Experienta mea cu Medabon

15-10-2025
Mirabella219
Nu este medic/terapeut
Mirabella219
Nu obișnuiesc sa scriu pe forumuri, dar am simțit nevoia sa împărtășesc experienta mea cu Medabon, una traumatizanta, de altfel.
Vineri 10.10 ora 17.30 iau prima pastiluțe în cabinetul doctorului. Toate bune și frumoase, nici un simptom, doar o foarte ușoară sangerare spre seara, adică 2 sau trei pete pe absorbant.
Sâmbăta 11.10 ora 20.30 introduc cele 4 pastiluțe vaginale, exact cum mi a fost recomandat de doctor. Citesc diverse experiente de pe forumuri, inclusiv acesta și ma gândesc ca nu are ce sa fie asa de rau. Nu am niciun motiv de îngrijorare.
La 2 dimineata sun medicul și îl anunț ca sangerez abundent, adică o data la 10 min merg la baie și curge cu cheaguri mari ca din robinet. Personal, consider ca e o reacție adversa, după ce citesc de 5 ori prospectul. Mi se spune ca e normal, sa nu îmi fac griji și sa iau sublingual și cele 4 pastiluțe de Arteotec, dar sa am grija sa sug doar învelișul exterior, asa cum mi s a explicat la cabinet. Bun, zis și făcut. De la ora 02.00 și pana la 07.00 am sângerat mai mult decât înainte cu cheaguri mai mari, iar ultimul cheag a fost cât pumnul meu strâns, după care încercând sa ajung în pat, am leșinat și am fost trezita cu palme și țipete de disperare de către soțul meu. Transpiram, deliram, nu aveam energie sa ma mai ridic în picioare, iar urechile îmi tiuiau incontinuu. Am ajuns la urgenta, unde mi s a pus o perfuzie, mi s a făcut o ecografie și voiau sa ma trimita acasa: e normal, trebuie sa va asumați ca pt asta ati optat!. Aaa, și sa continui cu arteotec ca mai am de eliminat. Plâng și le zic ca nu vreau sa mai iau arteotec sau sa ma lase sub supraveghere medicala. Încerc sa explic ca sangerarea a fost abundenta și ca 8 ore nu m am ridicat de pe wc, ca sunt slăbită. Nu și nu. Sa merg acasă, asa e normal.
Plângând, ma ridic sa merg la baie în urgenta, unde elimin câteva cheaguri, ma ridic de pe wc și din nou transpir și nu ma pot tine în picioare. Văzând acestea, sunt internata. Mi se oprește administrarea de arteotec, perfuzii, toate bune îmi revin. Dar mai am de eliminat, doctora vrea sa ia iar arteotec și sa plec acasa. Refuz, vorbesc cu alt medic sa îmi facă chiuretaj. Imi face, curata resturile și ma trimite acasa tot cu arteotec, în caz ca a mai rămas ceva. Din cauza sângelui pierdut am dat în anemie, am rămas cu ușoare amețeli și acum trebuie sa iau iar arteotec, 1 pastila dimineața, una seara, timp de 5 zile. Am rămas traumatizata de la aceasta experienta și va rog sa va gândiți de 2 ori înainte sa optați pt avortul medicamentos!
2 comentarii
0
16-10-2025, ora 13:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ati facut avort sa incercati sa faceti multa milostenie la copii nevoiasi, pe tot parcursul vietii si sa va rugati pentru sufletul copilasului dv. Doamne ajuta!
0
19-10-2025, ora 18:28
Della32
Nu este medic/terapeut
Della32
Groaznic! Sa speram ca vor invata si alte fete din aceasta experienta! Cum spunea si Clara, ar fi bine spovada, milostenie si pocainta. Ma rog pt tine, sa ti revii fizic si psihic!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  • Cercetările susțin avortul foarte timpuriu pentru femeile care doresc oprirea sarcinii
  •