Cum pot ajuta pe cineva să renunțe la alcool?
2 comentarii

Persoanele care consuma substante si nu doar ele, pot sa-si gaseasca un echilibru, doar daca ajung sa inteleaga ca "au o problema ce trebuie rezolvata". Nimeni din afara nu va putea sa ii faca sa renunte la acele substante, daca ele nu inteleg asta. In spatele consumului de alcool, se ascund tulburari psihice ca depresie, tulburari anxioase. Dar pot fi asociate si tulburari ale personalitatii, ceea ce ingreuneaza capacitatea persoanei de a intelege ca are nevoie de ajutor, dar mai ales, de a-l cere.
Dvs puteti doar sa ii oferiti incredere, suport, iubire. Insa toate acestea devin aproape imposibil de oferit de catre cei dragi, atunci cand persoana afectata se manifesta greu de suportat. Viata alaturi de un alcoolic este plina de provocari, foarte grea pt toti cei din jur.
Exista si in Romania centre pt dezalcoolizare, unde se ofera si servicii psihologice, insa in realitate, sunt foarte putini alcoolici care ajung sa se trateze in aceste centre. Pt ca ei considera ca nu au nicio problema, ceilalti au ceva cu ei.
Vindecare in adevaratul sens al cuvantului, nu apare in alcoolism. Dar daca persoana afectata are sprijinul familiei, daca constientizeaza boala si actioneaza la timp, se pot realiza schimbari cu efect pe termen lung, insa e nevoie de o adevarata restructurare a gandirii, un traseu foarte anevoios pt cel in suferinta.
Avand in vedere faptul ca alcoolul afecteaza functionarea sistemului nervos central si al multor organe interne, prognozele pozitive sunt rare. Creierul si intreg corp se degradeaza, la un consum indelungat si consistent, iar recuperarea devine uneori imposibila, sau extrem de grea.
Insa, orice persoana poate fi ajutata cumva. Conteaza asteptarile, sa fie bine ancorate in realitate.
Sanatate!
Dvs puteti doar sa ii oferiti incredere, suport, iubire. Insa toate acestea devin aproape imposibil de oferit de catre cei dragi, atunci cand persoana afectata se manifesta greu de suportat. Viata alaturi de un alcoolic este plina de provocari, foarte grea pt toti cei din jur.
Exista si in Romania centre pt dezalcoolizare, unde se ofera si servicii psihologice, insa in realitate, sunt foarte putini alcoolici care ajung sa se trateze in aceste centre. Pt ca ei considera ca nu au nicio problema, ceilalti au ceva cu ei.
Vindecare in adevaratul sens al cuvantului, nu apare in alcoolism. Dar daca persoana afectata are sprijinul familiei, daca constientizeaza boala si actioneaza la timp, se pot realiza schimbari cu efect pe termen lung, insa e nevoie de o adevarata restructurare a gandirii, un traseu foarte anevoios pt cel in suferinta.
Avand in vedere faptul ca alcoolul afecteaza functionarea sistemului nervos central si al multor organe interne, prognozele pozitive sunt rare. Creierul si intreg corp se degradeaza, la un consum indelungat si consistent, iar recuperarea devine uneori imposibila, sau extrem de grea.
Insa, orice persoana poate fi ajutata cumva. Conteaza asteptarile, sa fie bine ancorate in realitate.
Sanatate!

In primul rand trebuie sa recunoasca consumul, sa-l vada ca pe un lucru nociv si sa doreasca sa renunte.Urmatorul pas este sa va adresati unui psihiatru care va va indruma ce e de facut in functie de starea pacientului.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sotul meu este alcoolic si nu recunoaste acest lucru
- 33nu stiu ce sa fac... dar trebuie sa-l ajut
- 13sint necajita din cauza sotului meu care e alcoolic
- 0alcool si violenta
- 7cum sa-mi conving sotul sa bea cu masura?
- 5sunt sotie de alcoolic
- 4antialcoolici.. sfaturi/solutii antialcoolism
- 0nu pot sa-mi conving sotul sa nu mai bea!
- 2alcool dauneaza
- 5Sotul meu nu recunoaste ca este alcoolic!
- 3Psihoza etilica?
- 4Alcoolism
- 8Probleme cu iubitul/dependenta de alcool
- 2Alcoolul
- 9El dependent de alcool, eu dependenta de el
- 5Soț alcoolic
- 1Despărțire
Mai multe informații despre: relatia cu o persoana alcoolica