borelia sau borelioza?

13-11-2007
catadede
Nu este medic/terapeut
catadede
in ultimul timp sufar de mari dureri de spate, zona lombara. am efectuat numeroase analize dintre care specific: RMN, radiografii, ba chiar mielografie. initial mi s a spus k am discopatie lombara, apoi hernie de disc lombara, iar acum am ajuns sa mi se spuna k dak nu raspund corect la tratament este posibil sa am borelia sau borelioza(precizez k nu stiu care este termenul corect, v as ruga sa ma corectati). ce este aceasta boala? se poate trata? cum? este o boala rara? va rog sa mi raspundeti. precizez k am 18 ani.
185 comentarii 12 ..... 6 7 Înainte ›
0
19-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Borelia burgdorferi se transmite prin muscatura de capusa si boala se numeste Boala Lyme. Se trateaza cu antibiotice, este o boala curabila. Diagnosticul se stabileste determinind serologic Anticorpi anti-Borelia burgdorferi.
0
18-01-2008, ora 00:00
sofian
Nu este medic/terapeut
sofian
Buna seara, raspuns pentru catadede, sa stii ca drmarkuss ti-a raspuns bine dar, incomplet.Nu vreau sa te sperii dar acestei boli (borelioza) i se mai spune si "boala cu o mie de fete" pentru ca este foarte parsiva si simptomatologia este diversa, drept pentru care, iti recomand s-o iei in pripa si sa te duci la Institutul Cantacuzino din Bucuresti la Centrul National de Referinte pentru Borelia, care este situat pe Splaiul Independentei nr.103, sector 5, tel.021.3184410; 3184411; 3184414, se ajunge cu autobuze: 104, 123 sau cu metroul la Statia Eroilor. Pentru recoltare de sange, nemancat la ora 8-8.30 de luni pana joi, si vezi rezultatul dupa o saptamana, doua vezi cum iti spun ei.. Pentru mai multe informatii viziteaza site-ul www.boala-lyme.evonet.ro, acolo vei vedea si doua cazuri.
Iti doresc multa sanatate si grabnica insanatosire.
Doamne ajuta!
0
25-05-2009, ora 22:55
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna ziua! desi au trecut atitia ani de la acest tag, ma gindesc ca inca sinteti purtatorul borreliei, daca diagnosticul a fost corect si confirmat.

Intradevar formele acute pot fi curabile cu antibiotic, asa cum preciza colegul Dr. Markus, dar dupa aproximativ o luna de la aparitia bolii cronicizeaza si tare asi fi curios sa cunosc si eu un caz tratat cu antibiotic! Mai mult chiar curele indelungate cu Rocephyn, pe linga efectele adverse, n-au decit efectul de a limita boala, nicidecum de a o trata.

Atit in Germania, cit si in America (unde au aparut primele studii) se considera ca singurul tratament eficace in cazul borreliozei il constituie oxigenarea hiperbara (HBO sau la americani HBOT).

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicna Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
29-07-2009, ora 11:18
zema
Nu este medic/terapeut
zema
Buna ziua!


Am 28 de ani si am fost muscata de o capusa in timp ce ma aflam in plimbare la padure, la varsta de 7 ani.
Dupa un timp mi-au aparut pete rosii pe piele, care apoi s-au extins si au capatat o culoare maronie. Alarmati, parintii mei m-au dus imediat la un medic dermatolog. Cum nimeni nu putea sa imi puna un diagnostic exact ( am fost suspectata de psoriasis, sclerodermie in placi, cancer de piele) si tratamentele propuse de ei (detralex, imuran, prednison) nu isi faceau efectul, am apelat la multi medici dermatologi pana cand unul si-a dat seama ( la 7 ani dupa ce imi aparusera petele) ca as putea avea borelioza si m-a trimis la Institutul Cantacuzino pentru a-mi face testul, care a confirmat diagnosticul. Nici unul nu m-a intrebat daca am fost muscata de o capusa si nici eu sau parintii mei nu stiam nimic atunci despre aceasta boala pentru a putea face legatura.
A urmat un tratament de cateva luni cu Moldamin si evolutia leziunilor cutanate s-a oprit ( desi erau deja ireversibile).
Odata cu terminarea liceului, fiind nevoita sa fac fata unor situatii stresante si unui program haotic, am inceput sa am simptome ca: oboseala accentuata, pe care somnul nu reuseste sa o inlature, stari de anxietate, dureri de picioare, maini si dureri in zona lombara, senzatia de febra. Am facut o multime de analize, pt reumatism, lipsa de calciu, probleme cu inima si toate imi arata ca sunt sanatoasa, insa simptomele reapar ori de cate ori sunt stresata sau obosita.
Credeti ca se poate ca acestea sa fie efectele boreliozei? Exista un centru de specialitate la noi unde as putea sa ma duc pentru un consult?

Va multumesc
0
29-07-2009, ora 13:13
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

este foarte probabil ca sa suferiti de ceea ce se numeste borelioza cronica, semnele sint tipice pentru acest lucru. Un tratament cu antibiotic (moldamin) rar are efectul de a vindeca aceasta infectie, dar deseori de a o limita. Dar cu certitudine se poate spune dupa un examen clinic, respectiv serologic, mai ales ca cei de la Cantacuzino au confirmat prezenta borreliei.

La Cluj se incearca creerea unui grup de initiativa al pacientilor bolnavi de borrelioza, in jurul Dl. Ing. Guranda, care are si o aparitie pe internet foarte pertinenta unde este corect explicat cam tot ce trebuie stiut despre Boala Lyme. (google).

De asemenea in privinta diagnosticului va pot recomanda Institutul Cantacuzino, sau Dna Dr. Tatiana Rosca, neurooftalmolog din spitalul Sf. Pantelimon Bucuresti, Presidintele Societatii Romane de Neurooftalmologie, de a carei competenta in aceasta afectiune greu de tratat si diagnosticat sint convins.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicna Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
01-08-2009, ora 20:24
oana_barbalata@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
oana_barbalata@yahoo.com
Buna seara,
Intrucat nu mai regasesc locatia unde am aplicat cu degetul inflamat inexplicabil, undeva prin martie am aplicat...nu mai are importanta...am avut o problema asemanatoare cu dureri articulare si neurologul ma trimise sa fac un test de borelia, care la acea data, adica in 2007, iesise incert. Cei de la Sp. M. Bals m-au trimis acasa, desi si la ei iesise incert, dar se excludea posibilitatea infestarii daca nu ma muscase o capuse, aveam factor reumatoid ridicat, boli autoimune. Intrucat in martie reaparuse durerea articulara, am aplicat pe acest site sa aflu mai multe despre ce aveam, ca guta nu aveam, cum ma suspectase un medic excelent, nici artrita, analize bune. In iulie m-am decis sa fac prin westernblot analiza pt borelia, care a iesit la IgM pozitiv. Deci, am o borelioza recenta, dupa cum afirma medicul meu. Am inceput tratamentul cu doxicilina, timp de o luna am inteles ca trebuie sa-l tin si apoi, dupa 6 luni sa repet analiza. Sper sa ma vindec doar cu acest tip de tratament, dar metoda aceasta cu oxigenare, pe care mi-a sugerat-o dr. Cristian pe sectiunea cu deget inflamat inexplicabil, nu mi s-a aplicat. De ce? Nu se face cica la noi...este bun tratamentul recomandat de medicul meu? Doxicilina, ca am si dureri de cap f. mari...
Astept un raspuns pe aceasta tema...
Ipohondra
0
09-08-2009, ora 11:08
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

borrelioza este o infectie cronica, IgM atestind doar o acutizare. Evolutia acestei boli include momente de acutizare, de fapt eceste pussee indica stari de imunitate scazuta in care are loc o "inmultire" a bacteriilor. Acestea au capacitatea de a se capsula in anumite tesuturi (osos, nervos etc) de unde se pot transforma intr-o forma activa, vegetativa luind calea sangvina si populind noi tesuturi, de unde si cresterea IgM si puseele. Tratamentul cu antibiotic este important de limitare al infectiei, dar ineficient pentru a distruge borreliile in forma capsulara.
Tratamentul numai cu doxicilina in borelioza este de regula ineficient, in Germania se prefera rocephynul, dar 2 mg costa 40 de euro, si chiar acesta are numai un efect de limitare al infectiei nu si de vindecare.

Formele capsulate de borrelii nu sint afectate de antibioticele macromoleculare (clasice), acestea distrugind doar formele vegetative si limitind infectia masiv. Antibioteratia dozata corespunzator are un rol major in infectiile acute (dupa muscatura de capusa) dar in infectia cronica rolul acestora este secundar si numai de limitare al infectiei, acest tratament trebuind dozat puternic, de regula pe scheme de antibiotice si pe luni de zile. Vindecari ale borreliozei cronice cu importanta statistica relevanta sint doar in America si Germania semnalate dupa tratamentul HBO. (google: la americani HBOT si Lyme).

Oxigenul hiperbar este un antibiotic puternic care poate distruge borrelia si in forma capsulata iar in acest sens exista in literatura americana studii dublu orb randomizate care certifica acest lucru. Romania are insa doar de trei luni un astfel de centru la Constanta, dar in afara de citiva doctori care poate au cunostinte temeinice despre acest lucru, majoritatea n-au vazut o barocamera de tratament decit in filme sau carti.

Problema oxigenarii hiperbare consta in faptul ca este scumpa, mult mai scumpa decit antibioticele clasice, de aceea se aplica numai in infectii cu polirezistenti, septicemii, antrax, botulism, tetanos, actinomicoza, aspergiloza, abces cerebral, meningite, cind absenta acestei terapii poate avea consecinte fatale pentru pacient.

Referitor la borelioza desigur ca puteti incerca orice tratament antibiotic, chiar este recomandat acest lucru pentru a limita infectia, dar daca vreti sa scapati de borrelii, mai devreme sau mai tirziu, singurul tratament eficient confirmat de studii in proportii semnificative (de catre cercetatorii americani) este oxigenarea hiperbara.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicna Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
09-04-2010, ora 11:56
Doinai
Nu este medic/terapeut
Doinai
Buna ziua,
Ma numar si eu printre pacientii care au avut de suferit din cauza acestei boli. Dar mai inainte de acest lucru am avut de suferit din cauza medicilor. Am fost muscata in urma cu 9 ani de o capusa, care probabil a fost infectata. Am fost la vremea aceea la policlinica, la chirurgie, unde sub anestezie mi s-a curatat locul respectiv, mi s-a spus ca totul este in ordine. Puteau macar sa ma previna, sa mi se aduca la cunostinta, ca se poate intampla si asa ceva. Au trecut apoi 7 ani de zile, timp in care aveam anumite ameteli, dar puneam totul pe seama oboselii, a menopauzei... In 2007, insa, am facut febra, dureri de gat si in doua zile nu am mai putut sa inghit absolut nimic, nu apa, nu mancare. Paralizie de corzi vocale, acesta a fost diagnosticul ! Am fost internata 3 sapt la spitalul ORL, Hociota, unde mi s-au facut tot felul de investigatii, am fost hranita artificial. Am venit acasa si dupa 1 luna am fost internata la neurologie, unde de asemenea mi s-au facut investigatii. Diagnosticul mergea de la scleroza in placi, la encefalita, diverse neuropatii, provocate de cauze necunoscute, afectare vederii. In 2 ani de zile am fost internata de circa 7 ori. De fiecare data, mi se aplica un tratament antinflamator. La ultima internare febr. 2008, medicul de la spitalul Colentina, s-a declarat depasit de situatie si mi-a recomandat sa merg la psihiatrie. Asa am ajuns la spitalul municipal unde un doctor, caruia ii multumesc din suflet, s-a gandit la Borelia, mi-a dat tratament 14 zile cu Cefort, si am deja un an de zile de cand nu am mai avut internare. Nu am mai avut ameteli, dureri atat de puternice! Ceva crampe musculare mai am, dar nu foarte des, si trec. Nu stiu deocamdata, daca am scapat de tot, sau nu. Trebuie sa merg sa mai imi fac niste investigatii. Intr-adevar, doctorul mi-a spus ca daca as avea posibilitate ar fi bine sa merg in Germania. Citind acum cele de mai sus, imi fac totusi griji ! Posibilitate sa plec nu am, va trebui sa discut cu medicul sa vad ce conduita trebuie sa urmez mai departe !
0
16-05-2010, ora 01:51
eliana
Nu este medic/terapeut
eliana
fetita mea care are 22 ani a inceput din noiembrie 2009 sa faca o urticarie cronica al carui motiv nu il mai putem descoperi.Apare in jur de ora 5 dupa masa si dispare dimineata, uneori pe tot corpul. Am fost la mai multe cabinete particulare, afacut teste peste teste pentru alergii dar nu am descoperit cauza. A fost internata in policlinica Sf. Spiridon din Iasi, sectia alergologie, pentru o saptamana cand am inceput din nou analizele,
si timp de sapte zile a facut perfuzii cu hemisuccinat. Urticaria a disparut pentru moment, doua saptamani. A facut test pentru borelia si a iesit pozitiv.Tratamentul recomandat a fost de Doxicilina 14 zile. In continuare urticaria persista. Sfatuiti-Ma ce sa fac?
0
16-08-2010, ora 16:25
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
dl doctor Sorin...cu tot respectul ca adresez o intrebare...astazi am mers sa iau rezultul unor analize de sange.si enumar.S-ANA, S-CCP, BORELIA IGG TOATE AU IESIT BUNE MAI PUTIN BORELIA IGM -POZITIV.insa mi-au spus ca nu sunt siguri de acest lucru si trebuie sa mai fac alte analize.ce parere aveti?
0
16-08-2010, ora 16:28
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
precizez ca eu nu am febra mare, nu am urticarie, iar simptome de dureri musculare, ameteli si dureri de cap le am de 4 ani
0
17-08-2010, ora 18:35
MStan
Nu este medic/terapeut
MStan
Buna ziua,
De aproximativ un an am dureri/arsuri musculare si articulare si multe alte simptome ca cele ale bolii Lyme. Am facut dozare de anticorpi dar nu s-a confirmat boala asa ca am fost trimisa la psihiatru. Am inteles ca poti avea aceasta boala chiar daca nu apar anticopri, dar un doctor mi-a zis ca daca VSH este normal sigur nu sunt infectata. Este adevarat? Toti cei care au borelia au VSH crescut?
0
09-09-2010, ora 18:27
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ Doinai

Cefort-ul se administreaza in cazul borreliozei, dar in majoritatea cazurilor, 14 zile ca si monoterapie nu sunt nici pe departe suficiente. Este greu de spus, insa, numai pe baza testelor imunologice, daca aveti numai borrelioza (respectiv ce coinfectii sunt prezente) si daca aceasta infectie a fost eradicata, mai ales ca, in anumite cazuri, borrelioza nu se manifesta clinic, la fel cum este si cazul micoplasmozei.

Deosebit de important este sa efectuati o serie de teste de evidentiere directa a germenului, cum ar fi microscopia in camp intunecat care se face la Budapesta (Dr. Boszic) sau testele care se fac in clinicile specializate in tratamentul borreliozei (Borreliazentrum) raspandite pe tot teritoriul Germaniei.

@ eliana

Doxiciclina, in special cele de generatie noua, se foloseste in tratamentul borreliozei, dar nu ca monoterapie si de asemenea, pe o durata mult mai mare decat 14 zile. Ce ati putea face dvs. este sa va adresati unui medic care cunoaste si a mai tratat borrelioza.

@ maryymeda

Borrelioza, de regula, nu se manifesta prin urticarie si febra (acestea fiind mai degraba semne atipice, cu exceptia eritemului), ci mai degraba prin dureri musculare si articulare, ameteli puternice, tulburari de echilibru, mimand deseori scleroza multipla sau scleroza laterala amiotrofica. Ca si cum lucrurile nu ar fi complicate destul, borrelioza defineste o infectie cu foarte multi patogeni, adica exista 16 specii descoperite la ora actuala care dau fiecare din ele simptomatica oarecum diferita. In plus, deseori, infectiile cu borrelii contin doua sau trei specii diferite de borrelia, alaturi der alti paraziti intracelulari sau microbacterii din familia chlamydiei, micoplasmei, babesiei, bartonellei etc. Datorita acestor particularitati rareori doi pacienti cu borrelioza au aceleasi simptome.

Parerea mea este sa va adresati unui medic cu experienta in tratamentul microbacteriozelor si parazitozelor intracelulare si sa clarificati ce specii sunt implicate in a determina schema de tratament.

@ MStan

Una dintre caracteristicile microbacteriozelor si a parazitilor intracelulari o constituie faptul ca nu modifica formula leucocitara, deseori nici VSH-ul. Intr-adevar nu intotdeauna apar acesti anticorpi anti-borrelia in primul rand datorita faptului ca deseori borrelioza se confunda cu sindroame autoimune care se trateaza cu imunosupresoare dar si datorita faptului ca diagnosticul este unul foarte complex si necesita dotari speciale. In cazul suspiciunii de borrelioza cele mai constante rezultate le-am avut din partea Parazitologiei Institutului Clinic Fundeni Bucuresti, dr. Gogoase. Celelalte rezultate din sudul Romaniei aproape ca nu le iau in consideratie.

Referitor la intrebarea dvs. as putea spune ca mai toti pacientii cu borrelioza tratati de mine au VSH-ul normal. Ce se mai poate modifica sub antibiotice, CK si LDH.

Stimata Doamna,

borrelioza este o infectie cronica, IgM atestind doar o acutizare. Evolutia acestei boli include momente de acutizare, de fapt eceste pussee indica stari de imunitate scazuta in care are loc o "inmultire" a bacteriilor. Acestea au capacitatea de a se capsula in anumite tesuturi (osos, nervos etc) de unde se pot transforma intr-o forma activa, vegetativa luind calea sangvina si populind noi tesuturi, de unde si cresterea IgM si puseele. Tratamentul cu antibiotic este important de limitare al infectiei, dar ineficient pentru a distruge borreliile in forma capsulara.
Tratamentul numai cu doxicilina in borelioza este de regula ineficient, in Germania se prefera rocephynul, dar 2 mg costa 40 de euro, si chiar acesta are numai un efect de limitare al infectiei nu si de vindecare.

Formele capsulate de borrelii nu sint afectate de antibioticele macromoleculare (clasice), acestea distrugind doar formele vegetative si limitind infectia masiv. Antibioteratia dozata corespunzator are un rol major in infectiile acute (dupa muscatura de capusa) dar in infectia cronica rolul acestora este secundar si numai de limitare al infectiei, acest tratament trebuind dozat puternic, de regula pe scheme de antibiotice si pe luni de zile. Vindecari ale borreliozei cronice cu importanta statistica relevanta sint doar in America si Germania semnalate dupa tratamentul HBO. (google: la americani HBOT si Lyme).

Oxigenul hiperbar este un antibiotic puternic care poate distruge borrelia si in forma capsulata iar in acest sens exista in literatura americana studii dublu orb randomizate care certifica acest lucru. Romania are insa doar de trei luni un astfel de centru la Constanta, dar in afara de citiva doctori care poate au cunostinte temeinice despre acest lucru, majoritatea n-au vazut o barocamera de tratament decit in filme sau carti.

Problema oxigenarii hiperbare consta in faptul ca este scumpa, mult mai scumpa decit antibioticele clasice, de aceea se aplica numai in infectii cu polirezistenti, septicemii, antrax, botulism, tetanos, actinomicoza, aspergiloza, abces cerebral, meningite, cind absenta acestei terapii poate avea consecinte fatale pentru pacient.

Referitor la borelioza desigur ca puteti incerca orice tratament antibiotic, chiar este recomandat acest lucru pentru a limita infectia, dar daca vreti sa scapati de borrelii, mai devreme sau mai tirziu, singurul tratament eficient confirmat de studii in proportii semnificative (de catre cercetatorii americani) este oxigenarea hiperbara.


Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicna Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
09-09-2010, ora 18:29
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Imi cer scuze pentru dubla postare a informatiilor!


@ Doinai

Cefort-ul se administreaza in cazul borreliozei, dar in majoritatea cazurilor, 14 zile ca si monoterapie nu sunt nici pe departe suficiente. Este greu de spus, insa, numai pe baza testelor imunologice, daca aveti numai borrelioza (respectiv ce coinfectii sunt prezente) si daca aceasta infectie a fost eradicata, mai ales ca, in anumite cazuri, borrelioza nu se manifesta clinic, la fel cum este si cazul micoplasmozei.

Deosebit de important este sa efectuati o serie de teste de evidentiere directa a germenului, cum ar fi microscopia in camp intunecat care se face la Budapesta (Dr. Boszic) sau testele care se fac in clinicile specializate in tratamentul borreliozei (Borreliazentrum) raspandite pe tot teritoriul Germaniei.

@ eliana

Doxiciclina, in special cele de generatie noua, se foloseste in tratamentul borreliozei, dar nu ca monoterapie si de asemenea, pe o durata mult mai mare decat 14 zile. Ce ati putea face dvs. este sa va adresati unui medic care cunoaste si a mai tratat borrelioza.

@ maryymeda

Borrelioza, de regula, nu se manifesta prin urticarie si febra (acestea fiind mai degraba semne atipice, cu exceptia eritemului), ci mai degraba prin dureri musculare si articulare, ameteli puternice, tulburari de echilibru, mimand deseori scleroza multipla sau scleroza laterala amiotrofica. Ca si cum lucrurile nu ar fi complicate destul, borrelioza defineste o infectie cu foarte multi patogeni, adica exista 16 specii descoperite la ora actuala care dau fiecare din ele simptomatica oarecum diferita. In plus, deseori, infectiile cu borrelii contin doua sau trei specii diferite de borrelia, alaturi der alti paraziti intracelulari sau microbacterii din familia chlamydiei, micoplasmei, babesiei, bartonellei etc. Datorita acestor particularitati rareori doi pacienti cu borrelioza au aceleasi simptome.

Parerea mea este sa va adresati unui medic cu experienta in tratamentul microbacteriozelor si parazitozelor intracelulare si sa clarificati ce specii sunt implicate in a determina schema de tratament.

@ MStan

Una dintre caracteristicile microbacteriozelor si a parazitilor intracelulari o constituie faptul ca nu modifica formula leucocitara, deseori nici VSH-ul. Intr-adevar nu intotdeauna apar acesti anticorpi anti-borrelia in primul rand datorita faptului ca deseori borrelioza se confunda cu sindroame autoimune care se trateaza cu imunosupresoare dar si datorita faptului ca diagnosticul este unul foarte complex si necesita dotari speciale. In cazul suspiciunii de borrelioza cele mai constante rezultate le-am avut din partea Parazitologiei Institutului Clinic Fundeni Bucuresti, dr. Gogoase. Celelalte rezultate din sudul Romaniei aproape ca nu le iau in consideratie.

Referitor la intrebarea dvs. as putea spune ca mai toti pacientii cu borrelioza tratati de mine au VSH-ul normal. Ce se mai poate modifica sub antibiotice, CK si LDH.


Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicna Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
29-09-2010, ora 11:33
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Cu toate analizele perfecte si stare subfebrila de 3 luni e posibil sa fie borrelia?
Ca particularitate e ca partea dreapta e cu 0.2 grade mai calda decat cea stanga...
subfebrilitatea scade noaptea si pare a fi in remisie.Am avut dureri de cap f puternice.IRM cerebral nativ a iesit normal.
0
04-10-2010, ora 13:10
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate pacient,

este posibil sa fie orice si nu neaparat borrelia. Cel mai bine este sa va adresati unui institut parazitologic, sa efectuati anumite analize, dupa care veti putea afla daca si ce anume aveti.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
04-10-2010, ora 14:50
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
internat la colentina parazitologie: exclus- toxocara si trata de trichinella si vindecat! Am facut si toxoplasma Igg- a iesit f mare, Igm negativ,
nici asta nu pare a fi
Ce analize sa mai fac nu stiu...Asta a mai ramas: borrelia sau intoxicatie cu metale grele
0
04-10-2010, ora 19:10
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Incercati sa mergeti la Institutul Fundeni, sectia Parazitologie, Dr. Gogoase Ghervan. Avantajul Fundeniului consta in faptul ca la Dr. Gogoase, intr-un singur screening test se cauta:
- toxocara
- toxoplasma
- micoplasma
- borrelia
- giardia
- cisticercoza
Astfel nu mai trebuie sa umblati si sa faceti tot felul de analize.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
05-10-2010, ora 15:22
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Un nr de contact de-al dl Dr Gogoase imi puteti lasa? Eu sunt din Braila si as vrea sa stiu in ce ce conditii imi face aceste analize, , , ce documente imi trebuie!
Va multumesc anticipat!
0
07-10-2010, ora 19:19
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
buna seara tuturor.ieri am primit si eu vestea ca sufar de aceasta boala cronica...nu vreau sa dau vina pe nimeni...ma refer la cadre medicale insa eu de 4 ani de cand ma simt rau am fost la foarte multi medici si am facut enorm de multe analize dar se pare ca nu pe cele care trebuiau...si au trebuit 4 ani ca sa imi fie depistata aceasta boala.au fost 4 ani de cosmar pt mine avand in vedere ca am 30 de ani si exact atunci cand se spune ca esti tanar si in putere eu eram daramata.de 3 saptamani am dureri de spate infernale si am avut si probleme cu mainile nu aveam putere si imi amorteau.iar de astazi am inceput sa iau doxicilina iar asta doar pt faptul ca nu ma aflu in tara si mai dureaza in jur de o luna jumatate pana revin.asa ca va rog sa imi dati mai multe detalii despre oxigenarea hiperbara am auzit doar ca se face acum si la noi in tara in Constanta.mi-a fost recomandat 1 luna cu aceste medicamente 200 mg pe zi.cu mii de multumiri
0
11-10-2010, ora 12:26
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ angelboy

Detalii de contact pentru Institutul Fundeni puteti obtine in receptia Centrului de Medicina Hiperbara.

@ maryymeda

Rugamintea mea este de a nu incepe nici un tratament antibiotic fara coordonarea unui medic cu experienta in borrelioza. Ca principiu, doxiciclina se foloseste in tratamentul borreliozelor, dar nu ca monoantibioterapie, ci pe scheme complexe. Noi, in Constanta, observam evolutii mult mai severe ale pacientilor tratati in prealabil cu monoantibioterapie in comparatie cu cei tratati in prealabil pe scheme complexe de poliantibioterapie.

Oxigenarea hiperbara se poate aplica pe schemele de mare adancime ca tratament unic, dar cu posibile complicatii grave, sau se poate aplica pe schemele medii in paralel cu poliantibioterapia. De asemenea, borrelioza se poate trata si cu poliantibioterapie INSA de durata, iar aici vorbim de scheme care se intind pe cate 6 saptamani, ani de zile. De regula, aceste scheme includ o cefalosporina si un antimicotic ca protectie, dublate de asocierea dintre o tetraciclina (de preferat de generatie noua) cu un antiparazitar/ antimalaric. Repet recomandarea de a NU incerca schemele de tratament care se vehiculeaza pe internet fara supraveghere medicala. Una dintre principalele probleme atat a borreliozei, cat si micoplasmozei o constituie prezenta acestor patogeni in cantitati foarte mari in organism, patogeni a caror distrugere de antibioterapie (la fel ca si de oxigenarea hiperbara) duce la descarcarea in cantitati mari a toxinelor bacteriene in organismul pacientul. Acesta reactie, numita Jarisch Herxheimer, poate duce atat la intreruperea tratamentului cat si la complicatii dintre cele mai grave.

Ca si principiu terapeutic, oxigenarea hiperbara reprezinta un tratament eficient in cazul borreliozei, din pacate insa extrem de rar, scump si complicat de instituit tocmai datorita reactiilor amintite (care apar cel mai frecvent sub hiperbara). Combinatia dintre antibioterapie si oxigenare hiperbara face sa eficientizeze efectul antibioticelor, pe de o parte, pe de alta parte sa ne reduca rata complicatiilor. In mare, cu cat folosim mai mult oxigenarea hiperbara, cu atat avem nevoie de mai putin antibiotic, dar si invers, cu cat folosim mai mult antibiotic, cu atat avem nevoie mai putin de oxigenare hiperbara.

Oricum, pentru instituirea schemelor antibiotice este important de stiut tipul coinfectiilor. Borrelioza nu vine niciodata singura, de regula gasim diferite specii de borrelii asociate, dar si alti paraziti intracelulari sau microbacterii. Numai cunoasterea exacta a acestora face ca tratamentul instituit sa fie si eficient.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
11-10-2010, ora 12:58
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Deja din toata descrierea de mai sus rezulta ca o micoplasma sau borrelia e mai de speriat decat HIV...mi se pare prea exagerat...Micoplasmele se iau prin contacte sexuale sau sarut? Si daca da...Ar trebui sa fie lumea plina de micoplasme...in fine nu sunt de specialitate, ci doar vreau sa ma lamuresc!
Multumesc anticipat!
0
11-10-2010, ora 17:38
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ angelboy

HIV este un virus, iar chlamydiile, micoplasmele, borreliile sunt considerate bacterii, de fapt microbacterii, microorganisme situate pe scara de evolutie intre virus si bacterii, dar care paraziteaza la fel ca si virusurile celulele organismului gazda, de aceea se mai numesc si parazitoze intracelulare.

Borrelia se transmite numai prin muscatura de capusa, mai rar de tantar, la fel ca si celelalte, dar unele specii de chlamydii sau de micoplasme se pot transmite si prin contact sexual neprotejat sau sarut. De fapt, chlamydioza, la ora actuala, este boala cu transmitere sexuala cea mai frecventa.

Intr-adevar, micoplasmoza, ca si chlamydiozele sunt foarte frecvente. In plus, atat micoplasma, cat si chlamydia, includ mai bine de 16 specii cunoscute, dar in fiecare an se mai descopera cate o specie noua.

Problema acestor microbacterioze consta in faptul ca deseori decurg asimptomatic, adica pacientii purtatori de astfel de bacterii nu dezvolta neaparat si o boala anume. De altfel, complicatiile acestor microbacterioze apar mai mult in timpul tratamentului sau ca urmare a raspunsului autoimun declansat de acestea. Nu rareori, pacienti purtatori de borrelii sau micoplasme nu dezvolta nici o boala sau au vre-un simptom, dar deseori scaderile de imunitate (de exemplu la aparitia unei viroze) pot declansa complicatii destul de grave sau pot merge pina la aparitia unor stari de soc sau exitus.

Dr. Markus a explicat pe larg, in mai multe posturi, ca exista o teorie infectioasa a sindroamelor autoimune potrivit careia in spatele acestor afectiuni grave precum lupus, SM, fibromialgie, miastenia gravis, sindrom vertiginos etc., considerate, unele dintre ele, sindroame autoimune, nu se ascunde altceva decat o infectie cu o specie de microbacterii care provoaca un raspuns imun din partea organismului, ce poate genera o eventuala colagenoza sau sindrom antifosfolipidic, prezent in afectiunile de mai sus.

Aceste microbacterioze INSA pot fi de regula tratate, tratamentul pune probleme in cazul borreliozei, uneori si in cazul unor micoplasmoze, asociate cu colagenoze sau sindroame autoimune.

Ca sa intelegeti despre ce vorbim va mai dau un exemplu, o alta microbacterioza este considerata si malaria (tot o parazitoza intracelulara), care la ora actuala ca infectie are cea mai mare mortalitate dintre toate infectiile, pe departe mult mai mare decit HIV-ul, adica de malarie se moare cam pe toate continentele, pe unele chiar la greu!

Daca va ginditi ca o mare parte dintre SM-uri cum si pacientii cu lupus nu sint altceva decit neuroborrelioze sau micoplasmoze FALS diagnosticate, este posibil sa aveti dreptate cind afirmati ca borrelia sau micoplasma, desi se pot trata, sint mai de speriat decit HIV si oricum enorm mult mai frecvente!

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
11-10-2010, ora 18:47
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Eu oricum..aproape mi-am cam pierdut orice speranta ca exista vreun medic care sa poata sa ma diagnosticheze in starea mea de sanatate, in conditiile in care TOATE analizele de pana acum sunt in limite normale...De facut bine doar sa visez atat...Sper sa rezolv la Dl Dr Gogoase, dar fara internare slabe sanse sa-mi gaseasca ceva din 4 analize...
Iar ce este mai ciudat este ca...daca aceste parazitoze/micoze/bacterioze fac organismul sa lupte si dau simptome...atunci dc lipseste cu desarvarsire VSH marit sau leucocitoza? Un organism care se lupta da si semnale in analize...
In fn...sper sa mai am bani sa ma mai caut de cate unu alta cand mai apare vreo idee... pt ca nu e de trait zilnic cu temp peste 37-37.4-5...
Cu simptome diverse fara legatura si cu faptul ca seara dupa 22 imi scade sub 37..kiar ka 37.4-6...si o tine pana dimineata asa...Ca doar nu are program de somn vreo bacterie sau parazit de pe planeta asta...
Probabil ca o sa ajung sa iau anxiolitice ca sa exclud si cauza psihica(cel mai penibil diagnostic care demonstreaza neputinta medicilor)..dar tre s-o exclud si p-asta...
Daca exista vreo persoana care imi poate reda viata mea normala, am sa-i fiu recunoscator 3 vieti de acum incolo...dar asta e Romania...
Nu a ramas decat sa joc la loto si sa sper sa castig ca sa imi permit o internare de 10 zile in Viena...pt ca mia mult nu e nevoie clar...in care sa-mi spuna ce am si sa ma tratez corespunzator...
0
11-10-2010, ora 18:48
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
erata: Cu simptome diverse fara legatura si cu faptul ca seara dupa 22 imi scade sub 37..kiar ka 36.4-6...si o tine pana dimineata asa...Ca doar nu are program de somn vreo bacterie sau parazit de pe planeta asta...
0
11-10-2010, ora 19:16
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
cu mii de multumiri pt raspuns dl dr.Ion Bogdan Cristian.doxicilina mi-a fost recomandata de medicul care mi-a descoperit aceasta boala insa nu este un doctor specialist... dupa o saptamana de luat aceste antibiotice ma simt mai bine nu mai am acele groaznice dureri de spate si de cap...credeti-ma ca asi fi luat si cianura ca sa scap de acele dureri.pana luna viitoare nu pot venii in tara insa daca se poate asi vrea sa ajung la dumneavoastra deoarece aici in Norvegia mi-au spus doar ca am borellia si trebuie sa iau o luna de doxicilina si nimik mai mult.l-am rugat pe medic sa imi explice mai mult despre aceasta boala daca ma voi vindeca vreodata insa mi-a spus doar sa citesc pe internet pt mai multe detalii.nu stiu la cine sa merg de aceia asi vrea sa ajung sa fac si aceasta, , Oxigenarea hiperbara, , va rog sa ma contactati -*...cu tot respectul

(*modificat de administrator)
0
11-10-2010, ora 19:21
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ angelboy

faptul ca aveti febra seara sau la pranz nu inseamna ca aveti borrelioza, dar nici ca nu aveti. Daca vreti insa sa stiti daca aveti vreuna dintre aceste infectii, cel mai simplu este sa va adresati Institutului Fundeni. De regula, recoltarea are loc dimineata si pana la pranz avetri rezultatul testului ELISA. Si la Viena puteti realiza acelasi lucru si chiar diversifica diagnosticul in sensul identificarii posibilelor specii.

Cu stima,
Dr. Ion
0
11-10-2010, ora 19:38
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
nu am spus ca am borrelioza...dar nu stiu ce am...As vrea sa intalnesc si eu medicul care SA VREA sa afle ce am...Nu-mi vine sa cred ca macar pt curiozitatea lor profesionala ridica din umeri si spun sa ma rog la Dumnezeu sa treaca cum a venit!
Kiar sunt disperat si nu stiu incotro s-o iau!
De ex: pe partea drepta simt ca frig mai tare si cand pun termometru pe ambele parti pe dreapta temp e cu 0.2 gr mai mare...f ciudat si inexplicabil...plus ca pe partea dreapta simt o durere in muskii mainii si piciorului ca si cum ar sta incordat...iar cand temp creste la 37.5 mi se intampla sa tusesc...nu mereu dar periodic...
Vad pct de culori diferite care apar o fractiune de secunda...Mi-e teama sa nu ma degradez neurologic ireversibil...
Daca nu e colagenoza, hematologic sunt ok, ce ar putea fi? exudatele ies negative...cultura de sange negativa, copro si uro cultura negativa...
Singurul lucru descoperit este o trichineloza la inceput pt care am luat tratament si la o luna am repetat ELISA si a iesit negativ!
Daca aveti vreo idee ce poate fi v-as fi tare recunoscator...
PS: am mai facut toxoplasma si mi-a iesit IGg f mare dar IGm negativ...
0
11-10-2010, ora 19:44
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ angelboy

Nu stiu ce puteti avea pentru aceste lucruri nu se pot stabili pe internet, trebuie sa va lasati consultat de catre un medic in care aveti dvs. incredere. Dar aceste analize sunt un inceput mai ales daca suspicionati sau cineva a suspicionat borrelioza sau micoplasma. Nu inseamna ca aveti neaparat aceste infectii. Dar daca ies pozitive ar fi indicat sa le tratati.

Cu stima,
Dr. Ion
0
11-10-2010, ora 19:50
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Dl doctor, NU AM UNDE SA MA DUC! Nu mai vrea nici un medic sa ma primeasca!
Iar bani sa ma duc la spital privat nu cred ca am...
Poate prin bunavointa Dl Dr Gogoase aflu ce am...Sper sa ma ajute dansul!
D-aia v-am intrebat ce credeti ca ar putea fi!
Adaugă un comentariu / răspuns
185 comentarii 12 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.