buna seara, am nevoie urgent de un sfat

30-07-2012
Mihaelaf
Nu este medic/terapeut
Mihaelaf
Mi'a venit ciclul mai devreme cu 10 zile, si nu este ca de obicei, de data asta, imi curge foarte putin, de coloare maroniu si in prima zi mi'a curs si cheaguri, acum e a3a zi si imi curge la fel maroniu si putin fata de obicei, tin sa precizez ca am avut contact sexul neprotejat decat in zile cand nu puteam ramane, mai exact metoda calendarului. Oare ce sa intamplat? Imi puteti da un sfat va rog? sunt oare cum speriata.. pot fi insarcinata?
10 comentarii
0
31-07-2012, ora 08:59
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca ti-a venit menstruatia atunci nu esti insarcinata.
Culoarea maronie este normala si nu trebuie sa te ingrijoreze, de asemenea si fluxul menstrual difera de la o luna la alta, de la o varsta la alta. Vei observa tot felul de modificari de-a lungul anilor cu privire la culoarea, durata si abundenta menstrei.
0
31-07-2012, ora 23:03
Mihaelaf
Nu este medic/terapeut
Mihaelaf
Iti multumesc mult otilia, m'ai linistit :)
0
01-08-2012, ora 10:46
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
in contextul in care a venit mai devreme cu 10 zile e clar ca tu nu ai u ciclu menstrual regulat ca alte femei, deci exista iscul sa fi ramas insarcinata, am citit 2 cazuri de fete aici pe forum care au patit ca tine si erau amandoua gravide, eu zic sa iti faci un test de sarcina. acea sangerare poate fi de la nidatie. in contextul unui ciclu nregulat metoda calendarului nu se mai aplica, cel putin asa mi-a explicat doctorul meu. sper totusi sa fie bine insa aceasta menstruatie cu cheaguri nu e normala. o zi buna!
0
01-08-2012, ora 10:49
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
si inca ceva pentru otilia, te am vazut ca dadeai sfaturi unei tipe cum ca nu e gravida ca i a venit menstruatia si nu are cum( si mai tarziu fata a postat ca a repetat testul de sarcina si era gravida), am o prietena pe nume elena a ramas gravida la 18 ani nu stia, deoarece a avut menstra 3 luni pana in luna 3 la fel foarte putin si prima menstra in prima zi cheaguri. chestia cu menstra nu e probabila chiar si doctorii zic ca sunt cazuri de femei care au avut menstra in primele 3 luni si mama a avut de ex cand a ramas gravida.
in fine tu poate stii altfel dar documenteaza te sa vezi totusi ca exista cazuri. o zi buna iti doresc!:*
0
02-08-2012, ora 21:46
Mihaelaf
Nu este medic/terapeut
Mihaelaf
Raluca, vreau sa precizez, ca am un ciclu foarte regulat, foarte rar mi se decaleaza cu 2-3 zile maxim, dar de data asta m'am speriat cand am vazut ca imi vine asa devreme. Poti sa ma ajuti cu o parere sau un sfat, te rog
0
03-08-2012, ora 09:25
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
nu stiu ce sa iti zic, poate e vorba de o raceala, o dereglare hormonala, ceva, de ti a venit mai devreme cu 10 zile, insa parerea mea e ca daca s-a decalat atunci metoda calendarului nu a functionat si sunt snse sa fi ramas, mai e si faza ca spermatozoizii traiesc inauntru pana la 7 zile, acuma eu ce pot sa iti sugerez este sa iti faci un test de sarcina la 14 zile de la presupusa conceptie si sa vezi rezultatul.asta e parerea mea, poate va intra si un medic sa iti scrie o parere profesionala. un test de sracina e bine venit totusi, te mai scapa si de stres. daca rezultatul va fi negativ si genu asta de menstruatie va persista si luna viitoare atunci mai repeta-l odata si mergi la medic.:*
0
05-08-2012, ora 00:19
Mihaelaf
Nu este medic/terapeut
Mihaelaf
iti multumesc mult de sfaturi, pupici
0
11-08-2012, ora 13:40
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
raluca88, aceste cazuri de care vorbesti tu sunt extrem de rare. Se poate intampla, nu zic nu, insa extrem de rar, acum nu trebuie sa stea stresata orice femeie careia ii vine menstruatia mai putin cantitativ, in marea majoritate a cazurilor nu este vorba de o sarcina. Nu trebuie sa ne ghidam in principal dupa cazurile atipice
0
11-08-2012, ora 19:39
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
otilia ai dreptate insa fata a zis ca nu s-a protejat si stim ca metoda calendarului nu e asa sigura. eu nu vreau s aimpacinetez pe nimeni insa paza buna trece primejdia rea..te poop oti o seara buna!
0
12-08-2012, ora 14:34
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Da, mi-aduc aminte acum de persoana respectiva, insa iarasi insist cu parerea mea, si anume ca absenta ori prezenta menstruatiei este unul din principalele modalitati de ghidare cu privire la prezenta ori absenta unei sarcini. Stii cum e, poti face neprotejat si tot nu ramai daca nu faci la momentul potrivit, asa ca pentru mine daca cineva spune ca nu s-a protejat si ca i-a venit menstruatia, tind sa cred 80% ca nu e gravida.. De-a lungul vietii vei vedea ca menstruatia se modifica atat cantitativ cat si ca durata, mai mult sau mai putin.
Nu neg exceptiile, bineinteles ca exista. Incerc sa dau sfaturi cat mai pertinente bazate pe regulile de baza si particularitatile fiecarui caz.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  •