borelia sau borelioza?

185 comentarii 1 2 ..... 6 7
0
15-06-2018, ora 10:35
camcuta
Nu este medic/terapeut
camcuta
Imi cer scuze, mi.s.a trimis mesajul fără să.l termin..deci continuu aici.Dupa varicela am început să mă simt obosita, sa.mi vina mâncarea înapoi, sa am senzația unui fir de par mereu in gît, am avut și o explozie de bubițe pe partea dreapta a fetei, pe gît, piept și spate..cu stare de mâncărime, chiar mă ardeau, tuse seaca.La doctor îmi spune că e alergie.Dar senzația de fir de par in gît apărea și dispărea..apoi am observat cînd mă spălăm pe dinți, refluxul de voma.Ce.mi spuneau doctorii aici în Germania - simplu- e alergie.Am mai simțit din cînd în cînd ușoară amețeală..apoi.am mai avut pofta de mîncare și dupa a început la servici o durere puternica de spate și piept că nu mai puteam respira de durere.Merg la urgente, in germania, mă trimită acasă că nu am infarct..și să merg la medicul de familie.Acesta îmi spune că am gastrita și primesc medicamente+ concediu medical.
0
15-06-2018, ora 12:07
camcuta
Nu este medic/terapeut
camcuta
Ufff mi.se trimite mesajul fără sa.l termin.In concediu m.am odihnit dar am constatat că, cu cît lucram sau mergeam pe jos mai mult cu atît mai dura mai mult spatele.Am mers din nou la spital mi.a făcut raze mi.a zis că nu e nicio modificare degenerativa.Nu m.a liniștit nici informația asta așa că în concediu in Romania am făcut un set de analize, rezultând scolioza, aplatizarea zonei lombare osteofite, nevralgie arnold.in Romania m.am ales iar cu inflamarea gingiei, primesc antibiotic și recomandarea doctorului dentist la întoarcerea in germania.int.adevar urma să fiu operata in ianuarie.Ortopeda îmi spune că problemele degenerative ale coloanei nu sunt grave și presupune că sunt afectați nervii de la varicela, că medicamentație primesc pregabalin și begapentin.La neurologie putea să mă primească în 5 luni, in care intre timp simptomele de dezechilibru erau tot mai dese.SA presupus infecția coastelor, la care primesc antibiotic, ba infecția intestinului la care din nou primesc antibiotice.Durerivde dinti, magilar timpla urechi gît, stomac;dentistul imi spune ca totul e curat nu are nimic ce sa ma doara la git reiese-laringita iar la gadtrodoscopie- inflamarea stomacului.Se apropia programarea la neurolog.. dezechilibrarea persista iar cîteodată mersul îmi devenea sacadat, fara finete, mai ales piciorul sting.Neurologa presupunea diagnosticul de meningita de psihosomatizare, sunt internată în spital, și la executare, ideea că nu e nimic neurologic.Dupa 1 săptămână la ieșire, sunt diagnosticata cu borelia p39, p41 pozitiv.Nu mi s.a explicat nimic de boala.iar doctorul nu vrea sa mă trimită la specialist.imi zice că e de ajuns tratamentul de 3 săptămână cu doxicilina.am uitat sa specific că și anticorpi igm ale varicelei sunt 750, pozitiv.Stiu că e o boala complicată și vreau sa ma ajute cineva cu un sfat.Simt că mă lupt cu morile de vint..vreau parada unui specialist dar doctorita nu vrea sa mă trimită, de clinici private nu mă pot apropia.va rog dați.mi un sfat..ce sa fac..
0
18-06-2018, ora 21:54
camcuta
Nu este medic/terapeut
camcuta
Puteti sa-mi dați și mie Nr de tel al doctorului. Gogoașe..s.ar putea să reusesc sa fug pina in Romania..va rog din suflet.si va multumesc mult
0
10-10-2018, ora 12:12
KarolinaK
Nu este medic/terapeut
KarolinaK
Buna ziua stimate Dle doctor,
Va scriu in speranta sa am o idee ce se intampla cu mine si ce trebuie sa fac. Locuiesc in Polonia si 3 luni in urma am fost muscata de vre-o insecta (nu era pe piele capusa), dar in aceeasi clipa cand am simtit o durere teribila dupa muscatura ( la merisor spre glezna) locul s-a inrosit, umflat si iritat f tare si aveam senzatie puternica de mancarime. Am fost peste 2 sapt la doctor (de ce asa tarziu, pt ca toti imprejurul meu ziceau ca nu e Borelioza, chiar si terapeutul la care faceam masaj) si medicul de familie mi-a zis la fel ca nu e nimic strasnic. Dupa inca 3 sapt pata a disparut si peste o luna mi-a aparut imprejurul gleznei o linie neuniforma rosiatica, atunci am batut alarma si am dat analize. Analiza a fost efectuata in Germania Igg a iesit negativ (metoda Blot, iar IgM pozitiv). Dupa ce am revenit in Polonia am mers la altmedic de familie si imediat mi-a dat injectii Ceftriaxon (Biotraxon) 1g+2ml Lidocain +5ml subst fiziologica, 14 injectii cate una fiecare 10 ore. Astazi am facut abia a 2-a. Puteti va rog sa-mi spuneti ce alt antibiotic pot cere in combinatie cu acesta? Stiu ca ati repetat de sute de ori, dar va mai intreb o data oare pot fi tratata complet dupa 3 luni de asteptare?? Care analize ma sfatuiti sa mai fac? Sunt in panica si am doar 27 de ani, nu-mi imaginezce ma fac acum?!
Multumesc mult! SANATATE!
0
21-12-2020, ora 20:53
Rudy22
Nu este medic/terapeut
Rudy22
In urma unui RMN la articulatiile coxo femurale am urmatorul diagnostic:hipersemnal STIR la nivelul partilor moi peritrohanteriene bilateral in context entezopatic cronic.
CONCLUZII:entezopatii peritrohanteriene bilateral stg.>dreapta.
In urma cu 8 luni am fost diagnosticat cu artroborelioza cu borelia afzeli.
Credeti ca diagnosticul dat in urma RMNului este de la borelioza?Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns
185 comentarii 1 2 ..... 6 7

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.