cancer?

01-12-2011
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
m-am operat acum 3 saptamani de chist ovarian gigant de 5 kg, in timpul operatiei doctorul a mai decoperit un chist mai mic de 2 cm, pe chistul cel mare, evident au fost scoase amandoua. in urma analizelor de laborator ale celor doua chisturi scose, la cel mic s-a gasit un fel de cancer.acum urmeaza alte analize.diagnosticul este de CHIST ADENOCARCINOM SEROS OVARIAN, si analizele le fac pentru confirmarea diagnosticului.intrebarea mea este urmatoarea: daca cele doua chisturi au fost scoase mai exista sanse sa am cancer?
22 comentarii
0
01-12-2011, ora 13:21
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna Mihaela, incep prin a-ti pune cateva intrebari:
-din ce localitate esti si unde te-ai operat?
s-a facut histerectomie, anexectomie????
ce varsta ai?
ce alte analize ai facut si ce indicatii ai in continuare?
Diagnosticul de CARCINOM inseamna cancer, trebuie sa ai toate analizele dupa care va trebui sa ai o discutie cu un medic oncolog, trebuie stabilit stadiul si conduita terapeutica.
Eu zic sa ai putina rabdare, nu dispera, pentru toate exista o rezolvare, cu ajutorul medicilor si a Bunului Dumnezeu.
0
01-12-2011, ora 13:40
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
De regula tratamentul chirurgical al cancerului ovarian presupune: -histerectomie cu anexectomie (se scot uterul si ovarele) omentectomie inframezocolica, biopsii peritoneale + aspirat din lichidul de ascita/lavaj peritoneal + limfadenectomie pelvina. Recomandarea e sa te adresezi de urgenta unui oncolog/ginecolog oncolog eventual.
0
03-12-2011, ora 09:35
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
sunt din bucuresti, m-am operat la spitalul judetean ilfov SI A scos doar ovarul drept.in timpul operatiei au descoperit inca un chist mai mic, pe care nu il vazuse nimeni pana atunci, eu fiind operata de chist ovarian drept gigant de 5 kg.am 32 de ani si analize am facut: ASA: RMN, RADIOGRAFIE PULMONARA, ANALIZE DE SANGE, SI TOATE AU IESIT BINE.
0
03-12-2011, ora 11:10
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Te rog scrie exact biletul de externare, sa inteleg mai bine.Dupa cum ti a scris si Dr.Costin, cancerul ovarian implica mai multe proceduri, mai multe analize, ca de exp.MARKERI TUMORALI, ETC.Rezultatul la biopsie ???
0
07-12-2011, ora 15:57
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
markeri tumorali: CA 125 =16, 09,

rezultat anatomie patologica: aspectul histopatologic pleseaza pentru diagnosticul de CHIST ADENO CARCINOM SEROS OVARIAN BINE DIFERENTIAT. pentru confirmarea diagnosticului se recomanda teste imuno histo chimice.
0
15-12-2011, ora 15:34
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
am crezut ca aici putem gasi raspunsuri la intrebarile noastre.dar nu am gasit nimic...sunt dezamagita
0
15-12-2011, ora 15:59
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Buna Mihaela, de ce atata dezamagire ???...ai un rezultat adenocarcinom ovarian(cancer de ovar)...urmeaza sa se stabileasca stadiul bolii si sa ai o discutie cu un medic oncolog, in vederea stabilirii conduitei terapeutice
CA este in limite normale, un lucru imbucurator.
Ce a zis chirurgul??
Multa putere, trebuie sa lupti pentru a invinge, eu sunt alaturi de tine, am trecut prin asa ceva, dar am depasit momentul cu ajutorul celor de pe forum.multa sanatate.
0
29-12-2011, ora 18:58
blakdeth_89
Nu este medic/terapeut
blakdeth_89
Buna Viorica, ii poti spune si mie mie ce fel de cancer ai avut si cum teai vindecat, prin ce metode?
0
29-12-2011, ora 19:14
blakdeth_89
Nu este medic/terapeut
blakdeth_89
Buna Mihaela 79, spui ca esti dezamagita si ca nu ai gasit mai nimic aici, pe forum.As vrea sati spun ceva pe care nu ai sal gasesti pe forumuri.Chimioterapia este eficienta doar intrun procent de 2 - 3 % pentru bolnavi de cance care o utilizeaza si doar 30 % din cei care o utilieaza scapa primi 5 ani.Chiar dak ai scapt primi 5 ani nu inseamna ca teai vindecat de cancer, inseamna doar k l-ai amanat putin si peste ceva vreme tot o sa apara.Cel putin asa spunsndajele, doar ca nu sunt disponibile publicului.Din ceea ce am spus nu inseamna ca cancerul e incurabil, inseamna doar ca nu teai chinuit destul, nu ai cautat adevarul care te poate vindeca.De ce mai scriem pe forumuri daca nicaeri nu scrie cum poti sa te vindeci.Daca vei cauta destul vei afla ca foarte multi oameni in lume sau vindecat de cancer si de forme foarte grave de cancer chiar.Debia astept intrebarile tale!sau orcine este curios.Si app de statistici, se gasesc pe net daca cauti destul, la fel si despre cum poti scapa de cancer!
0
30-12-2011, ora 13:28
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
multumesc frumos pentru raspuns, treaba este ca eu nu vreau sa mor, am 32 de ani, si o fetita de 3 anisori, pe care vreau sa o cresc, sa o vad mare, vreau sa traiasca cu dragostea de mama langa ea, eu am fost privata de aceasta dragoste si nu as vrea si ea sa pateasca la fel.dar asta doar dumnezeu o stie
0
11-01-2012, ora 14:53
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
a venit si rezultatul de la victor babaes.este urmatorul:

histopatologic: adenocarcinom papilar seros ovarian bine diferentiat


imunohistochimic: VIM- negativ in tumora

CDX2 - NEGATIV

ER- negativ

PGR- negativ
0
11-01-2012, ora 15:56
blakdeth_89
Nu este medic/terapeut
blakdeth_89
Am o intrebare pentru voi toti.Cunoaste cneva vrun medic oncolog care sa fie bolnav de cancer si sa faca chimioterapie sau orcare din tratamentele convetionale? Avand in vedere ca ei ne trimit la astfel de tratamente cand un pacient este diagnosticat cu cancer.Va spun eu, ei nu fac astfel de tratamente desi le promoveaza trimitandune pe noi la astfel de tratamente.Si inca ceva, sa vindecat cineva de cancer prin chimioterapie, radiatii sau chirurgie si a supravietuit mai mult de 5 ani fara sa i apara cancerul din nou?
Toti cei pe care i cunoastem ca bolnavi de cancer si urmand tratamentele conventionale, chiar daca au supravietuit primi 5 ani de tratamanet au murit in urmatoarele 6 - 7 luni.Ceea ce inseamna k au trait 5 ani si 6 luni si in conditiile in care au cheltuit o avere pe tratament si tot nu au scapat de moarte si daca cineva vrea sa ma contesteze debia astept sa imi arate pe cineva care a trait mai mult de 6 ani dupa ce a facut tratament cu radiatii chirurgie chimioterapie etc.
Cei care faceti astfel de tratamente convetionale pe care doctorii oncologi vi le recomanda ar trebui sa intrebati, CAti oameni au facut astfel de tratament si traiesc si astazi?ma ref cei care au trecut de 5 ani dupa tratament.probabil o sa spuna ca nu au astfel de statistici sau in cel mai rau caz o sa va minta ca mai mult de jumate.
Poate multi dintre voi cunasteti alti pacineti care au stat cu voi la rand la tratament, si probabil multi dintre eu nu mai vin la tratament pentru ca deja "sufera de deces".Asta e realitatea, nu ceea ce ne spun doctorii oncologi, daca cineva i sar spune ca doar jumatate din cei care fac tratamentul supravietuiesc atunci multi dintre ei nici nu sar mai duce la tratament, dar statisticile arata ca nici jumate din cei care fac tratamentele conventionale nu supravietuiesc mai mult de 5 ani.Deci ne ducem la un tratament care osta o avere, avem prea putine sanse sa supravietuim primii 5 ani.Cand doctorul iti da diagnosticul cancer tot el iti spune ca trebuie luata o decizie rapid ca sa il indepartezi.Dar multi dintre noi nu stiu:Cancerul creste in no de cel putin 10 ani si ar dura cam tot atat pana cand o sa murim din cauza lui, singura diferenta e ca traim mai mult si mai bine decat sa cheltuim o avere pe tratament si sa murim dupa 5 ani
0
11-01-2012, ora 16:02
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
@Mihaela 79, iti voi scrie si un mesaj privat, daca doresti.

rezultatul iti confirma diagnosticul de adenocarcinom ovarian, grad 1(celule bine diferentiate)
ar trebui consultat un medic oncolog.
@blakdeth_89,
eu nu doresc sa intram in polemica despre cancerul ovarian, referitor la tratament, vindecare..cand spui cancer, nu cred ca asteptam vindecarea definitiva, nu cred ca exista, de fapt orice boala poata sa recada.important este sa facem un tratament si mai ales sa ne vindecam psihic...cat traim nimeni nu stie.
daca te intereseaza am un caz, operat in 1987, facut radioterapie, facut chimio(la spitalul Coltea), supravietuieste si azi, dar c-o floare nu se face primavara.
sunt pentru medicina alopata, dar nu sunt impotriva nici unei forme de tratament, naturist, homeopat.
sunt impotrva celor care duc o lupta acerba contra medicinei alopate, a celor, care nu dau importanta vaccinurilor, s.a.m.d.
DECIZIA FINALA APARTINE FIECARUI PACIENT.
0
11-01-2012, ora 17:00
blakdeth_89
Nu este medic/terapeut
blakdeth_89
Cunosc o femeie din italia, care este asistenta la o stomatologie.a fost diagnostificata cu cancer la san.Doctorii iau spus ca cancerul este in primul stadiu si nu are de ce sa se sperie si o sa se vindece repede.
Prin chirurgie iau indepartat un san dupa care a facut terapie prin radiatii si la catva timp dupa o analiz iau spus ca a scapt complet de cancer si poate sasi continuie viata fara griji.In urma tratamentului a ramas fara un san si fara par in cap.
Dupa aprox. 2 ani a ajuns din nou la spital, de data asta cu cancer la oase care sa extins in mai multe parti ale corpului si ulterior in creier.A murit in 3 saptamani de la internare.
Sa reluam.Doctorii spun ca daca depistezi din timp cancerul ai mai multe sanse sa scapi de el.Femeia asta avea foarte multi bani si a primit cel mai bun tratament si nu in Romania unde se spune ca doctorii is mai neglijenti ca vor spaga sau nuj ce alceva.De ce ceasta femeie, desi a beneficiat de cel mai bun tratament pe care til pot oferii doctorii nu sa vindecat, din contra, iau taiat un san si dupa analiza doctorii iau spus ca nu mai are nici o urma de cancer.Si totusi dupa 2 ani a murit.
Oare cati dintre noi au auzit astfel de drame?Se spune ca banii pot cumpara orce pana si fericirea, numai viata nu o pot cumpara.Daca cineva crede k pentru el sau pentru un apropiat al lui(cum ar fi un parinte) ar da orce numai sal scape de boala, poate o sa spuna k siar vinde si casa si masina numai ca bolnavul sa se faca bine, asa de mult tine la el.Eu spun ca nu are dreptate, sa luam ca de exemplu cazul lui Steve Jobs, oare ala na avut destui bani pentru cel mai bun tratament care poate sa existe?avamd in vedere k este si foarte bogat, ca cu bani poate cumpara orce si nici nu trebuia sasi vanda casa si masina.de fapt orcat ar fi costat nu lar fi lasat falit.Si totusi in 2011 a murit de cancer pancreatic.Si sa mai zica cineva k se duce in strainatate sa faca tratament pentru cancer, sau alte boli "incurabile" pentru ca in romania nu sunt medici buni.Dar oare in america nu sunt medici buni?ca sa nu mai zic ca acolo sunt spitale de lux si multe altele si totusi aia mari si bogati tot mor de cancer si alte boli.
Daca un parinte deal noastru, ca mama ca tata, sau mai rau un copil deal nostru face cancer cu ce il ajutam?il trimitem la radiatii? sau la chirurgie sai taie anumite parti ale corpului, sal mutileze mai exact, de fapt asa mult ne ajutam parintii sau copii trimitandui la mutilare?cand stim ca are toate sansele daca scapa sa nu mai fie un om normal si probabil sa nu mai poata avea mostentori?Daca Steve Jobs nu a reusit sa scape ai nostri de ce ar reusi?si ai nostru probabil nu primesc aceslai tratament "bun" ci unul mai ieftin.
Stiu ca am scris prea mult dar fara nici un raspuns concret la intrebarea "Cum pot scapa de cancer?" pentru ca toti bolnavii de cancer de pe acest forum cam asta cauta, nu doar explicatii la heroglifele de pe rezultatele analizelor ca altii sa le poata traduce chineza de acolo.Eu pot sa va dau un raspuns concret, dar nu aici pe forum, pe privat sau pe messenger, si cine doreste sa afle mai multe sa ma caute pe privat sau sami raspunda ca vrea sa stie mai multe despre cum se vindeca cancerul.
Pot sa va spun ca adevaratul leac pentru cancer a fost descoperit in ani 1930 si nu doar leacul pentru cancer ci s cel pentru diabet sau multe alte boli cronice sau "incurabile".Si culmea mii de oameni care au aflat de el sau vindecat si nu ma ref doar la cancer si nici macar nu costa jumate cat dai pe tratamentele conventionale.Suntem datori parintiilor sau copiilo nostri sa i vindecam de cancer sau alte boli incurabile oferindule cel mai bun tratament, si nu ma ref la cel mai scump, ci la cel care da cu adevatat rezultate.Nu fac nici o afacere din asta, de fapt nu vand nimic, ci doar adevarul care e "free of charge" adica gratis.
0
11-01-2012, ora 17:10
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
blakdeth_89 am inteles opinia ta, acum lasa-ma sa ascult si alte pareri.multumesc
0
12-02-2012, ora 20:11
ramona0
Nu este medic/terapeut
ramona0
buna,
se pare ca am ajuns si eu pe forumul asta mai mult din disperare decat de curiozitate.de ceva timp incoace ma simt depresiva, obosita mereu, am vedere incetosata, ma doare stomacul, imi vine sa vars din cand in cand desi nu am mancat nimic, ma doare umarul, gatul si bratul pe partea dreapta si nu am pofta de mancare.de asemenea ma constip foarte des si as dormi non-stop.ma duc la fizioterapie, dar parca nu are nici un efect.iar durerea de gat, umar si brat drept incepe din senin, fara sa fac ceva in prealabil.de asemenea am alunite negre suspecte pe corp care mi-au iesit acum de cativa ani, adica de vreo 2 sau 3 pe spate si in zona abdominala care cresc, sunt proeminente si au si culoare neagra si maro si rosie.am fost expusa la soare in camp deschis pentru multe zile in sir cand eram mica si am citit pe internet ca melanomul poate aparea la varste mai mari daca in copilarie te-ai expus la soare in mod liber si pentru mai mult timp la rand.oare sa supar de cancer?nu stiu ce investigatii ar trebui sa fac fiindca nu stiu nici carui medic sa ma adresez sa ii spun tot ceea ce am postat aici.multumesc si v-as ramane recunoscatoare pentru orice indrumare.
0
12-02-2012, ora 23:05
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
primul pas il faci la medicul de familie, te va indruma pe ce drum sa apuci.
ar trebui sa te vada si un dermatolog
apoi un internist.
multa bafta si fi mai optimista, nu trebuie sa te gandesti numai la cancer.
astept vesti de la tine.
0
06-03-2012, ora 22:30
mirceaianc
Nu este medic/terapeut
mirceaianc
Pe internet sunt relatate multe situatii in care bolnavi de cancer au reusit sa scape. Printre remediile despre care s-a dicutat destul de mult, se numara si utilizarea uleiului de canabis (canepa). Puteti citi mai multe detalii aici: http://all-about-life.ucoz.ro/index/tratarea_cancerului/0-59. De asemenea exista o ciuperca numita "ciuperca lui Dumnezeu" care a ajutat in multe situatii. Puteti citi despre ea aici: http://all-about-life.ucoz.ro/index/ciuperca_lui_dumnezeu/0-125.
Parerea mea personala este ca un rol esential in tratarea oricarei maladii o are starea pshica, lipsa stresului in primul rand si o alimentatie cat mai naturala in al doilea rand.
0
07-02-2015, ora 17:40
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
au trecut 3 ani de la operatie si inca mai traiesc si sunt bine, fiti increzatori
0
11-07-2015, ora 01:49
Anca2223
Nu este medic/terapeut
Anca2223
Mulţi înainte..şi da chiar se poate trăi după cancer...verişoara mea a fost diagnosticată acum 13ani cu cancer stadiul 2de tiroidă..a făcut radio, chimio a rămas fără păr, a fost operata.dar încă traieste bine merşi şi azi. Mama mea a fost diagnosticată cu cancer la sân(malign) acum 4ani în fază terminală.si la fel am urmat radio, chimio, operaţie..tot ce s-a putut.dar din păcate a fost prea târziu. Dar îţi spun sincer60% contează voinţa pe care o ai şi lucrurile care te fac să lupţi pentru viaţă.pentru ca mamei mele i-au dat 3zile după operaţie pentru ca au început organele pe rând să cedeze şi a trăit o lună după.cu singurul gând ca are copii.aşa ca pastreaza-ti voinţa să lupţi pentru viaţă indiferent de prognostic.ai grijă de tine.
0
12-07-2015, ora 17:05
empi
Nu este medic/terapeut
empi
Anca, imi pare nespus de rau pt mama ta. Dar nu cred ca 'vointa'e tot ce conteaza aici. E ca si cum i-ai spune unei muribund ca e..vinovat..pentru ca nu vrea sa se vindece.
Tipul de cancer conteaza foarte mult. Nu poti pune semnul egal intre un cancer de tiroida (care de multe ori se vindeca chirurgical) si unul de san in faza terminala.
0
22-11-2015, ora 14:24
mihaela79
Nu este medic/terapeut
mihaela79
sa ma laud sau nu...luna trercuta, am facut 4 ani, de la operatie, deci am intrat in ultimul an periculos..sper sa pot scrie si la anul..multa sanatate tuturor
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Întreabă un Ginecolog sau Urolog online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.