bazait urechea dreapta, ureche infundata

04-02-2012
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
d-Le doctor,

in urma cu 2 sapt, dupa ce m-am spalat pe cap, am uitat in ureche o bucata de vata.am sters bine ureche si pentru ca am uitat acolo vata, am inpins-o mereu mai adanc in ureche.asta a durat cam 10 zile, cand m-am dus la orl, si mi-a scos tamponul.Mi-a zis ca au mai ramas niste firisoare de vata de conduct si sa pun picaturi de apa oxigeneta ca o sa iasa singure.
Nu s-a intamplat asa, pentru ca am inceput sa ud un bazait in urechea dreapta si cand m-am dus iar la orl mi-a mai scos cu penseta niste resturi de vata.
M-a durut atunci si mi-a zis ca am si o crusta pe canal si sa nu pun nimic.
De atunci, adica de o saptamana am un bazait in urechea dreapta pe care il aud mai ales noaptea.Am facut audiograma si e buna iar la timpanograma la fel.am primit tratament cu ginkobiloba, magne b6 si nurofen, dar l-am oprit la 2 zile pentru ca nu il suportam.am primit apoi betaserc de 24 mg, 2 pe zi care mi-a dat niste palpitatii si pulsatii in ambele urechi si iar l-am intrerupt dupa 3 pastile.
mai nou simt si durere usoara in ureche si in spatele ei.
am si o deviatie de sept pe aceeasi parte si narile se infunda la variatii de temperatura.la serviciu stau in aer conditionat si la calculator.
ce imi recomandati sa fac mai departe?
multumesc mult pentru timpul si ajutorul dvs.
28 comentarii
0
04-02-2012, ora 09:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie facute investigatii
tensiune arteriala, fund de ochi, neurologie
piatei fi o problema de circulatie care a coincis cu problema cu vata
0
04-02-2012, ora 11:05
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
multumesc d-l doctor,
tensiunea este mica 11.5/8.pana ajung sa fac aceste investigatii, daca ar fi o problema de circulatie, ce ar trebui sa iau?sa incerc totusi sa iau numai tanakan?pentru ca practic eu nu am urmat un tratament decat o zi si l-am intrerupt.
( era vb de tanakan 40 mg/2 pe zi, mg b6 2/zi si nurofen forte de 400 mg/2 zi)
cat priveste incercarea cu betasercul nu am luat decat 2 pastle, chiar mi-a dat palpitatii si pulsatii in ambele urechi.
pot zbura cu avionul in aceste zile?
multumesc tare mult
0
04-02-2012, ora 13:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da se poate zbura cu avionul dar sa aveti nasul desfundat si sa mestecati guma la decolare si aterizare
nu e cazul de nurofen si betaserc
e suficient tanacan si mg cu b6.
dimineata lusti ginseng in fiole. consumati ceaiuri de ginseng, paducel, papadie
0
04-02-2012, ora 14:56
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
multumesc foarte mult, asa voi face si revin sa vedem cum merge.
0
04-02-2012, ora 20:26
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ar mai trebui vazut daca nu este o carie, la masele sau o infectie la sinusuri.
Dar neaparat trebuie un control la cardiologie, iar doctorul o sa vada ce investigatii sunt necesare pentru sistemul circulator.
Nu este de ajuns doar controlul tensiunii, mai ales ca urmeaza sa faci un zbor cu avionul.
Sa vorbesti despre asta cu medicul cardiolog.
Sa nu mananci sarat si sa nu bei multa apa deodata, mi les pana te consulta cardiologul sau un chirurg vascular.
0
11-02-2012, ora 09:09
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
D-ul Dr.Flueraru,

"nu e cazul de nurofen si betaserc /
e suficient tanacan si mg cu b6.
dimineata lusti ginseng in fiole. consumati ceaiuri de ginseng, paducel, papadie"


asa cum mi-ati spus, am ramas pe tratamentul cu tanacan 2/zi si magne b6 1/zi.fac acest tratament de 7 zile.parca ma simt mai bine, dar totusi seara/noaptea aud un bazait mai slab.
cat ar trebui sa mai iau acest tratament ca sa-mi dau seama daca imi merge sau nu?
si fiolele de ginseng cat timp?
multumesc
sara 55 ani
0
11-02-2012, ora 10:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ginseng si Mg+B6.. se poate lua pana la 20 ziel pe luna
tanacanul.. 3luni
0
11-02-2012, ora 10:24
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
multumesc D-le Doctor, am inteles ca pot sa merg 3 luni cu tanakanul dar cand ar trebui sa vad un efect, pentru ca acum putem vorbi de o usoara ameliorare.Altfel spus, cam dupa cat timp ar putea sa apara efectul asteptat, avand in vedere ca dupa 7 zile vorbim de o usoara ameliorare.
0
13-02-2012, ora 18:53
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
D-le Doctor Flueraru,
Am observat ca picaturile in nas ajuta si ele la aceste zgomote, aproape mai bine decat tanakanul.
ce credeti e o intamplare, sau sa pun si picaturi in nas, si daca da, ce anume?
multumesc tare mult.
0
13-02-2012, ora 21:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
despre c e picaturi nazale vorbiti ?
ce ati pus in nas si a modificat acufenele ?
0
14-02-2012, ora 08:34
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
am pus olynth 0.1%picaturi seara si am observat ca dispar acufenele.nu stiu daca este urmare a tanakanului si magne b6, dar dupa picaturile in nas efectul mai evident.
am si o rinita si o deviatie de sept tot spre urechea afectata.
ce credeti, este o coincidenta, parca as opri tanakanul dupa 10 zile si sa raman numai cu picaturile de nas?
0
14-02-2012, ora 11:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
picaturile.. au efect vazoconstrictor... ele constracta vasele si cresc putin tensiunea ( nu vad cum ar actiona benefic asupra acufenelor ( decat daca aveti tensiune afoarte mica )
exista posibilitatea ca in nas.. sa aveti O creasta septala.. care ca un spin.. este infipta in cornet..si apasa pe mucoasa cornetului.. acest lucru poate duce la o reactie pe sistemul nervos vegetativ si la acufene
in momentul cand puneti picaturi in nas.. cornetul se micsoreaza.. se departeaza de creasta septala.. si factorul traumatizant este mai mic
un medic ORL.. care o sa vada nasul poate sa confirme aceasta ipoteza.. si tatamentul este numai chirurgical.. pentru indepartarea crestei septale
nu puteti folosi la nesfarsit picaturiel.. dau dependenta si reactii adverse
0
23-02-2012, ora 19:26
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
D-ul Doctor,
1.sunt sub tratament sub tanakan si magne b6 de circa 2 saptamani.zgomotul din ureche este mai redus ca intensitate, dar am observat ca am o mare sensibilitate la frig sau curent.uneori ma doare urechea, parca simt timpanul dureros.la fel simt si durere usoara de frunte.am luat paracetamol sinus si a fost mai bine.
credeti ca pot lua si paracetamol sinus pe langa tratamentul obisnuit si daca da, cat timp.
2. ce parere aveti despre testul BERA (!?)si daca ar fi necesar in cazul meu sa-l fac, sau sa astept sa termin acest tratament?
multumesc D-le Doctor pentru timpul si rabdarea dvs.
0
24-02-2012, ora 08:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. a lua paracetamol.. se poate.. numai ca acesta nu e rezolvarea problemei.. ci doar rezolvarea durerii.. probleme in sine ramane
cred ca este de la tensiune aarteriala mica.. si trebuie investigata acesta probelma
2Testul BERA. este bun.. ca investigatie
dar de la el NU o sa se trateze acufenele
3. raman la parerea ca trebuie sa mergeti lka ORL.. sa vedeti daca nu este creasta septala..si sa o rezolvati chirurgical
0
24-02-2012, ora 15:40
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
multumesc tare mult D-Le Doctor,
am inteles ce mi-ati spus chiar data trecuta.
chiar de aceea am fost la orl-ist ( chiar la 2, eu locuiesc in Bucuresti).
nu mi-au spus ca ar trebui operata aceasta deviatie de sept.
amandoi mi-au recomandat vasodilatatoare si la durere sau nas infundat paracetamol sinus.
unul dintre ei, acum 3 zile, mi-a examinat timpanul la microscop, era curat si intact, mi-a aspirat un rest de ceara mai veche de pe conduct, m-am simtit f. bine cca 5 ore dar apoi a inceput sa ma doara urechea ( parca simt timpanul inflamat)si zgomotul pare a fii putin mai intens si chiar simt uneori furnicaturi in varful degetelor/dosul palmelor de la maini si picioare.( poate avea legatura cu tanakanul ?).
sunt tare derutata si acum am un "amestec" in cap incat chiar nu stiu ce sa fac.
deocamdata nu mai merg la testul BERA si iau cu tanakanul, ginseng si magne b6, iar la durere paracetamol.
am uitat sa va spun, am fost si la cardiolog, electrocardiograma e perfecta, iar tensiunea 11/7, sau 8, dar in general eu sunt hipotensiva.
Si iar D-Le Doctor, cu riscul sa va suparati pe mine, ce sa mai fac?
multumesc pentru tot.
0
04-03-2012, ora 17:30
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
d-le Doctor,
dupa 3 aptamani de tanakan, as trece pe betaserc.de ce concentratie si cate comprimate pe zi mi-ati recomanda?(nevoie sa iua si vitamine(milgama, magb6?)
0
04-03-2012, ora 20:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un rezultat bun puteti obtine de la betaserc de 24 mg 2 pe zi.. 2 -3 luni
0
06-03-2012, ora 19:26
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
D-le Doctor buna seara din nou,
am inceput cu betaserc, dupa prima pastila de 24 mg nu m-am simtit prea bine( transpiratii, moleseala, palpitatii) si apoi am continuta cu cate 16 mg de doua ori pe zi.ma simt vizibil mai bine si zgomotul s-a redus. E bine sa raman pe aceasta doza sau sa o maresc?
ceea ce a aparut, mai nou, este faptul ca simt frig in urechi chiar si atunci cand am un fular pe cap si nu este vant sau exagerat de frig.parca e o apasare pe conduct chiar din interiorulurechii si am senzatia de rece in urechi.
asta ce mai e Stimate Domnule Doctor?
0
06-03-2012, ora 20:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
se poate ramane cu 16mg la 12 ore
pentru acele senzatii de frig la ureche.. poate fi tot circulatia periferica de vina. sau probleme la coloana cervicala
0
10-03-2012, ora 09:29
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
Buna ziua D-le Doctor,
am ramas asa cum m-ati invatat pe tanakan 16 mG de 2 ori pe zi.Situatia e stationara,
cel putin nu e mai rau, ci dimpotriva, O sa merg asa o luna.sa vad cum merge.
va mai deranjez cu doua intrebari "colaterale"( ca sa nu zic stupide)
1.de cand cu problemele cu ureche am teama sa ma spal pe cap, sa nu-mi intre apa in urechi, ca nu ma pot sterge bine, sa nu racesc la ureche, sa nu folosesc betisoare, vata, etc.
cum sa fac sa nu gresesc?
2.daca sub acest tratament cu betaserc pot sa beau de exemplu un pahar de vin la o ocazie speciala?

Multumesc pentru timpul dvs.
0
10-03-2012, ora 09:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. se pune vata imbibata in crema... in ureche, se spala capul, se usuca parul, se scoate vata, se sufla aer cald cu fenul siin ureche. atat.
2. da se poate
0
10-03-2012, ora 11:17
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
multumesc Domnule Doctor,
Am inteles.
Am vrut sa spun tratament cu betaserc dar, cred ca m--ati inteles si cred ca tot se poate un sprit usor din cand in cand.
va urez un weekend placut.,
0
21-03-2012, ora 20:38
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
Buna seara D-le Doctor,
pentru ca sunteti singurul care raspunde la intrebarile nostre mai indraznesc sa va rog ceva.
as dori o interpretare la urm. analiza de sange ( fiica mea 26 ani); va multumesc tare mult.

vsh 6 mm/h val norm 0-20
eritrocite 4.21 01E12/l 4.2-5.4
hemoglobina 7.5 mmol/l 7.4-10
hematokrit 0.36 l/l 0.36-0.47
MCV 87 fl 80-100
MCH 1.8 fmol 1.7-2.1
MCHC 20.6 mmol/l 19.3-22.5
RDW 13.2 % 12-16
FIER 4 umol/l 10-30
feritina 41 ug/l 10-160
acid folic 18.4 nmol/l 8

1-glucoze 6.6 mmol/l 3.5-7.8

ALAT/SGPT 14 U/l 0-31
KREATININA 54 umol/l 55-90
KREAT.KL.MDRD 60 ml/min 60

natrium 141 mmol/l 135-145
kalium 4.0 mmol/l 3.5-5.0
vitamin D(25-OH) 22 nmol/l 50-100
0
21-03-2012, ora 20:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
analizele.. in sine sunt doar niste cifre ( destul de variabile de la ora la ora si de la individ la individ )
O analiza este indicata de un medic, dupa consultul pacientului..si cand nu ii sunt clare anumite simptome.. cere o analiza pentru a confirma sau infirma gandirea clinica
NU se interpreteaza niciodata O analiza.. fara sa cunosti pacientul
numai medicul care indica analiza stie ce boala vrea sa excluda sau sa confirme prin acasta analiza
0
24-03-2012, ora 15:18
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
Stimate D-le Doctor,

iar va deranjez, de data asta din nou pentru mine.
ca istoric, va amintiti, sunt cu acel tinnitus, pe urechea dreapta, audiograma buna, tratament cu tanakan si magne b6, timp de aproape o luna, apoi am schimbat pe betaserc.
Doza recomandata era de cate 24 mg/zi, dar nu am suportat-o, pentru ca imi dadea palpitatii si o stare de disconfort si de aceea, dupa 1 zi am inceput sa iau cate 16 mg dimineata si 2x8 mg seara.
asa era mai bine, bazaitul nu a disparut se auzea tot timpul insa se redusese.
Dupa 20 de zile am zis sa maresc doza si sa trec la24 mg de 2 ori pe zi.
Si in prima zi, am simtit ba presiune puternica pe ambele timpane, din interior, care a disparut, iar a doua zi, am simtit deodata o ameteala puternica, fara voma, dureri de cap, etc, doar senzatia ca nu pot sta in picioare, tremurat, si ameteam cand roteam capul sau schimbam pozitia.
nu se intorecea nimic cu mine, ameteala o simteam doar eu, iar mersul era normal.
am ajuns imediat la urgenta si la controlul de ORL, cardiologie si neurologic, nu s-a evidentiat nimic deosebit.
Asta a fost ieri la pranz, dupa ce am iesit de la serviciu, m-a apucat pe drum si asa am ajuns la spital in urgenta.
mi-am revenit acolo din ameteala si am plecat acasa
asa ca de aseara am intrerup tratamentul cu betaserc.am luat numai calciu si multivitamine si ginseng, cat si un calmant.
ce sa fac acum, pentru ca tinitusul e tot acolo, ameteala a disparut dar sunt speriata sa reiau tratamentul pentru ca am legat ce mi s-a intamplat ieri cu faptul ca poate a aparut la o zi dupa ce am marit doza de betaserc.
oricum a fost o stare de ameteala mai deosebita, m-am speriat, nu mi s-a mai intamplat asta niciodata.

Ce parere aveti ? ce sa fac eu mai departe?
multumesc mult pentru ca aveti rabdare cu mine.
sara
0
24-03-2012, ora 15:20
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
am uitat sa mentionez ca tensiunea era normala, cum o am eu de obicei, 11/7.
0
24-03-2012, ora 22:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca tratamentul de baza acum trebuie sa fie
cu fiole de ginseng dimineata de baut
mg cu vit b6 seara
ziua stugeron 3 pe zi
foarte multe ceaiuri de paducel si papadie
daca in 2_3 saptamani nune nine tre sa faci consult fund de ochi si investigatii la neurologie
0
25-03-2012, ora 16:44
sara 110755
Nu este medic/terapeut
sara 110755
Da, multumesc, asa voi face.simt ca voi reusi asa mult mai bine.
va urez o duminica placuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.