0FIV/ISCI - Sunt 14 zile de la transfer, test negativ. Sa mai sper?
- 0Am ambele trompe impermeabile. dupa 2 tratamente Fiv pot ramane insarcinata pe cale naturala?
- 0Recoltare Ovocite
- 1Despre FIV
- 0Fertilizare in vitro
Mai multe informații despre: Fertilizarea in vitro
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: